Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Mindset

Stress loslaten

Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je vaak moe. Je hebt een drukke dag achter de rug en je hebt bewust en onbewust stress ervaren en dat vreet energie. We piekeren allemaal. Over kleine en grote onderwerpen. Ons hoofd staat de hele dag aan.

16 sep. 2023 om 00:00
Loading...
Mindset

Lief zijn voor jezelf: zo stel je grenzen.

Oh wat vond ik het moeilijk; mijn grenzen aangeven. Met name bij mensen die dichtbij me staan. Ik voelde schuldgevoelens of was angstig om mijn grenzen aan te geven bij mensen waar ik van houd, en ook bij mensen die ik helemaal niet ken. Het idee dat iemand mij niet leuk, lief en aardig zou vinden, bezorgde me zoveel onzekerheid dat ik mijn eigen grenzen vaak voorbij ging.

28 okt. 2020 om 07:00
Loading...
Mindset

Afvallen volhouden, zo doe je dat.

Als je aan iemand die een paar weken geleden het roer omgooide en startte met een dieet vraagt hoe het gaat, zul je bijna altijd horen: "ik voel me zo goed, het is nu de kunst om dit te blijven volhouden." Dat volhouden, focus houden. Hoe verander je dat naar een blijvende verandering in je leefstijl? In dit artikel deel ik mijn tips om van ‘volhouden’ naar ‘blijvend’ te gaan zodat je de gezonde, slanke, energieke leefstijl krijgt waar jij blij van wordt.

30 sep. 2020 om 07:00
Loading...
Mindset

Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?

​Body positivity, je hebt er vast weleens over gehoord. Wij, vrouwen, lijken soms geobsedeerd door ons lichaam en dan vooral door dat wat we er niet mooi of goed (genoeg) aan vinden. We houden onze buik in, we diëten om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal (achter de komma!) aangeeft dan gisteren. En, we vinden dat heel normaal. Toch?

10 aug. 2020 om 07:30
Loading...
Mindset

Het is de schuld van de maan, het collectief of je buurvrouw. Toch?

‘Ik voel me depri / moedeloos / boos/ verdrietig [… vul maar in…].’ "Dat ligt niet aan jou hoor, maar aan de maan." Of de stand van de planeten. Of het universum wil je iets duidelijk maken. Of, het is niet jouw energie maar je pikt iets van iemand anders op...

22 jun. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Mood Swings: hier komen ze door.

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.

19 jun. 2020 om 06:30
Loading...
Mindset

Zie obstakels als springplanken om je doel te behalen.

Herken je dit? Je bent een bevlogen professional of onderneemster en je haast, rent, stresst en vliegt al jaren om je leven te leven. Het voelt regelmatig als een gevecht om al die ballen hoog te houden. Je vraagt je regelmatig af: 'wil ik dit echt'? 'Wil ik mijn leven echt op deze manier leven'? Nee! Natuurlijk niet!

15 jun. 2020 om 09:00
Loading...
Mindset

Dit is waarom je meer snoept en snaait tijdens de coronacrisis.

Ik merkte dat mijn broeken strakker gingen zitten... Na wekenlang thuis op elkaar's lip zitten (manlief, ik en twee dochters van 7 en 9 jaar) en toch telkens iets meer lekkers te kopen tijdens het boodschappen doen zag ik de corona-kilo's op de weegschaal verschijnen.

12 jun. 2020 om 07:00
Loading...
Mindset

Een artikel voor vrouwen die veel voelen.

De energie van anderen buiten houden. Je afschermen van de gevoelens van anderen. Zucht... word jij hier ook zo moe van? Als je, net als ik, veel voelt, zul je hier niks mee kunnen. Het is een slecht advies voor de hooggevoeligen onder ons.

29 mei 2020 om 07:30
Loading...
Mindset

Momlife: mijn spagaat tussen gezin, werk en zelfontwikkeling.

Soms... wil ik gewoon even niet. Kan ik even niet. Even niet knuffelen, troosten.. gewoon een momentje voor mezelf. Dit is een persoonlijk artikel over de zoektocht naar balans tussen actie en stilte. Het dealen met angst en pijn en hoe Corona kan zorgen voor innerlijke groei.

22 mei 2020 om 06:30

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.