Online women's health magazine

Mindset

Stress loslaten

Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je vaak moe. Je hebt een drukke dag achter de rug en je hebt bewust en onbewust stress ervaren en dat vreet energie. We piekeren allemaal. Over kleine en grote onderwerpen. Ons hoofd staat de hele dag aan.

16 sep. om 00:00 door Aniek Jonckers Brand

Mindset

Lief zijn voor jezelf: zo stel je grenzen.

Oh wat vond ik het moeilijk; mijn grenzen aangeven. Met name bij mensen die dichtbij me staan. Ik voelde schuldgevoelens of was angstig om mijn grenzen aan te geven bij mensen waar ik van houd, en ook bij mensen die ik helemaal niet ken. Het idee dat iemand mij niet leuk, lief en aardig zou vinden, bezorgde me zoveel onzekerheid dat ik mijn eigen grenzen vaak voorbij ging.

28 okt. om 07:00 door Tamara van der Heiden

Mindset

Afvallen volhouden, zo doe je dat.

Als je aan iemand die een paar weken geleden het roer omgooide en startte met een dieet vraagt hoe het gaat, zul je bijna altijd horen: "ik voel me zo goed, het is nu de kunst om dit te blijven volhouden." Dat volhouden, focus houden. Hoe verander je dat naar een blijvende verandering in je leefstijl? In dit artikel deel ik mijn tips om van ‘volhouden’ naar ‘blijvend’ te gaan zodat je de gezonde, slanke, energieke leefstijl krijgt waar jij blij van wordt.

30 sep. om 07:00 door Claudia Vesters

Mindset

Body Positivity: hoe komt het toch dat ons lichaam ons zo bezig houdt?

​Body positivity, je hebt er vast weleens over gehoord. Wij, vrouwen, lijken soms geobsedeerd door ons lichaam en dan vooral door dat wat we er niet mooi of goed (genoeg) aan vinden. We houden onze buik in, we diëten om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal (achter de komma!) aangeeft dan gisteren. En, we vinden dat heel normaal. Toch?

10 aug. om 07:30 door Laura Nijman

Mindset

Mood Swings: hier komen ze door.

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.

19 jun. om 06:30 door Monique Vekemans

Mindset

Zie obstakels als springplanken om je doel te behalen.

Herken je dit? Je bent een bevlogen professional of onderneemster en je haast, rent, stresst en vliegt al jaren om je leven te leven. Het voelt regelmatig als een gevecht om al die ballen hoog te houden. Je vraagt je regelmatig af: 'wil ik dit echt'? 'Wil ik mijn leven echt op deze manier leven'? Nee! Natuurlijk niet!

15 jun. om 09:00 door Leila Claassens

Mindset

Een artikel voor vrouwen die veel voelen.

De energie van anderen buiten houden. Je afschermen van de gevoelens van anderen. Zucht... word jij hier ook zo moe van? Als je, net als ik, veel voelt, zul je hier niks mee kunnen. Het is een slecht advies voor de hooggevoeligen onder ons.

29 mei om 07:30 door Janneke Robers

Mindset

Onderdruk jij je emoties? Zo land je weer in je lijf.

Soms gebeuren er in je leven dingen die te snel gaan, te heftig voor je zijn, of te dichtbij komen. Als dat gebeurt voel je angst en heb je de neiging om uit je lijf te vertrekken, om maar niet te hoeven voelen. Herkenbaar? In dit artikel vertel ik je hoe je weer kunt landen in je lijf.

13 apr. om 06:00 door Janneke Robers

Mindset

Houd jij niet van je lichaam?

‘Als ik 5 kilo afgevallen ben, dan voel ik me mooi’. ‘Als ik meer geld verdien, dan kan ik leuke dingen doen’. ‘Als ik een andere baan heb, dan ben ik gelukkig’. We leven veel teveel volgens de als-dan gedachte. Jij ook?

23 mrt. om 07:00 door Aniek Jonckers Brand

Mindset

5 tips om mindfulness toe te passen in je dagelijkse (drukke) leven.

Ken je dat gevoel dat je hoofd lijkt over te lopen? Je bent druk, je to-do lijst is nog lang en er zitten te weinig uren in een dag. Je probeert alle ballen hoog te houden en doet zoveel mogelijk tegelijkertijd. Multitasking is je middle-name. Je snakt naar rust, maar tijd voor een yogales of mindfulness heb je echt niet. Geen nood. In dit artikel lees je hoe je mindfulness makkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

06 mrt. om 11:55 door Sabrina Soebhan

Mindset

Het is lastig om je gedrag te veranderen, maar zo lukt het wél.

Je hebt je voorgenomen om gezond te gaan eten. Je laat suiker staan, eet geen gluten meer en let erop wat je eet. Waarom lukt het dan toch niet?! Waarom is veranderen toch zo ontzettend ingewikkeld? Waarom lukt het ons niet gewoon om het gedrag dat ons niet aanstaat, te veranderen? In dit artikel leg ik het je uit en laat ik je zien hoe het wél lukt.

02 mrt. om 06:30 door Diana van Dijken

Mindset

Een leven lang leren. Jij ook?

Wat leer ik toch veel van het blootleggen van mijn ziel aan de juiste mensen met levenservaring en een open mind. Die me zien voor wie ik ben, het ok vinden waar ik vandaan kom en wat achter me ligt, mijn leeftijd geen rol vinden spelen, maar me echt gewoon zien... Dat is zo helend voor beschadigd (zelf)vertrouwen.

07 feb. om 00:00 door Sascha Schefferlie

Mindset

Wat wil jouw ziel?

We weten steeds meer over wie wij nou eigenlijk zijn als mensen. En dan heb ik het niet over dat verhaal van die aap die uiteindelijk rechtop is gaan staan en heel mentaal is geworden. Dat is, bijna letterlijk dus, een broodje aap. Wie ben jij?

03 feb. om 06:30 door Nynke Rinzema

Mindset

Als de ander maar gelukkig is...?! Hoe je van pleasen afkomt met een familie-opstelling.

Een oud patroon dat geleidelijk zo eigen is gemaakt, dat je je er helemaal mee hebt geïdentificeerd... Je denkt misschien dat het lang zal duren om dat los te leren laten? Het is er niet van de ene op de andere dag in geslopen, dus het lost ook niet van de ene op de andere dag op. Dat is een opmerking die ik vaak hoor. Ja, je kunt kiezen voor therapie, maar familie-opstellingen bieden vaak een snellere oplossing.

25 nov. om 06:30 door Meike Meinhardt

Mindset

Dé ingrediënten voor meer stress.

Wil je graag meer stress in je leven? Geef je leven meer pit en zorg voor een flinke portie dagelijkse stress. In dit artikel deel ik de ingrediënten voor een leven met stress. Succes gegarandeerd. ;).

18 nov. om 06:00 door Meta Bloks

Mindset

Leid jij je leven of laat je je angsten je leven leiden?

Het gevoel van angst om de sprong te wagen naar iets nieuws in je leven, omdat je denkt dat het misschien de verkeerde keuze is. De angst om je verlangens te volgen, omdat je bang bent dat dit ten koste gaat van je gezin of je kinderen. Of, de angst voor het onbekende, want...wat staat je te wachten als je voor die droom gaat en is het dan écht beter dan wat je nu hebt? Deze gevoelens zijn voor veel vrouwen herkenbaar. Voor jou ook?

11 nov. om 06:30 door Leila Claassens

Mindset

Je angsten overwinnen.

1 op de 5 mensen heeft dagelijks last van angst. Angst is eigenlijk bedoeld als een natuurlijk overlevingsmechanisme dat je leven redt. Als er gevaar dreigt krijgt ons lichaam het signaal dat het tijd is om te vluchten of te vechten; je voelt angst. Door de aanmaak van de hormonen cortisol en adrenaline sta je meteen op scherp. Maar, wanneer angst langzaam je leven in sluit en uiteindelijk leidt tot paniekaanvallen, of een overheersend angst-gevoel, kan het je leven enorm gaan beheersen.

04 nov. om 06:30 door Miranda Meiners

Mindset

Hoe ga je mindful om met verdriet, pijn en tegenslag?

We zijn er niet zo dol op, maar krijgen er allemaal mee te maken: lijden. Het hoort bij het leven en is net zo onvermijdelijk als ademhalen. Het leven bestaat nou eenmaal uit tegenstellingen: genot en pijn, vreugde en verdriet, liefde en angst, warmte en kou. Onder lijden kun je elke vorm van pijn verstaan; fysieke pijn, mentale pijn, emotionele pijn en energetische pijn. In dit artikel laat ik je zien hoe je op een mindful manier kunt omgaan met pijn, lijden en teleurstellingen in je leven.

28 okt. om 06:30 door Sabrina Soebhan

Mindset

Wil je ook altijd aardig gevonden worden?

Eerst denken aan een ander en dan pas aan jezelf. Met normen en waarden als deze ben ik opgevoed, jij ook? Want, alleen aan jezelf denken is egoïstisch. Maar, klopt die overtuiging wel? Is aan jezelf denken echt egoïstisch? Natuurlijk zorgen we voor elkaar en helpen we de ander zoveel als we kunnen. Het is ook bewezen dat voor een ander helpen stress verlagend werkt.

25 okt. om 11:00 door Meta Bloks

Mindset

Hypnosetherapie bij kinderen.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Moedeloos word ik ervan! De hoeveelheid pillen die kinderen moeten slikken omdat ze te druk zijn, last van hun darmen hebben, zich slecht kunnen concentreren, maagklachten hebben of in bed plassen. De lades van veel ouders, juffen en meesters liggen vol met medicijnen tegen ADD, ADHD, hoofdpijn en brandend maagzuur.

06 sep. om 06:30 door Miranda Meiners

Mindset

De power van je mind.

“Ik bruis van energie en voel me zo licht als een veertje.” Deze affirmatie heeft mij geholpen om binnen een paar weken van uitgeput en te dik naar bruisend van energie en kilo’s lichter te gaan. Simpelweg door mezelf een ander verhaal te vertellen.

22 jul. om 06:00 door Martine Keukenkamp

Mindset

Ruim je eetgewoontes op om weer lekker in je vel én je kleding te zitten.

Van opruimen word je blij. Marie Kondo, de opruimgoeroe, schreef er zelfs een boek over; 'Opgeruimd' en overal ter wereld gaan mensen volgens de Marie Kondo-stijl aan de slag om hun huis op te ruimen. Je leefstijl veranderen, om weer lekker in je vel en je kleding te zitten is precies hetzelfde als opruimen. Je ruimt oude gewoontes op die je niet meer helpen en omarmt nieuwe gewoontes die je wel verder helpen.

19 jul. om 06:30 door Claudia Vesters

Mindset

Hypnose als therapie.

Waar denk jij aan bij hypnose? Aan Rasti Rostelli die mensen onder hypnose de raarste dingen liet doen? Of... een effectieve vorm van therapie? Er bestaan nog steeds veel misverstanden over hypnotherapie. Zo zijn veel mensen bang om de controle te verliezen tijdens een sessie. En toch, is hypnose in opmars. Het werkt bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten namelijk heel snel en direct. Het is tijd om die misverstanden voor eens en voor altijd uit de weg te ruimen.

12 jul. om 19:00 door Miranda Meiners

Mindset

De kracht van weten wat je wilt tijdens kinderwens, zwangerschap en moederschap.

