Online women's health magazine

Gezondheid

Boost je lymfe voor een stralende huid.

Wist je dat een goedwerkend lymfesysteem van vitaal belang is voor je algehele gezondheid én een gezonde en stralende huid? Wanneer je lymfesysteem niet goed werkt heeft dit een nadelig effect op je lichaam en je gezondheid, inclusief de uitstraling van je gezichtshuid. Gelukkig kun je je lymfesysteem zelf stimuleren met deze tips.

12 apr. om 08:30 door Debbie van Weelden

Gezondheid

Goed voor jezelf zorgen.

Zorg jij goed voor jezelf? Het mag duidelijk zijn dat wanneer je je alleen focust om een leuk persoon te zijn voor een ander, je op een bepaald moment zult leeglopen, opbranden of uitblussen. Herken je dit? Je hebt goed gegeten, voldoende geslapen, met regelmaat gesport. Toch voel je je niet top vitaal. Misschien heb je veel goed gedaan op een bepaald vlak. En ben je andere vlakken uit het zicht verloren. Zelfzorg speelt zich af op meerdere vlakken. Lees er alles over in dit artikel.

27 feb. om 09:00 door Annemarie Paol

Gezondheid

Ellen leerde om van haar borsten en van zichzelf te houden.

Mijn borsten, ik heb er jaren niet met veel liefde naar kunnen kijken. Op mijn zestiende zat ik al bij de huisarts, ik wilde mijn borsten laten verkleinen. Ze waren te groot en deden pijn. Maar voor mij waren ze meer dan dat. Het was de reden dat jongens naar me staarden, het was de reden dat ik discotheken binnen kwam waar ik nog niet thuis hoorde. Met gemak. Ik voelde me meer borst dan Ellen. Met een cup H op je zestiende is dat natuurlijk niet heel gek.

15 feb. om 07:00 door Ellen Geerlings

Gezondheid

Dit is waarom je niet van water drinken houdt.

Water drinken is iets waar veel mensen zich toe moeten zetten. Je denkt er simpelweg niet aan of je vindt het niet lekker. Je neemt trouw je flesje water mee maar komt aan het einde van de dag tot de conclusie dat je weer te weinig gedronken hebt. Ik leg je in dit artikel uit waarom een ander makkelijk een halve liter water drinkt, en jij al moeite hebt met een klein glaasje water.

16 nov. om 08:00 door Evelien Lems

Gezondheid

Maximaal drie eetmomenten per dag is goed voor je hormoonbalans.

Ben jij ook opgegroeid met het idee dat je drie hoofdmaaltijden en twee a drie tussendoortjes per dag zou moeten eten? De schijf van vijf geeft nog steeds aan dat je zes maaltijden per dag zou moeten eten. Dat is zo achterhaald! Het aantal eetmomenten op een dag is van essentieel belang voor je hormoonhuishouding, gemoedstoestand en je algehele gezondheid. En daarbij geldt, hoe minder hoe beter.

31 aug. om 14:00 door Merel van der Velden

Gezondheid

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 5: verkeerde voeding.

Om af te vallen moet je gewoon minder eten, niet snoepen en meer verbranden door te sporten… toch? Nou, deze vlieger gaat naar mijn idee echt niet op als het om afvallen gaat. In mijn praktijk zie ik vrouwen die écht gezonder eten dan de meeste Nederlanders maar toch geen grammetje gewicht verliezen. In deze serie laat ik je zien dat 'elk pondje gaat door het mondje' niet altijd geldt. Deze keer: verkeerde voeding.

03 aug. om 07:00 door Marjon Kok

Gezondheid

Wat is normale poep?

Kijk jij weleens achterom op de wc? Het is goed om dat te doen! Je poep kan je veel vertellen over je gezondheid. Als je niet regelmatig naar het toilet gaat voor een grote boodschap (of als juist moet rennen om de wc op tijd te halen), als je poep een gekke kleur heeft of niet de juiste consistentie zegt dat iets over je gezondheid.

03 jul. om 12:00 door Martine Trouw - Willems

Gezondheid

Makkelijker en sneller afvallen door hypnose.

Heel vaak is afvallen niet alleen een kwestie van minder snoepen, maar spelen onderbewuste processen een rol. Overtuigingen of angsten, waardoor je een muurtje om jezelf heen bouwt om jezelf te beschermen. Hypnose helpt om die overtuigingen aan het licht te laten en los te laten waardoor je makkelijker en sneller kunt afvallen.

25 mei om 07:00 door Miranda Meiners

Gezondheid

Onderbuik.

