Online women's health magazine

Lifestyle

Zo houd je thuis yoga vol.

Het begon met een vliegende start in je nieuwe yoga-outfit. Twee, drie of misschien wel vier heb je het gedaan. Het voelde goed de keren dat je het deed. Je kreeg er energie van; een gezonde bloos op de wangen. En voelde je tegelijkertijd meer ontspannen; het gevoel van onrust was er even niet. En dat waren ook precies de redenen om dit te starten.

10 aug. om 00:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Bacteriën op je huid voor een mooie glow.

Onderzoek heeft aangetoond dat een gezonde huid miljarden bacteriën bevat. Deze bacteriën zitten niet alleen op het huidoppervlak, maar ook veel dieper in de huidstructuur. Daar werken de bacteriën samen met de huidcellen en zorgen zij, als er een goede balans is, voor een stralende huid. De glow die we allemaal graag willen hebben. :)

27 mei om 06:46 door Marlous van Meeuwen

Lifestyle

Puur natuur masker voor een natural glow.

Rens Kroes neemt je in haar nieuwste boek 'Rens - Mijn lifestyle Guide' mee in haar bewuste, positieve leefstijl. In het boek deelt ze tips uit haar eigen leven. Hoe ze relaxt na een drukke dag, hoe vaak ze sport en hoe ze haar huid verzorgt. Een inspiratieboek met DIY's. Want, Rens zegt dat je alles zelf kunt maken.

19 apr. om 07:00 door Maartje Bregman

Lifestyle

De invloed van straling op je gezondheid.

WIFI, 4G, bluetooth, dect... er is geen ontkomen aan, we staan allemaal bloot aan straling. Het is direct van invloed op je parasympathicus en de pijnappelklier in je hersenen. Ze maken hormonen en verschillende stofjes aan die ervoor zorgen dat je kunt concentreren, dat je goed kunt slapen en kunt focussen. In dit artikel leg ik je uit wat straling doet met je gezondheid.

20 nov. om 07:00 door Merel van der Velden

Lifestyle

Aanrader: yoga op het strand.

Er komt een heerlijke nazomerweek aan! Die Indian summer is perfect om niet thuis of in de yogaschool je yoga-oefeningen te doen, maar lekker naar het strand te gaan. Je zou het misschien niet direct denken, maar de Nederlandse stranden lenen zich uitstekend voor strandyoga.

09 sep. om 00:00 door Esther Schippers

Lifestyle

De verborgen ingredienten van je favoriete scrub.

Heerlijk! Warm douchen en scrubben. Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid heerlijk zacht aanvoelt. En, scrubben is ook heel goed voor de doorbloeding van je huid, waardoor je er gezond uit gaat zien. Maar... wist jij dat er, wanneer er microbeads in je scrub zitten, er na je douche wel 1.000.000 plastic deeltjes in de oceaan belanden?

01 mei om 07:00 door Marije Dijkstra

Lifestyle

Zo creëer je een ontspannen begin van de dag.

Hoe je de dag begint, bepaalt voor een groot deel hoe je dag verloopt. Is jouw eerste gedachte als de wekker gaat ook vaak ‘nu al?!’. Je voelt je nog moe, baalt ervan dat de nacht alweer voorbij is – die is altijd te kort, toch? – en je drukt nog maar een keer op de snooze knop. Dit blijf je herhalen totdat je genoeg moed hebt verzameld om jezelf uit bed te slepen.

22 apr. om 11:00 door Anne de Meulmeester

Lifestyle

Black Friday wordt Pink Friday!

Valentijnsdag? Lang leven de liefde! Halloween? Spooky leuk! Kerst? Gezellig! Sinterklaas? Good memories. Black Friday...? Als er één traditie is die ik graag zo snel mogelijk weer zien verdwijnen, dan is het Black Friday wel. Mijn inbox puilt uit met aanbiedingen en ik werd chagrijnig toen ik zonet niet kon parkeren bij de plaatselijke winkelstraat, omdat zoveel mensen gretig gebruik maken van al dat voordeel. ;). Bbb health boutique wil van Black Friday een Pink Friday maken. En wij, als Pink, juichen dat initiatief van harte toe!

29 nov. om 07:30 door Marije Jelsma

Lifestyle

Nude yoga: ik deed yoga in m'n blootje.

