Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Cyclus

De overgang. Zit jij er al in?

De overgang start meestal rond 45 jaar, maar kan ook al veel eerder beginnen. In het begin zijn de klachten vaak zo divers, dat je ze misschien niet herkent als overgangsklachten. Hoe weet je nou of je in de overgang zit? Zit jij er al in?

gisteren om 06:30
Loading...
Gezondheid

Griep en je wondere weerstand.

“Evelien, heb je nog een goede tip? Ik loop al een tijdje rond met griep en het lijkt niet helemaal over te gaan.” Makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Het antwoord is simpelweg: Accepteer het en neem rust. Niet werken, niet het huishouden doen, maar liggen. De uitvoering is voor veel mensen lastig.

06 jan. 2020 om 07:00
Loading...
Hormonen

De vijf nadelen van stresshormoon cortisol.

Alle-ballen-in-de-lucht-stress, werkstress, relatiestress, volle-agenda-stress, financiële stress, kerststress... Als je stress hebt maak je het stresshormoon cortisol aan. Cortisol heeft goede eigenschappen, maar kan ook vervelende klachten geven. In dit artikel lees je over de 5 bekende nadelen van stresshormoon cortisol.

23 dec. 2019 om 07:00
Loading...
Lifestyle

Bacteriën op je huid voor een mooie glow.

Onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde huid miljarden bacteriën bevat. Deze bacteriën zitten niet alleen op het huidoppervlak, maar ook veel dieper in de huidstructuur. Daar werken de bacteriën samen met de huidcellen en zorgen zij, als er een goede balans is, voor een stralende huid. De glow die we allemaal graag willen hebben. :)

19 dec. 2019 om 06:46
Loading...
Zwangerschap & Moeder zijn

Klachten horen erbij als je zwanger bent. Toch?

‘Nog even doorzetten, dan heb ik verlof’ of ‘Ik weet dat ik het rustiger aan moet doen, maar dat kan gewoon niet.’ Deze zinnen hoor ik vaak van zwangere vrouwen in mijn Birthlight yogalessen. Klachten horen erbij tijdens de zwangerschap. Of niet?

16 dec. 2019 om 06:30
Loading...
Gezondheid

Je energiebalans is de basis voor je geluk, je gezondheid en je gedachten.

Neem je energiebalans serieus!. Ik ben ervan overtuigd dat jouw hoeveelheid dagelijkse energie de basis is van: 1. je geluk, 2. je gezondheid en 3. je gedachten. Daarom lees je in dit artikel hoe je je energiebalans weer terugpakt en je beter gaat voelen op ieder gebied.

09 dec. 2019 om 07:00
Loading...
Voeding

Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt heerlijk. Je staat even stil voor de etalage. Je neus trekt je als vanzelf richting de deur en voordat je het weet, sta je binnen en kijk je watertandend naar alle het lekkers dat in de schappen ligt. Een winkelmedewerkster vraagt vriendelijk wat ze voor je kan betekenen. En voordat je er erg in hebt, heb je je bestelling gedaan. Na een paar minuten loop je naar buiten en vraag je je af waarom je in hemelsnaam die broodjes, gevulde koek en pak speculaas hebt gekocht. Herkenbaar?

03 dec. 2019 om 00:00
Loading...
Lifestyle

Minder rimpels in je gezicht met deze deze oefeningen.

Als je ouder wordt, wil je rimpeltjes het liefst voorkomen. Toch? In dit artikel geef ik je een aantal tips en oefeningen om veroudering nog even uit te stellen.

02 dec. 2019 om 06:30
Loading...
Lifestyle

Black Friday wordt Pink Friday!

Valentijnsdag? Lang leven de liefde! Halloween? Spooky leuk! Kerst? Gezellig! Sinterklaas? Good memories. Black Friday...? Als er één traditie is die ik graag zo snel mogelijk weer zien verdwijnen, dan is het Black Friday wel. Mijn inbox puilt uit met aanbiedingen en ik werd chagrijnig toen ik zonet niet kon parkeren bij de plaatselijke winkelstraat, omdat zoveel mensen gretig gebruik maken van al dat voordeel. ;). Bbb health boutique wil van Black Friday een Pink Friday maken. En wij, als Pink, juichen dat initiatief van harte toe!

29 nov. 2019 om 07:30
Loading...
Recepten

Een heerlijk havermoutontbijtje.

Het lijken taartjes, maar het zijn havermoutbowls vermomd in een cupcake. Ze zijn eenvoudig om te maken en erg lekker. Leuker wordt ontbijten niet, toch?

27 nov. 2019 om 07:30
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK