Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Lifestyle

Aanrader: yoga op het strand.

Er komt een heerlijke nazomerweek aan! Die Indian summer is perfect om niet thuis of in de yogaschool je yoga-oefeningen te doen, maar lekker naar het strand te gaan. Je zou het misschien niet direct denken, maar de Nederlandse stranden lenen zich uitstekend voor strandyoga.

09 sep. 2020 om 00:00
Loading...
Gezondheid

Maximaal drie eetmomenten per dag is goed voor je hormoonbalans.

Ben jij ook opgegroeid met het idee dat je drie hoofdmaaltijden en twee a drie tussendoortjes per dag zou moeten eten? De schijf van vijf geeft nog steeds aan dat je zes maaltijden per dag zou moeten eten. Dat is zo achterhaald! Het aantal eetmomenten op een dag is van essentieel belang voor je hormoonhuishouding, gemoedstoestand en je algehele gezondheid. En daarbij geldt, hoe minder hoe beter.

31 aug. 2020 om 14:00
Loading...
Mindset

Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?

​Body positivity, je hebt er vast weleens over gehoord. Wij, vrouwen, lijken soms geobsedeerd door ons lichaam en dan vooral door dat wat we er niet mooi of goed (genoeg) aan vinden. We houden onze buik in, we diëten om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal (achter de komma!) aangeeft dan gisteren. En, we vinden dat heel normaal. Toch?

10 aug. 2020 om 07:30
Loading...
Gezondheid

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 5: verkeerde voeding.

Om af te vallen moet je gewoon minder eten, niet snoepen en meer verbranden door te sporten… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee echt niet op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen. In deze serie laat ik je zien dat 'elk pondje gaat door het mondje' niet altijd geldt. Deze keer: verkeerde voeding.

03 aug. 2020 om 07:00
Loading...
Lifestyle

Zo creëer je je eigen thuis-retraite (mét gratis ebook!)

Nu we veel meer thuis zitten dan anders vraagt je dagelijks patroon om aanpassingen. Misschien ervaar je, net als ik, momenten van verveling, eenzaamheid, boosheid, angst, hectiek? Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

27 jul. 2020 om 07:00
Loading...
Cyclus

In 4 stappen van heks naar engeltje tijdens de overgang.

Begin 2019 merkte ik een verandering in de periode voordat mijn menstruatie losbrak. Tot die tijd was ik gewend om me een dag of 2 me niet lekker te voelen. Tijdens die dagen vond ik mijn leven waardeloos, zat ik niet lekker in m'n vel. En nu, begonnen deze vervelende gedachtes al 5 (!) dagen voor mijn eerste menstruatiedag. Niet fijn voor mij en niet fijn voor mijn huisgenoten, die plotseling te stellen kregen met hysterische uitvallen en huilbuien.

13 jul. 2020 om 00:00
Loading...
Gezondheid

Wat is normale poep?

Kijk jij weleens achterom op de wc? Het is goed om dat te doen! Je poep kan je veel vertellen over je gezondheid. Als je niet regelmatig naar het toilet gaat voor een grote boodschap (of als juist moet rennen om de wc op tijd te halen), als je poep een gekke kleur heeft of niet de juiste consistentie zegt dat iets over je gezondheid.

03 jul. 2020 om 12:00
Loading...
Mindset

Het is de schuld van de maan, het collectief of je buurvrouw. Toch?

‘Ik voel me depri / moedeloos / boos/ verdrietig [… vul maar in…].’ "Dat ligt niet aan jou hoor, maar aan de maan." Of de stand van de planeten. Of het universum wil je iets duidelijk maken. Of, het is niet jouw energie maar je pikt iets van iemand anders op...

22 jun. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Mood Swings: hier komen ze door.

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.

19 jun. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Zie obstakels als springplanken om je doel te behalen.

Herken je dit? Je bent een bevlogen professional of onderneemster en je haast, rent, stresst en vliegt al jaren om je leven te leven. Het voelt regelmatig als een gevecht om al die ballen hoog te houden. Je vraagt je regelmatig af: 'wil ik dit echt'? 'Wil ik mijn leven echt op deze manier leven'? Nee! Natuurlijk niet!

15 jun. 2020 om 09:00

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.