Online women's health magazine

Voeding

Zo ga je om met snaaibuien nu je thuis zit door de corona-crisis.

Je kinderen thuis, je man thuis, jij thuis; 24/7. Misschien maak je je zorgen over je gezondheid, de gezondheid van je dierbaren, de crisis en vraag je je af hoe lang dit nog gaat duren. En, voordat je het weet... zit je weer met je hand in de koeltrommel. Die nare gevoelens en onrust vragen erom om te worden gesust met eten, toch?

17 dec. om 07:00 door Laura Nijman

Voeding

Hoe gezond en duurzaam is het gebruik van soja?

Plantaardige drinks en vleesvervangers worden steeds populairder. Ze poppen als paddenstoelen uit de grond en er komt steeds meer variatie en beter kwaliteit op de markt. Zeker voor mij als foodblogger is dat superinteressant. Ik probeer de laatste trends altijd want deze trends probeer ik nauwlettend in de gaten te houden. Ik ben fan! Er worden zulke lekkere dingen gemaakt van soja. Maar, er kleeft een negatieve lading aan het woord 'soja'. Hoe zit dat nu precies en is dat terecht? Ik zocht het uit.

02 jun. om 06:30 door Maartje Bregman

Voeding

Eet méér groente.

Wauw! Heb je het gratis ebook van Pink Online al gedownload? Hierin staan heel veel tips van verschillende experts op het gebied van gezondheid. Ik schreef ook drie tips voor dit ebook. Een van mijn tips is; eet meer groente. Maar, hoe pak je dat aan? Dat vertel ik je in dit artikel.

10 apr. om 06:30 door Kim Ooms

Voeding

Volgens Ayurveda eet je dit in februari (mét recept).

Het is alweer bijna maart, wat gaat de tijd toch snel.. Gelukkig worden de dagen alweer langer en lopen de temperaturen op. Ik kan niet wachten totdat ik die eerste zonnestralen weer op m'm gezicht voel. Maar, het is nog even februari. In dit artikel vertel ik je aan welke voedingsmiddelen je lichaam deze maand behoefte heeft.

24 feb. om 14:00 door Martine Keukenkamp

Voeding

Goede voornemens. Je begon zo goed, maar na een paar dagen gaat het mis.

Herken je dit? Je maakt de mooiste plannen. In je hoofd zie je jezelf al slank over het strand lopen de komende zomer. Je spreekt met jezelf af dat je vanaf morgen niet meer gaat snoepen, gezond gaat eten en eindelijk begint met meer bewegen. Je voelt de opwinding en weet zeker dat het je dit keer echt gaat lukken. ’s Avonds zit je op de bank met een kop thee en neem je dat laatste koekje. Want, vanaf morgen is alles anders…dan begin je.

21 jan. om 06:30 door Claudia Vesters

Voeding

Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt heerlijk. Je staat even stil voor de etalage. Je neus trekt je als vanzelf richting de deur en voordat je het weet, sta je binnen en kijk je watertandend naar alle het lekkers dat in de schappen ligt. Een winkelmedewerkster vraagt vriendelijk wat ze voor je kan betekenen. En voordat je er erg in hebt, heb je je bestelling gedaan. Na een paar minuten loop je naar buiten en vraag je je af waarom je in hemelsnaam die broodjes, gevulde koek en pak speculaas hebt gekocht. Herkenbaar?

03 dec. om 00:00 door Laura Nijman

Voeding

Dit eet je in de herfst.

Vorige week zat ik nog heerlijk in de zon op een zeilboot in de baai van St. Tropez. Volop zomer. Maar, toen we uit het vliegtuig stapten op Schiphol voelde ik het meteen: de herfst is nu echt begonnen. Er is duidelijk verandering in de lucht. De dagen worden korter, de lucht voelt fris aan, de nachten zijn kouder en de wind begint aan te trekken.

30 sep. om 07:00 door Martine Keukenkamp

Voeding

Wat is gezonde voeding?

