Online women's health magazine

Seks (en relaties)

Psoas, de spier van je ziel.

De psoas is je spier van de ziel. Het wordt ook wel de stress-spier genoemd; als je stress ervaart spant deze spier aan én het slaat de emotie op. Is jouw psoas al jarenlang ingezet om een explosie aan gevoelens, sensaties en expressies te onderdrukken? Ben je aan het afweren?

26 feb. om 09:00 door Kate Maslowska

Seks (en relaties)

Een blik, een glimlach, een streling; investeer in intimiteit.

Intimiteit; een vertrouwelijk en innig contact tussen mensen. Dit kan seksuele intimiteit zijn, maar intimiteit kan ook een blik, een glimlach, een streling of een knuffel zijn. Ik vind het gek, dat veel stellen aan het gebrek aan seksueel contact refereren, als ze het hebben over het gebrek aan intimiteit in hun relatie. Intimiteit is veel meer dan seks alleen.

09 feb. om 13:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Corona: mag je nog seks hebben?

Er is al zoveel geschreven en gezegd over het Corona Virus. Maar hoe zit het eigenlijk met seks en corona?! Mag je seks hebben, en hoe zorg je ervoor dat je dat nog wel wil met de partner die je de komende weken zoveel extra gaat zien?

16 mrt. om 17:56 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Sam's eerste grote liefde.

In mijn tienerjaren was ik vaak op donderdagavond met mijn bestie in de stad te vinden om de nieuwste trends te spotten. En opeens... liep hij daar tussen de menigte op de grote markt in Venlo. Een getinte huid, bruin krullend haar, lichtbruine ogen met wimpers waar wij vrouwen jaloers op zijn.

13 feb. om 12:00 door Sam Franken

Seks (en relaties)

We versieren niet meer.

Vorige week sprak ik drie keer mannen die me iets vertelden dat me flink verbaasde. Zij ervoeren namelijk allemaal hetzelfde probleem: er wordt niet meer versierd. In de kroeg, in de club, tijdens een feestje. Nergens waar zij kwamen zagen zij nog de mogelijkheid om te flirten met dames. En dit lag niet alleen aan de dames, maar ook aan deze mannen.

16 sep. om 08:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Dat wat je niet hoort over bevallen.

Met kippenvel op mijn armen luisterde ik naar haar verhaal. Het ontroerde me zo, dat ik haar alleen maar wilde troosten. Daar zat ze, tegenover me op de bank, met tranen in haar ogen. Ze vertelde een verhaal zoals dat van mij, alleen dan met een donker randje. We waren even oud en rond dezelfde datum uitgerekend. We hadden allebei een fijne zwangerschap, zonder problemen. Maar rond de dagen van de bevalling veranderde ons verhaal...

16 apr. om 07:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Ben jij een goede minnares?

Seksualiteit is iets dat iedereen, op welke manier dan ook, bezighoudt. Zelfs als is het er alleen maar in het idee dat het er voor jou niet perse hoeft te zijn ;). In dit artikel vertel ik je graag hoe je een goede minnares kunt worden.

21 mrt. om 12:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Fantaseren over seks.

In veel aspecten van het leven worden we aangemoedigd om onze fantasie te gebruiken. We stimuleren kinderen om hun fantasie te gebruiken. We doen een beroep op onze fantasie als er een plan bedacht moet worden, als we creatief willen zijn. Kunstenaars, mode-ontwerpers en schilders laten zich veelal leiden door hun fantasie. In veel situaties kan fantasie voor mooie momenten zorgen.

04 mrt. om 07:30 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Mijn grote liefde overleed aan een hersentumor.

​Ik was 25 jaar oud en zag mijn grote liefde voor het eerst in mijn ouderlijk huis. Stefan was een goede vriend van mijn broer en mijn broer had hem uitgenodigd om samen de Tour de France te komen kijken. Achteraf bleek dat mijn broer Stefan met voorbedachte rade had meegenomen naar huis. Om hem aan mij te koppelen. Pas weken later biechtte mijn broer dit op. ;).

17 feb. om 22:06 door Marije Jelsma

Seks (en relaties)

Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.

​Dagelijks hoor ik het. “Ze wil dat ik meer initiatief neem.” Of; “mijn vriendin neemt nooit initiatief.” Als ik vraag wat precies bedoeld wordt met initiatief nemen, volgt meestal een antwoord waaruit blijkt dat ze het eigenlijk niet weten. Dit geldt zowel voor degene die het verwijt krijgt als voor degene die het de ander verwijt. Het is een gemakkelijk woord om te gebruiken en om het een ander te verwijten, maar wat het precies betekent en hoe het je het dan graag anders zou willen zien, is onduidelijk.

14 jan. om 00:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Slaap jij naakt?

Naakt slapen. Veel mensen vinden het maar niks. Uit onderzoek is gebleken bleek dat minder dan 10% van de mannen en vrouwen naakt slaapt en dat 75% in een pyjama slaapt. Zonde, als je bedenkt waar het allemaal goed voor is. Naakt slapen kan een magische werking hebben op je relatie.

11 dec. om 09:00 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

De kunst van vibrators en een snel orgasme.

Seksspeeltjes. Iedereen kent ze, heel veel mensen hebben ze, maar lang niet alle mensen durven dit toe te geven. Sterker nog, alleen al bij het uitspreken van het woord ‘vibrator’ of ‘dildo‘, laat staan buttplug’, staat het schaamrood bij de meeste mensen al op de wangen. Dat fascineert me. Want, dagelijks worden er online toch duizenden seksspeeltjes aangeschaft. Door jonge en oude mensen. Door stellen en singles.

13 nov. om 09:30 door Nynke Nijman

Seks (en relaties)

Een broertje en zijn ieniemienie piemeltje

Ik ben seksuoloog. Dat klinkt best spannend. Maar van alle beroepen waar seks bij betrokken is, is het mijne misschien wel het minst spannende. Het zorgt er wel voor dat er bij ons thuis dagelijks over seks en relaties wordt gesproken. Een jaar geleden begon er bij ons in huis een nieuw avontuur. Mijn zoontje Bobby-Joe werd geboren. Mijn stiefdochtertje Doutzen (toen 5,5 jaar) vond dit reuze interessant en was vooral benieuwd naar zijn piemeltje…

19 okt. om 22:07 door Nynke Nijman