Online women's health magazine

Online women's health magazine

Nieuws

woensdag om 15:45

Gezonde vetten eten voor je brein.

Loading...

Voeding is belangrijk voor een goed functionerend brein. Suiker is killing voor je brein (hello brainfog), groente, fruit en veel vetten zijn heel gezond voor je hersenen. Je hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit vet, zo’n 60%. Een goede aanvoer van voldoende gezonde vetten is dan ook heel belangrijk voor je hersenen. We zijn de afgelopen jaren bang gemaakt voor vetten. Maar, gelukkig is inmiddels wel duidelijk (en ruimschoots wetenschappelijk bewezen) dat je gezonde vetten juist nodig hebt en je er echt niet dik van wordt. Ze zorgen o.a. voor een goede hormoonwerking én voor het goed functioneren van je hersenen. Kies voor gezonde vetten als vette vis, roomboter, kokosolie, olijfolie en/of een omega 3-supplement. Daarmee voorzie je je hersenen van voldoende energie en houd je ze gezond.

Wil je meer weten over het gezond houden van hersenen? Kijk dan morgen naar onze instagram-stories. Brain Balance Expert Charlotte Labee geeft je dan tips voor het in balans brengen van je brein.

Insta-story Takeover door Charlotte Labee.

Loading...

Donderdag 20 februari worden onze Instagram Stories ingevuld door Charlotte Labee. Charlotte is Brain Balance Expert. Het is haar doel om mensen te helpen hun brein beter in balans te krijgen. Je mindset structureel veranderen zodat je je gelukkiger en gezonder voelt en meer van het leven geniet. Ze schreef het boek Brain Balance, het geheim voor geluk & gezondheid en geeft Brain Balance lezingen door het hele land. Voor ons gratis ebook A pocket full of Pink schreef ze drie tips om je brein in balans te brengen.

Volg @pinkonline.nl op instagram om Charlotte donderdag te volgen. Ze vertelt wie ze is, wat ze doet en geeft je tips om je brein in balans te brengen.

13 feb. 2020 om 11:38

Dit gebeurt er in je hersenen als je verliefd bent.

Loading...

Als je verliefd bent worden er hormonen en neurotransmitters in je hersenen aangemaakt; fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine. Ze zorgen ervoor dat je je geweldig voelt, sexy voelt en dat je zo vaak mogelijk bij the object of jou affection wilt zijn.

Als je verliefd bent worden er hormonen en neurotransmitters in je hersenen aangemaakt; fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine. Ze zorgen ervoor dat je je geweldig voelt, sexy voelt en dat je zo vaak mogelijk bij the object of jou affection wilt zijn.

Fenylethylamine zorgt ervoor dat je het prima aan kunt om laat naar bed te gaan om met je geliefde te kunnen blijven praten, knuffelen, seks te hebben. Dopamine zorgt ervoor dat je blijdschap ervaart. Noradrenaline (een stresshormoon) zorgt voor vlinders in je buik, meer energie en laat je stuiteren van enthousiasme.

Je hersenen kunnen de aanmaak van noradrenaline en dopamine best een tijdje volhouden, maar als dit lange tijd achter elkaar zou zijn dan wordt dit een ongezonde situatie. Gelukkig.. zakt die heftige verliefdheid als vanzelf na verloop van tijd weer. ;). Dat is het moment dat je deze stofjes niet meer aanmaakt en verruilt voor oxytocine, het knuffelhormoon. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in je relatie, want het zorgt ervoor dat je van je partner gaat houden. Als jullie al een tijdje bij elkaar zijn maak je ook endorfinen aan. Ze geven je een ontspannen en veilig gevoel als je bij elkaar bent. Endorfines werken pijnstillend en rustgevend; fijn!

Af en toe deze neurotransmitters en hormonen bewust boosten is een goed idee; knuffel met je partner, verras hem, doe leuke dingen samen en heb goede seks. De aanmaak van oxytocine en endorfinen zijn goed voor jou én je relatie.

08 feb. 2020 om 12:02

Instagram live door de Pink Ladies; leuk nieuws!

Loading...

Om 12.30 uur zie je de Pink Ladies live op instagram. We hebben heel leuk nieuws te vertellen! Kijk je mee? Insta: @pinkonline.nl.

10 feb. 2019 om 09:43

Themaweek: je eerste (grote) liefde.

Loading...

Van 11 - 18 februari staat Pink in het teken van je eerste (grote) liefde.

03 jan. 2019 om 19:20
Door Kim Ooms

Instagram-Story takeover door Kim Ooms.

Loading...

Op vrijdag 4 januari worden de Pink Instagram Stories voor een dagje gemaakt door energiecoach Kim Ooms.

02 jan. 2019 om 12:02

Winactie! Workshop Cosmopolitan Pleasure Toy Collection.

Loading...

Oeh La La! We trappen het nieuwe jaar af met een hele leuke en een tikkeltje spannende winactie! Een workshop van de Cosmopolitan Pleasure Toy Collection. In je eigen huiskamer, voor jou en je vriendinnen.

13 dec. 2018 om 16:47

Hoe noem jij je lady parts?

Loading...

Mannen hebben een piemel. Lekker duidelijk. Stoere jongens of mannen in een macho bui noemen hem pik. Nette mannen noemen hem penis. Maar, het blijft een piemel. Voor ons geslachtsdeel zijn er verschillende benamingen in omloop. Vagina, yoni, vulva, kut, muts, doos, poes, punani, muis, plasser, spleetje, voorbips. Lekker onduidelijk.

17 nov. 2018 om 10:19

Koud douchen; ik kan het. En jij ook!

Loading...

Haren gewassen, geschoren, gewassen... het is tijd om de kraan terug te draaien naar standje koud. Heerlijk! Omdat ik (Marije) weet dat ik me daarna energiek en fit zal voelen. En best een beetje trots op mezelf zal zijn omdat het me nu eindelijk lukt om 5 minuten koud af te douchen.

13 nov. 2018 om 14:02

Facebook live met candida-expert Leonie de Jong

Candida. Je denkt waarschijnlijk meteen aan zo'n vervelende, enorm jeukende, vaginale schimmelinfectie. Maar wist je dat candida veel meer is dan dat? Het is een woekerende schimmel in je lichaam die zorgt voor veel klachten. Vermoeidheid, haaruitval, huiduitslag, een onregelmatige stoelgang; candida kan de oorzaak zijn.

In een facebook-live uitzending op maandag 19 november, 10.30 uur legt orthomoleculair voedingsdeskundige en candida-expert Leonie de Jong jong uit wat candida is en hoe je er vanaf kunt komen. Zodat je je weer snel gezond en fit voelt.

Like wearepink.nl op facebook om de live te kunnen bekijken. Lukt het niet om om 10.00 uur te kijken? No problem, je kunt de video op een later moment terugkijken.

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.