Online women's health magazine

Mindset

Women are bitches (soms...)

08 apr. om 06:30 door Saskia van Ommen

Een paar jaren geleden gaf ik een lezing voor ondernemers tijdens een netwerkbijeenkomst. De lezing over hormonen was een succes. Zo leuk! Na afloop kwam er een bezoekster naar me toe, ze zei: “Goh, ik zag dat je een croissant at?! Dat kun je toch niet eten als hormoon-en voedingscoach?!"

Argh?! De uitdrukking op mijn gezicht sprak boekdelen.
Ik kan me dat moment nog zo goed herinneren. Ik had het gevoel dat ik me moest verantwoorden, voelde me zo schuldig: oh nee, dat kan ik niet doen. Practice wat you preach Saskia, je doet het he-le-maal verkeerd! En ik dacht zelfs; ben ik het wel waard om lezingen te geven over voeding, gezondheid, hormonen en je cyclus terwijl ik zelf een croissant aan het oppeuzelen ben?

Women are bitches ;)

Wij vrouwen. We kunnen elkaar maken of breken. We kunnen elkaar afvallen, elkaar ongelukkig maken, met 1 simpele opmerking, met 1 afkeurende blik. We kunnen geniepig zijn en roddelen over anderen.

Elkaar versterken

En waarom...? Het is zo zonde! We kunnen zoveel aan elkaar hebben. Laten we elkaar versterken, helpen, zien voor wie we zijn. We kunnen zoveel van elkaar leren. Je mag trots zijn op jezelf en op andere vrouwen. Niet alleen afgaan op uiterlijkheden en successen. En zie je iemand falen (als ze toevallig net een croissantje eet), maak het dan niet kenbaar aan diegene puur en alleen om jezélf beter voelen ten koste van het gevoel van iemand anders!

Jouw verhaal

Ik weet zeker dat jij ook een soortgelijk verhaal hebt. Een ervaring met een andere vrouw die jou ongemakkelijk wilde laten voelen zodat zij zich beter zou voelen. Deel je verhaal in de comments hieronder!

Laten we elkaar juist versterken en sterker maken. Wees de vrouw die je altijd al wilde zijn, wees een voorbeeld voor andere vrouwen.

Dit artikel is geschreven door Saskia van Ommen.

Laten we elkaar versterken. Wees een voorbeeld voor andere vrouwen.

Deel dit artikel