“Spreid je benen maar” zegt hij vriendelijk maar gebiedend. “Kom nog maar een klein stukje naar me toe. Een beetje op de achterkant van je billen, dan kan ik er straks beter bij.” Hij kijkt even op van tussen mijn benen en pakt de nodige instrumenten van het kastje naast hem.

08 mei om 07:00 door Anne Gigengack

Gezondheid

Een essentiële olie voor iedere kwaal.

Sinds ik keer op keer gezien en gevoeld heb, dat een essentiële olie kan helpen bij het verhelpen van kwaaltjes of het verbeteren van je humeur, ben ik verkocht. Neem nou de werking van bijvoorbeeld lavendel bij een lichte brandwond of pepermunt bij hoofdpijn...pijn en jeuk verdwijnen direct.

23 apr. om 00:00 door Kirsten Elsdijk

Gezondheid

Ook dokters worden ziek.

Daar sta ik. In de rij voor de paspoortcontrole op Schiphol. Ik kwam weer terug van een werkreis naar Mumbai. M'n oren suisden. Mijn zicht is anders, het lijkt alsof ik door een tunnel kijk met zwarte randen rondom mijn gezichtsveld. Mijn hartslag is snel, mijn ademhaling ook en mijn benen trillen. Waarom ben ik hier? Hoe moet ik thuis komen? Waar is mijn koffer?

20 apr. om 06:30 door Anne Strik

Gezondheid

Heb je astma? Tips en gratis hypnose.

Voor astmapatiënten is dit een spannende tijd. Terecht, want het coronavirus nestelt zich in de longen en kan voor complicaties zorgen als je onderliggende klachten als astma hebt. Misschien ben je op zoek naar meer rust, of wil je je klachten nu aanpakken? Hypnose kan helpen. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je je kunt wapenen en letterlijk meer lucht krijgt.

06 apr. om 06:30 door Miranda Meiners

Gezondheid

Zo ben je je eetbuien de baas.

Je kent het gevoel vast wel; je hebt al vanaf het moment dat je wakker werd zin in iets lekkers. Maar, je hebt je gisteravond voor het naar bed gaan voorgenomen om vandaag écht niet te snoepen. Je hebt de hele ochtend enorm je best gedaan om je in te houden, je aan je voornemen te houden. Maar oh.. dat knagende gevoel van binnen, dat bleef je aandacht trekken. En daarom ging je iets later op de dag toch voor de bijl. Het knagende gevoel heb je tot bedaren gebracht, maar je voelt je enorm schuldig en slecht over jezelf dat je je niet aan je voornemen gehouden hebt. Herkenbaar?

30 mrt. om 07:00 door Laura Nijman

Gezondheid

Zo doe je zelf borstonderzoek.

Veel vrouwen vinden het best spannend om zelf borstonderzoek te doen. Misschien ben je bang dat je bij het voelen van een bultje, een putje of een verharding in de stress schiet. Niet zo gek. Maar, toch is het belangrijk om je borsten regelmatig te checken. Door het doen van zelfonderzoek leer je je borsten kennen en merk je veranderingen eerder op. Ik leg je in dit artikel uit hoe je zelf je borsten onderzoekt.

21 mrt. om 17:19 door Marije Jelsma

Gezondheid

Weet jij of je borsten gezond zijn?

Weet jij of je borsten gezond zijn? Al toen ik 9 jaar was begonnen ze voorzichtig te groeien. Ik was de eerste in de klas die ze kreeg en schaamde me. Ik verstopte mezelf in wijde t-shirts en weigerde lang een bh te dragen, ik weigerde te erkennen dat dat nodig was. Ik groeide van meisje naar vrouw en zat daar niet op te wachten. Op m’n 11e waren ze volledig volgroeid, cup D. Vreselijk vond ik het.

20 mrt. om 00:00 door Marije Jelsma

Gezondheid

Meike werd ziek door haar implantaten (en is nu crowd funding gestart om beter te worden).

Mijn borsten, wat was ik trots op ze. Toen ik 16 was, kwamen ze eindelijk tevoorschijn. Na jarenlang intensief turnen en pas laat lichamelijk in de puberteit gekomen te zijn, veranderde ik van een platte plank in een bescheiden mooie jonge vrouw. Een jongen uit mijn klas vroeg gekscherend of ik sokken in mijn bh had gestopt. Hij bedoelde het niet zo aardig, maar ik vatte het op als compliment en glunderde dat ze echt 100 % natuur waren.

17 mrt. om 12:00 door Meike Meinhardt

Gezondheid

Griep en je wondere weerstand.