​Freedomseekster Dieke nam in september contact op met ons, Pink-ladies, Marije en mij. Ze vroeg ons of we haar wilden helpen haar missie op de kaart te zetten: Women's Nude Yoga Journey. En, of we misschien wilden meedoen met een Nude Yoga workshop?

01 nov. om 00:00 door Anita de Haas

Lifestyle

Yoga-oefeningen voor hardlopers.

Naast yoga is hardlopen een van de meest effectieve sporten om je lichaam te trainen. Net als bij yoga hoeft je bij hardlopen niet heel getraind te zijn om de voordelen van het sporten te kunnen ervaren. Regelmatig hardlopen draagt bij aan de vele gezondheidsvoordelen die deze sport geeft.

21 okt. om 06:30 door Esther Schippers

Lifestyle

Naakt yoga: doei schaamte!

‘Iieek mijn borsten zien er niet uit op deze manier... Jemig die buikrollen... Wat doen die moedervlekken hier... en die beharing dan...’. Dat waren mijn gedachtes toen ik in de privacy van mijn eigen kamer besloot om naakt yoga te beoefenen. Ik ben eigenlijk altijd heel erg tevreden geweest met mijn lichaam. Ik had deze nare gedachtes over mezelf dan ook niet verwacht. Maar, na een uur voelde me ik sexy, vrij en helemaal gelukkig met mezelf.

25 sep. om 07:30 door Dieke ter Weel

Lifestyle

Beachyoga (met vier yoga-video's!).

De zomer is deze week weer even terug, heerlijk! Een groot grote voordeel van yoga is dat je deze sport altijd en overal kan doen. Heerlijk vanuit huis, in één van de vele mooie yogastudio’s in Nederland rijk is, of op het strand! Wat mij betreft is het strand met stip de beste zomerlocatie voor yoga. In dit artikel ontdek je interessante strandfeitjes én bijzondere strandyoga-locaties in Nederland.

19 aug. om 06:30 door Esther Schippers

Lifestyle

Sporten op je lege maag.

Waarom ik juist ga sporten als ik honger heb? In dit artikel lees je over de twee belangrijkste redenen waarom het gezond en verstandig is om te sporten als je trek of honger hebt. Op een lege maag sporten heeft superveel voordelen!

05 aug. om 07:00 door Aniek Jonckers Brand

Lifestyle

Wat trek je aan tijdens warme zomerdagen?

Als volle vrouw, curvy heet dit tegenwoordig, vond ik het heel lastig om leuke kleding te vinden waar ik mij blij in voelde tijdens de zomer. Zeker wanneer de temperaturen buiten hoger werden kreeg ik het nog warmer. Want, wat moest ik aan?! T-shirts zitten al snel te strak en leuke rokjes zijn vaak te kort om m'n knieën te bedekken (ja, ik verstop ze liever...).

24 jul. om 00:00 door Saskia van Ommen

Lifestyle

5 yoga-oefeningen voor vermoeide ogen.

Hoe vaak kijk jij iedere dag naar een scherm? Veel op schermen kijken heeft effect op je ogen; droge, brandigere, tranende, geïrriteerde ogen en zelfs minder kunnen zien. Daarom deel ik graag 5 korte yoga- oefeningen om oogklachten te voorkomen.

15 jul. om 07:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Afvallen door ontgiften.

Heb jij overgewicht? Vijftig procent van de Nederlanders is, in meer of mindere mate, te zwaar. Het is nog niet zo bekend dat dit niet alleen maar komt door teveel eten en te weinig lichaamsbeweging.

26 jun. om 06:30 door Kirsten Elsdijk

Lifestyle

The secret of breathing.

We staan er meestal niet bij stil en toch doen we het constant. Onze ademhaling gaat volautomatisch. We ademen gemiddeld 23.000 keer per dag en verwerken daarmee ongeveer 10.000 liter aan zuurstof. Maar wat is ademen eigenlijk en hoe kan je ademhaling je gezondheid verbeteren? In dit artikel lees je verrassende feiten over ademhalen.

18 jun. om 12:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Stress? Deze tips zorgen voor meer ontspanning.