Eet jij gezond, of denk je dat je gezond eet...? En, wat is dan gezond eten? In een notendop: zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding, zo min mogelijk geraffineerde suiker, en veel, veel groenten. Het is niet moeilijk. Zoveel mogelijk onbewerkt, dus het liefst niet uit een fabriek. Dat klinkt misschien simpel, maar in de praktijk is het soms lastig. Welke producten kies je wel en welke niet?

23 sep. om 00:00 door Mariët de Waal

Voeding

Ik moet eten! Wat zeggen jouw cravings?

Oh wat kom ik dat toch vaak tegen, vrouwen die last hebben van cravings! De een in zoet, de ander in zout en soms zelfs heel specifiek. Zo ken ik verhalen van mensen die peterselie moeten eten en kan ik zelf echt de drang hebben naar kippenlever!

08 jul. om 14:15 door Romana Switzer

Voeding

Niet meer snaaien door meer te eten.

Je kent het vast wel. Je hebt je overdag heel goed aan je gezonde eetpatroon gehouden, maar 's avonds plof je op de bank en heb je ineens ZO'n zin in een koekje. En het blijft niet bij 1 koekje.... Terwijl je je nog zo had voorgenomen om dat niet te doen.

20 mei om 06:00 door Claudia Vesters

Voeding

Zo verminder je ontstekingen bij endometriose.

Voeding helpt om je endometriose klachten te verminderen. Bepaalde voeding heeft een ontstekingsbevorderende werking, terwijl er ook voeding is met een ontstekingsremmende werking. Door zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende voeding te vermijden en meer ontstekingsremmende voeding te eten zorg je voor minder ontstekingsreacties. In dit artikel leg ik je uit hoe dat werkt en wat je dan het beste kunt eten.

15 apr. om 06:30 door Naomi Kramer

Voeding

Recept: gezonde paella

We houden van eten. We vinden het dan ook ZO leuk dat je Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat haar eerste recept voor je klaar: een gezonde paella.

11 apr. om 06:30 door Marieke Kok

Voeding

Van zinloos drinken naar effectief hydrateren.

Als je gezond wilt leven of wilt afvallen, krijg je vaak als eerste het advies om meer water te gaan drinken. Maar, het dagelijks drinken van 2 liter water alleen, is niet genoeg om je lichaam goed te hydrateren. Daar is meer voor nodig. In dit artikel lees je hoe het zit met je vochtbalans en hoe je die op een gezonde én lekkere manier op peil kunt houden.

22 feb. om 07:00 door Evelien Lems

Voeding

Candida-proof eten: mealpreps!

Hoe breng je candida-proof eten nou zelf in de praktijk? In mijn geval was dat best lastig. Ik werkte fulltime en had alleen maar ochtenddiensten. In de tijd voordat ik candida kreeg stond ik iedere ochtend om 05.15 op, ik stopte snel een ontbijtje in m’n tas, ik greep een aantal voor de lunch gesmeerde broodjes uit de vriezer en hop op de fiets.

01 feb. om 10:51 door Leonie de Jong

Voeding

Zo slagen je goede voornemens dit jaar wél!

Heb jij goede voornemens voor 2019? En zijn dat dezelfde goede voornemens als die je had voor 2018? En misschien had je ze ook al voor 2017? Dan is het nu toch echt tijd om ervoor te zorgen dat je goede voornemens dit jaar wel slagen! Dan kun je je volgend jaar weer op iets anders richten ;). Een methode die de je daarvoor kunt gebruiken is de WOOP methode. Ook benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder.

11 jan. om 07:00 door Diana van Dijken

Voeding

December = survivalmaand.

​Elke vrijdagochtend plaats ik een filmpje op mijn Facebook-pagina. Die filmpjes zien er over het algemeen, al zeg ik het zelf, best vrolijk uit. Totdat ik die van afgelopen vrijdag terug keek. Ik vertelde daarin dat december voor mij een survivalmaand is. Al dat lekkers in de winkels… Waar ik normaal fris en fruitig aan het vertellen ben over allerlei onderwerpen, werd ik van dit onderwerp duidelijk niet heel vrolijk.