“Evelien, heb je nog een goede tip? Ik loop al een tijdje rond met griep en het lijkt niet helemaal over te gaan.” Makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Het antwoord is simpelweg: Accepteer het en neem rust. Niet werken, niet het huishouden doen, maar liggen. De uitvoering is voor veel mensen lastig.

06 jan. om 07:00 door Evelien Lems

Gezondheid

Eetbuien? Zo ben je ze de baas.

Je ploft op de bank en weet dat er nog een zak chips ligt in de kast…Het was zo’n zware dag vandaag en je wilt even helemaal niks. Nu heb je wel een handje chips verdiend, toch? Blijft het dan ook bij dat ene handje? Of gaat de zak helemaal leeg? Tot de laatste kruimel?

18 okt. om 00:00 door Laura Nijman

Gezondheid

Detoxen met PCOS.

Doe jij weleens een detox? Vorig jaar deed ik een milde detox, met de sappen van Frecious. Dat is me zo goed bevallen dat ik het dit jaar nog eens gedaan heb. In dit artikel vertel ik je over het belang van een detox en mijn ervaringen.

04 okt. om 06:30 door Lavinia Frantzen

Gezondheid

Zo slaap je beter en word je energiek wakker.

Wist jij dat de meeste mensen zich bij het opstaan niet fit en uitgerust voelen? Vaak heeft dat te maken met een verkeerd slaapritme. Wist je dat er vier chronotypen zijn, met elk een ander slaappatroon? Weten welk type je bent, zorgt ervoor dat je beter slaapt en energieker en uitgerust wakker wordt. Het zorgt er ook voor dat je lichaam beter kan functioneren; een betere stofwisseling, minder snackattacks, meer energie en een heldere geest. Doe de test en ontdek welk type jij bent!

02 okt. om 06:30 door Esther Schippers

Gezondheid

Ziekte voorkomen met selfcare.

Dagelijks spreek ik vrouwen in mijn praktijk die gezondheidsklachten hebben. Ik leer ze over wat voeding voor je lichaam kan betekenen. En hoe het vrouwelijk lichaam in elkaar zit. Op die manier wordt het vanzelfsprekend om te stoppen met bepaalde voedingsmiddelen en andere producten toe te voegen.

18 sep. om 16:00 door Kim Ooms

Gezondheid

Je voedingsovergevoeligheden in kaart brengen met een bloedtest.

In mijn vorige blog las je over de stappen die je kunt zetten om de klachten van een auto-immuunziekte te verminderen. De eerste stap die ik noemde is het doen van een bloedonderzoek. Ik kreeg daar heel veel vragen over. Wat voor soort onderzoek is dat dan, wat houdt het in en hoe gaat het in zijn werk? In dit artikel beantwoord ik je vragen. ​

10 sep. om 07:00 door Kim Ooms

Gezondheid

Zo eet je gezond tijdens je vakantie.

Het is weer vakantietijd! De zomervakantie vind ik een van de heerlijkste momenten van het jaar. Vooral omdat we dan gaan kamperen. Dit jaar gaan we weer naar een camping in Tsjechië. Volop genieten van het mooie weer, ons gezin en even geen werk.

02 aug. om 06:30 door Laura Nijman

Gezondheid

Een auto-immuunziekte? Zo ga je ermee om.

Als je de diagnose auto-immuunziekte krijgt, kan dat aanvoelen alsof je hebt verloren. Verloren van jezelf. Je voelt je machteloos en hebt het gevoel dat je geen grip meer hebt op je gezondheid. Je dacht dat je een sterke basis had, maar die basis is weg. Wat nu?!

02 jul. om 06:30 door Kim Ooms

Gezondheid

Ik viel om. Wacht jij tot je je crisispunt bereikt hebt?

Ben je niet meer helemaal happy met hoe je je voelt? Heb jij weleens het gevoel dat je het liever anders wilt? Ik geloof dat als je huidige leefstijl begint te wringen en je niet meer tevreden bent, dat dat een teken is dat je aan het begin staat van jouw grote transformatie. Ik zie het steeds weer gebeuren bij vrouwen. Je keuzepunt is bereikt.

13 jun. om 07:00 door Aniek Jonckers Brand

Gezondheid

Hoe lijn jij? Doe de test!

Wil jij voor de zomer nog een paar kilo afvallen en zie je die kilo’s liever nooit meer terug? Ho, stop, wacht even voordat je wéér aan een dieet begint. Om met succes af te vallen én op gewicht te blijven moet je namelijk eerst weten welk lijntype jij bent. Ik heb een test ontwikkeld waarmee je ontdekt welk lijntype er in jouw schuilt. Zo wordt je volgende afval-poging wél een succes.