We hebben allemaal momenten waar we tegen opzien: het geven van een presentatie, een bezoek aan de tandarts, een sollicitatiegesprek, de deadline voor het inleveren van je administratie etc. Er zijn momenten waarop de druk overweldigend kan zijn en het hart je in de keel schiet, het klamme zweet in je handen staat en de paniek toeslaat. In deze blog geef ik 7 tips die ervoor zorgen dat jij stressvolle momenten fluitend tegemoet gaat.

28 mei om 06:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Het belang van een fijne ochtendroutine.

Mijn rug deed pijn, ik had een onrustig hoofd vol gedachtes die maar niet wilden stoppen en stapte s’ochtends gehaast en altijd net iets te laat de auto in om naar mijn werk te gaan. Maar, dankzij een fijn ochtendritueel voel ik me nu, sinds twee maanden, een stuk beter! In dit blog vertel ik je hoe jij het beste uit de start van jouw dag kunt halen met een ochtendroutine.

23 mei om 06:00 door Talitha Forrer

Lifestyle

Yoga: 7 tips om gemotiveerd te blijven.

Je hebt jezelf een doel gesteld; regelmatig yoga doen en dat nu écht volhouden. Vol goede moed ga je van start en toch...haak je na een tijdje weer af. Het gebeurt ons allemaal; motivatie is grillig en soms ver te zoeken. Het is lastig om yoga dan vol te houden. In dit blog lees je over motivatie en wat je kunt doen om gemotiveerd te blijven. Dan haal je dat doel deze keer wel :).

12 apr. om 06:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Mindful trainen

Wanneer je op een liefdevolle manier naar gevoelens als frustratie, schaamte of onzekerheid tijdens je training kijkt, train je niet alleen je lijf, maar ook je mindset. Een mooie manier om nog meer profijt van je training te hebben. In dit artikel vertellen we je hoe je mindfulness kunt toepassen tijdens het trainen.

19 mrt. om 07:30 door Inge Bader en Esther de Brouwer

Lifestyle

Deze yogahouding zorgt voor meer geluk!

Het is een houding voor gevorderden; het Wiel, ook wel Opwaartse Boog genoemd. De eerste keer dat ik deze houding deed, voelde dat ongemakkelijk. Het ging niet als vanzelf en ik vond het niet fijn. Dat was niet zo gek, want ik deed het verkeerd. Ik legde kracht op verkeerde delen van mijn lichaam. Als je de houding wél goed, geeft het een boost aan je geluksgevoel.

28 feb. om 08:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Deze yogahouding boost je gezondheid.

Misschien denk je dat je je nek zult breken in de Hoofdstand. Ik kan je gerust stellen, dat gebeurt niet. Iedereen kan de Hoofdstand doen. En, wanneer je deze houding regelmatig doet biedt het veel gezondheidsvoordelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het doen van een omgekeerde houding zoals de Hoofdstand de hersenactiviteit met 14% toeneemt. Net als het concentratievermogen. Daarnaast vertraagt het ouderdomsproces (yey!). In deze blog leg ik je uit hoe dat precies in z’n werk gaat en wat het positieve effect van de Hoofdstand is.

08 feb. om 09:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Slaapyoga

Yoga nidra wordt ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Je komt hierbij in een staat tussen wakker zijn en slapen. Hierdoor verdwijnen spanningen uit je lichaam en malende gedachtes uit je hoofd, waardoor je in de diepst mogelijke relax-stand komt.

25 jan. om 06:00 door Rachel Peeters

Lifestyle

Een yogahouding voor mooie billen.

Wie wil er nu niet goed gevormde billen hebben? De meest effectieve manier om dat voor elkaar te krijgen is door regelmatig yoga te doen. Yoga is de meest effectieve sport om je lichaam te trainen. Echt, het is wetenschappelijk bewezen. Yoga maakt je spieren sterker en leniger tegelijk en het verbetert je lichaamshouding. In dit blog vertel ik je hoe je die mooie billen krijgt, met de yogahouding Tafelblad (ook wel Tafel genoemd). Wanneer je deze houding regelmatig doet zul je snel een positief effect zien op je bilpartij.

21 jan. om 12:07 door Esther Schippers

Lifestyle

5 tips voor een energiek begin van 2019.