Als het op huis-tuin-en-keuken knopen doorhakken aankomt moet ik bekennen dat de credits hiervoor meestal naar mijn vriend gaan. De kleurstalen voor de muurverf in de woonkamer liggen nu al zo'n drie maanden op de keukentafel… en zo kan ik je nog wel twintig voorbeelden geven. Totdat mijn vriend zegt: “nu beslis ik gewoon.” Waarna ik alsnog snel beslis. Oke, zo moeilijk was het blijkbaar toch niet...

03 jun. om 06:30 door Simone Scherpenzeel

Mindset

Women are bitches (soms...)

Een paar jaren geleden gaf ik een lezing voor ondernemers tijdens een netwerkbijeenkomst. De lezing over hormonen was een succes. Zo leuk! Na afloop kwam er een bezoekster naar me toe, ze zei: “Goh, ik zag dat je een croissant at?! Dat kun je toch niet eten als hormoon-en voedingscoach?!"

08 apr. om 06:30 door Saskia van Ommen

Mindset

Waar geef jij jezelf toestemming voor?

Je weet dat het goed voor je is als je nu een frisse neus gaat halen, maar je doet het niet. Je weet dat het goed is om gezond te eten, maar je stopt nog een koekje in je mond en snaait de rest van de dag. Je had je nog zo voorgenomen om goed voor jezelf te zorgen.

01 apr. om 07:00 door Sascha Schefferlie

Mindset

Spring is in the air.

Mijn kledingkast opruimen is mijn grootste irritatie momenteel. Een paar jaar geleden genoot ik iedere ochtend van al mijn mooie spullen. Uren dralen voor die kast: Wat zal ik vandaag eens aantrekken? Een jeans of toch een rokje? Een blousje of een t-shirt? En als ik dan toch voor een jeans ging, welke kleur? Skinny of juist wijde pijpen?

12 mrt. om 07:30 door Meike Meinhardt

Mindset

Niet meer twijfelen, kom in actie!

Pas een aantal jaar na mijn burn-out (die ik op mijn 27ste had) was ik weer helder genoeg in mijn hoofd om te kunnen zien dat ik mijzelf jarenlang van alles had beloofd, zonder daar effectieve en doelgerichte actie op te ondernemen. En, als gevolg daarvan had ik drie maanden op de keukenvloer naar het plafond liggen staren, waarna ik nog negen maanden nodig had om helemaal te herstellen.

07 mrt. om 05:30 door Janneke Robers

Mindset

Meer geluk in 5 stappen.

Je leven wordt niet beter of anders door af te wachten of het geluk misschien bij toeval en geheel uit zichzelf jouw kant op komt rollen. Als je niet tevreden bent met hoe je leven nu is, zul je zelf dingen moeten veranderen. Zaken anders moeten aanpakken en andere keuzes moeten maken.

26 feb. om 07:00 door Diana van Dijken

Mindset

Cut the Crap!

Hoe vaak laat jij je afleiden door dingen die zo niet belangrijk voor je zijn? Hoe vaak ben je met van alles en nog wat bezig en heb je geen focus op jouw dromen en verlangens? En, hoeveel spullen heb je waar je niet echt blij mee bent?Hou je nog vast aan gedachtes en overtuigingen die je niet verder helpen? Of aan relaties waar je geen energie meer uit haalt…?

04 feb. om 06:00 door Annemiek Stam

Mindset

De zalige glimlach.

Vanochtend liep ik mijn vaste koffietentje binnen, waar altijd dezelfde gezichten me vrolijk goedemorgen wensen. Het is een soort van routine. Wakker worden met een grote kop latte en dezelfde mensen. Iedere dag opnieuw.

18 jan. om 07:00 door Meike Meinhardt

Mindset

Zelfzorg tijdens de kerstdagen.

Ho ho ho, zoals Santa altijd zegt, rustig aan! ;) Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de feestdagen eruit zien zoals in de gemiddelde commercial die je op tv voorbij ziet komen. Voor veel mensen is kerst een ratrace van verschillende bezoekjes en verplichtingen. Vaak schiet het erbij in om tijdens deze dagen ook lief voor jezelf te zijn.