11 jun. om 17:00 door Eveline van de Waterlaat

Gezondheid

Vitaal zwanger met de juiste voedingssupplementen.

Toen ik voor de eerste keer zwanger werd, was ik 26 jaar. Ik gebruikte geen voedingssupplementen en wist er nog niets van af. De zwangerschap kwam enigszins onverwacht en ik herinner mij nog dat een vriendin me adviseerde om foliumzuur te slikken. Ik kocht braaf een potje foliumzuur, bij een reguliere drogist. Gelukkig had ik een probleemloze zwangerschap en dito bevalling. Geen last van misselijkheid, maagzuur of kuitkrampen, laat staan de serieuzere zwangerschapskwalen, zoals hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes.

10 apr. om 07:00 door Terah Beek

Gezondheid

Candida - geen sociaal leven meer?!

Beïnvloedt Candida je sociale leven? Ja en nee. Ik stond, in het begin van mijn Candida-dieet, hele dagen in de keuken te bakken en te kokkerellen om de dag weer candida-proof door te komen. Uit eten ging ik niet, want als je geen suiker, witmeel, azijn en andere producten mag, blijft er maar weinig over.

28 mrt. om 06:30 door Leonie de Jong

Gezondheid

Een vieze hond is goed voor je darmflora.

Misschien denk je dat een hond alleen maar leuk is omdat je dan eindelijk eens buiten komt of meer gaat bewegen. Of, misschien ben je van mening dat een hond alleen maar veel gedoe is. Think again! Een hond of elk ander huisdier is fantastisch voor je darmflora! Vooral een vieze!

26 mrt. om 07:00 door Martine Trouw - Willems

Gezondheid

5 tips om goed voor jezelf te zorgen in de winter.

Na een zachte start van de winter, wordt het nu toch echt kouder. De dagen zijn nog kort en sneeuw en regen wisselen elkaar af. De seizoenen zorgen niet alleen voor veranderingen in de natuur. Je kunt dit ook merken aan hoe je je fysiek en mentaal voelt. Ik deel 5 tips waarmee je deze winter lekker in je vel zit.

05 feb. om 07:00 door Talitha Forrer

Gezondheid

Een natuurlijk medicijnkastje.

Tot mijn 30e leefde ik niet gezond. Ik dacht nog dat volkorenbrood gezond was, vond pakjes en zakjes handig en dronk al cola bij het ontbijt. Ik was vaak ziek, ik was te zwaar en niet-vooruit-te-branden moe. Toen ik zwanger wilde worden gooide ik het roer om. Ik las boeken, liet me van top tot teen doormeten door een orthomoleculair arts en ging me steeds meer verdiepen in gezonde voeding, leefstijl en mindset.

22 jan. om 07:00 door Marije Jelsma

Gezondheid

Candida! Wat mag ik dan nog wel eten?!

Als je candida hebt, soms zelfs zonder het te weten, krijg je te maken met allerlei uiteenlopende klachten. Vaak zijn de klachten te vaag om er mee naar de huisarts te gaan of denk je dat het met een weekje rustig aan doen wel weer beter gaat. Helaas. Om te herstellen van candida moet je meer stappen zetten dan op tijd naar bed gaan (vermoeidheid is één van de reeks vele klachten bij candida) of een weekje vakantie nemen.

20 dec. om 09:00 door Leonie de Jong

Gezondheid

(Over)leven met Lyme.

„Ik wil leven.” schiet het door me heen als ik op de behandelbank van de arts lig. Mijn lichaam werkt al een paar maanden niet mee. De ziekte van Lyme heeft haar in zijn greep.

14 dec. om 09:00 door Meike Meinhardt

Gezondheid

Mijn auto is een puinhoop!

​Mijn hond zit regelmatig op de achterbank (haar all-over). Ik heb kinderen tegen wie ik zeg dat ze hun rotzooi moeten meenemen als ze de auto uitstappen, maar toch consequent alles laten liggen. Op de bank, onder de bank, tussen de bank.

04 dec. om 09:00 door Martine Trouw - Willems

Gezondheid

Je verkoudheid de baas.

Het is weer herfst, het verkoudheidsseizoen bij uitstek. In deze tijd van het jaar krijg ik regelmatig de vraag; wat kan ik doen tegen mijn verkoudheid zonder al die nare medicijnen te hoeven gebruiken?