Zo. De feestdagen zijn weer voorbij. Het nieuwe jaar is ingeluid. Je glitterjurk kan de kast weer in ;-) Bye bye december. Je goede voornemens zijn misschien nog wat troebel door de champagne van de nieuwjaarsborrels. Maar 2019 is aan!

04 jan. om 06:00 door Kim Ooms

Lifestyle

Top 3. De best gelezen blogs van 2018.

De laatste dag van 2018. Dé dag om terug te kijken op het afgelopen jaar en nieuwe doelen te stellen voor het komende jaar. 2018 stond voor mij in het teken van Pink. Het bedenken, maken en lanceren van Pink. Anita en ik hebben hard nagedacht over hoe we wilden dat het eruit zou komen te zien, welke onderwerpen we wilden aankaarten en wie we wilden vragen om te schrijven voor Pink.

31 dec. om 12:15 door Marije Jelsma

Lifestyle

Welk ayurvedisch type ben jij?

Vraag jij je wel eens af waarom mensen zo verschillend zijn? Waarom je vriendin altijd energiek en extravert is en je collega daarentegen introvert is of niet vooruit te branden lijkt? Waarom je slanke zus superveel kan eten zonder een grammetje aan te komen en jij al groeit van het kijken naar eten? Volgens Ayurveda komt dit doordat we allemaal een ander energietype zijn, ook wel dosha genoemd.

18 dec. om 09:00 door Martine Keukenkamp

Lifestyle

Het effect van yoga op je lichaam.

Je weet vast wel dat het heel gezond is om yoga te doen. Het zorgt voor ontspanning, voor sterkere spieren, pezen en soepele gewrichten. In dit blog geef ik je een overzicht van het effect van yoga op je lichaam. Dit is waarom yoga zo goed voor je is.

10 dec. om 13:00 door Esther Schippers

Lifestyle

Groene sinterklaascadeautjes.

De Sint is alweer een tijdje in het land, en huppelt vrolijk met zijn pieten door het land. Wij zijn het hele jaar groen en bewust, moet de sint daar ook niet eens iets mee doen vroeg mijn piet bedust? Een luisterend oor is Sint voor ieder die wil, dus ook deze piet vroeg niet te veel. Groene ideeën voor cadeaus dit jaar, dat is eigenlijk helemaal niet zo raar. Geen wollen sokken of een plastic barbiepop, maar wat dacht je van gerecyclede jeans en groen sop!

03 dec. om 09:00 door Maartje Bregman

Lifestyle

30 minuten mediteren staat gelijk aan 1 - 4 uur slaap: yoga nidra.

Twee jaar geleden. Na een slopende werk kwam ik thuis. Ik was moe en chagrijnig en had nog iets leuks gepland met mijn kinderen. Eerlijk; ik had er he-le-maal geen zin in. Ik wilde ze het liefst meteen naar bed brengen zodat ik uitgeteld op de bank kon ploffen. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat het zo niet langer ging. Ik ging op zoek naar een manier om beter uit te rusten en me weer energieker te voelen. Ik hoorde goede verhalen over meditatie maar vond tussen alle meditatie-apps niets wat écht bij me paste. Tot ik Yoga Nidra meditatie ontdekte.

29 nov. om 08:30 door Rachel Peeters

Lifestyle

Wat betekent Namasté?

Je ziet het in vaak: handen tegen elkaar en voor de borst. Dit gebaar wordt ook gebruikt aan het eind van iedere yogales. Om de les af te sluiten. Maar, weet jij eigenlijk wat het betekent? En hoe je het precies doet? In deze blog geef ik je uitleg over het handgebaar “Namasté”.

22 nov. om 09:30 door Esther Schippers

Lifestyle

Yoga: zo kun jij ook gemakkelijk in de kleermakerszit zitten.

De kleermakerszit (asana in officieel yoga jargon).) is een veelvoorkomende houding tijdens het doen van yoga. Maar een tijdje in deze houding zitten kan soms een uitdaging zijn. Je kan kramp krijgen of stijfheid voelen in je gewrichten en dat maakt dat je liever wat anders gaat doen dan blijven zitten in deze houding. Toen ik net begon met yoga bakte ik weinig van deze asana.

03 nov. om 09:00 door Esther Schippers