24 dec. om 15:22 door Annemarie Paol

Mindset

Houd van je lichamelijke imperfecties.

Sinds mijn zwangerschappen en de daarop volgende miskramen zijn mijn hormonen van slag. Puistjes, die ik eerder nooit had, zitten nu op mijn rug en gezicht. Mijn buik is af en toe gezwollen en ik heb al een paar keer een vervelende allergische reactie gehad, waarbij mijn billen en benen onder de rode bultjes zaten. Het maakt me soms onzeker. En daar heb ik een nog grotere hekel aan dan aan de puistjes zelf ;-)

21 dec. om 09:00 door Janneke Robers

Mindset

Een liefdesbrief aan jezelf.

Heb jij ook nog ergens in een verborgen laatje, brieven van oude aanbidders? Van vroeger? Heb je ook nog herinneringen van die eerste liefde op school, waar je buik van in lichterlaaie stond als hij je aankeek?

26 okt. om 09:00 door Meike Meinhardt

Mindset

In drie stappen meer tijd voor jezelf.

Als vrouw ben je druk. Er moet altijd van alles en jij komt standaard op de zoveelste plaats. Voor jezelf zorgen? Hoe dan? Je bent veel te druk met het zorgen voor anderen! Zorgen voor de kinderen, zorgen voor je ouders of grootouders, zorgen voor die lieve vriendin die in de problemen zit of je partner die maar niks gedaan lijkt te krijgen zonder jouw hulp ;-) Je zit in de OR van het kinderdagverblijf, organiseert de uitjes op je werk en/of draait de bardienst bij je tennisclub. Je werkt, studeert, fungeert als Huismanager en natuurlijk sport je minstens 1x per week (ramen lappen, stofzuigen en achter de kids aan rennen is ook sport toch?!). Wat structureel ontbreekt is tijd voor jezelf. Want daar heb je geen tijd voor.

22 okt. om 09:00 door Diana van Dijken

Mindset

Een slap lijf dat heel sterk is

Het is 13 oktober en ik lig op het strand. Bizar, voor deze tijd van het jaar. Het is waarschijnlijk de laatste mooie dag van het jaar. 
Het strand is m’n lievelingsplek. Luisteren naar de golven, zand tussen m’n tenen en met een corrigerend badpak onder m’n streepjesjurk is m’n buik best plat… 
M’n zoon roept, hij wil gaan zwemmen. Ik twijfel.

17 okt. om 09:00 door Marije Jelsma

Mindset

Ook doen wat eng is, is puur jezelf zijn.

Vaak maken we de dingen die we spannend vinden in ons hoofd eerst heel erg groot, door erover te piekeren. We wegen de goede argumenten tegen de slechte af en hoe langer we in rondjes piekeren, hoe minder goede argumenten er over blijven. Hoe voorkom je dat? Hoe blijf je dan toch puur jezelf? Lees het hier, in het blog van Sascha.

11 okt. om 08:30 door Sascha Schefferlie

Mindset

De afwas bleek een leermoment

We willen zo graag in het NU leven, dat we ook vaak alles NU,NU ,NU willen… De contradictie van deze zin zit mij af en toe ontzettend dwars en daarmee ook mijn omgeving, want ik wil het ook nog eens goed doen. Ik begin aan de afwas..

02 okt. om 08:30 door Meike Meinhardt

Mindset

Stap voor stap meer doen wat bij je past

Hoe kan je als jong meisje puur jezelf worden als je opgroeit tussen de harde oordelen? Hoe kan je na jarenlang gepest, ontkent en belaagd te zijn, een pure vrouw worden? Trots zijn op je lichaam, blij zijn met je nieuwe kleren of tevreden zijn met je intellect?

22 sep. om 09:30 door Sascha Schefferlie