19 dec. om 09:00 door Martine Trouw - Willems

Voeding

Een pleidooi voor het eten van paddenstoelen.

Heerlijk, het is weer herfst. Dat betekent ’s avonds kaarsjes aan, langzaam verkleurende bomen én de tijd voor paddenstoelen op het menu. Wist je dat paddenstoelen niet alleen heel lekker zijn, maar dat ze ook ontzettend gezond zijn? Ze geven je immuunsysteem een flinke boost. Dat kun je in de herfst wel gebruiken!

23 nov. om 09:00 door Talitha Forrer

Voeding

Ontbijt als een koningin…!

Een voedzaam ontbijt hoeft niet veel tijd te kosten. Een kommetje ‘overnight oats’ is snel klaargemaakt. Maar denk ook aan een groene smoothie, yam-brood of banaanpannenkoekjes. Voor de dagen dat het allemaal even sneller moet, zijn hier 5 snelle ontbijtideeën op een rijtje.

08 okt. om 14:52 door Lilian Peters

Voeding

Zo stop je met emotie-eten.

Eten. Ooit was dat er om je lijf van energie te voorzien, maar tegenwoordig gebruik je het om jezelf te belonen, te troosten of om je negatieve emoties en gedachten maar niet te hoeven voelen. Herkenbaar? Wat mis je in je leven dat je het nodig hebt jezelf te belonen of te troosten met eten? Waar verlang je naar? Wat heb je nodig? Waarom probeer je negatieve emoties en gedachten te doven met eten? Emotie-eten gaat namelijk nooit alleen om dat eten...maar om het vervullen van een behoefte.

28 sep. om 09:00 door Diana van Dijken

Voeding

Brainpower – moeiteloos weer aan het werk na de vakantie

De zomer is weer achter de rug. Ben je weer helemaal opgeladen gestart, of kun je nog wel wat extra energie gebruiken? Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig. Aangezien de hersenen de regie hebben over het lichaam, is het geen gek idee om daar te starten. Met deze tips krijg je je bovenkamer weer volop in energie en kun je je beter concentreren.

17 sep. om 17:51 door Evelien Lems

Voeding

50% van alle vrouwen heeft last van oestrogeendominantie. Jij ook?

Hoofdpijn, pijnlijke borsten, bloedverlies al voordat je ongesteld moet worden, hevige menstruaties, een opgeblazen gevoel, teveel vet op je billen en je benen. Oestrogeendominantie zorgt voor een breed scala aan hele vervelende klachten. Naar schatting heeft bijna 50% van alle vrouwen in het Westen oestrogeendominantie. Shocking, dat is veel.

09 sep. om 19:21 door Marije Jelsma

Voeding

De 9 beste tips voor je bloedsuikerspiegel

Hoe stabiel is jouw bloedsuikerspiegel? Je bloedsuikerspiegel mag nooit te hoge pieken en dalen hebben, maar moet rond een constante schommelen, zodat al je cellen en vooral je hersenen verzekerd zijn van een stabiele aanvoer van energie. Maar hoe doe je dat nou? Lees snel verder, want hieronder vind je de 9 beste tips om je bloedsuikerspiegel te temmen.

27 aug. om 18:13 door Hetty Crevecoeur

Voeding

Candiwat?! Candida!

Het klinkt als een nieuw automerk: Toyota Candida, maar helaas komt het niet eens in de buurt van het gevoel van een nieuwe auto die over de weg zoeft. Candida is een schimmelinfectie. Daar komen allerlei klachten bij kijken waar je soms niet eens van in de gaten hebt dat het weleens met deze infectie te maken zou kunnen hebben. Kun jij je klachten ook aan candida linken? Lees over de symptomen van candida in dit blog.

27 aug. om 18:03 door Leonie de Jong