26 nov. om 09:00 door Kim Ooms

Gezondheid

Candida: een woekerende schimmel in je lijf.

Als je vrienden, familie of collega’s moet uitleggen dat je candida hebt, dan overvalt je toch een gevoel van gêne. Schimmel klinkt niet echt fris. En dat terwijl je gesprekspartner op dat moment misschien wel aan voetschimmel lijdt, ook een vorm van candida! Maar wat is het dan precies?

19 nov. om 09:30 door Leonie de Jong

Gezondheid

De 10 voordelen van koud douchen.

Als ik het heb over koud douchen, zijn er altijd mensen die doen alsof ik compleet gek ben geworden. Zonder ook maar iets te willen horen over alle voordelen die het koude water ons kan bieden. Alsof deze er niet toe doen. Of simpelweg niet bestaan. Ik snap dat wel. Het is namelijk veel gemakkelijker om in de comfort zone van het ons vertrouwde en geliefde warme water te blijven. Maar wist je dat er aan koude en koud water voordelen verbonden zijn die echt enorme positieve impact kunnen hebben op ons lijf en onze mind? In dit bericht zet ik de belangrijkste 10 voordelen voor je op een rij.

16 nov. om 09:30 door Verie Aarts

Gezondheid

Heb jij een zuur lichaam?

Het is nog niet zo bekend, maar wel ontzettend belangrijk: de mate van verzuring van je lichaam. Een verzuurd lichaam krijgt te maken met chronische ontstekingen, wat je gezondheid aantast en voor allerlei (welvaarts)ziekten kan zorgen, zoals hart- en vaatziekten. Even wat uitleg:

15 nov. om 09:30 door Mariët de Waal

Gezondheid

9 onverwachte tips bij zwanger worden.

"Onverklaarbaar onvruchtbaar" zei de gynaecoloog. Bloedonderzoek, echo, sperma-onderzoek, samenlevingstest. Alles was gecheckt en er was geen oorzaak gevonden. Toch was ik al anderhalf jaar niet zwanger geworden. Frustrerend. Want, waarom lukte het dan niet?

05 nov. om 14:00 door Marije Jelsma

Gezondheid

Wapen jezelf tegen verkoudheid.

Ja hoor…het is weer zover! Snotteren, niezen, hoesten! De eerste ziekmeldingen op het werk zijn alweer een feit. Na een geweldig mooie en lange zomer, is het wel weer schakelen nu het kouder is. En daarbij komt vaak ook de verkoudheid en griep.

02 nov. om 09:00 door Lilian Peters

Gezondheid

4 tips voor een gezonde hormoonbalans

Weet je… dat het eigenlijk niet “normaal” is om last te hebben van je hormonen, steeds moe te zijn, stemmingswisselingen te ervaren of menstruatiepijn te hebben? Als je hier last van hebt, geeft je lichaam je een signaal dat je hormonen uit balans zijn. In dit artikel geef ik je tips om jouw hormoonbalans in evenwicht te houden.

16 okt. om 09:00 door Amy Kaes

Gezondheid

Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.

De reden dat ik yoga doe, heeft niets te maken met flexibiliteit. We zijn niet allemaal goed in hetzelfde. Authenticiteit is wat jou uniek maakt en dat mogen we, mijns inziens, benadrukken in plaats van vergelijken met de maatstaven van anderen. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld. Door yoga veranderde mijn zelfbeeld.

12 okt. om 09:00 door Esther Schippers

Gezondheid

Wat is endometriose?

Een paar jaar geleden kreeg ik de diagnose ernstige endometriose. Endo what? De allereerste keer dat ik het hoorde had ik werkelijk geen flauw idee wat het was. Wat ik wel wist, dat het veel te lang had geduurd dat ik deze diagnose kreeg en het al teveel schade had aangericht. Ik leg je graag uit wat endometriose is. Herken je deze symptomen?

09 okt. om 11:36 door Naomi Kramer

Gezondheid

Bijnieruitputting (c.q. burn-out), het stress-syndroom van de 21e eeuw

Tot 2 jaar geleden wist ik nog niet goed wat bijnieruitputting, oftewel een burn-out, nou eigenlijk was. Wat gebeurt er in je lijf? Hoe ontstaat een burn-out, wat kun je er aan doen en hoe voorkom je een burn-out? Totdat ik er in 2015 zelf in belandde. Ik zocht het uit. Intussen mag ik me Trainer Hormoonfactor noemen. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over het hormoonstelsel en leg ik jou ook graag uit hoe je omgaat met de signalen van een burn-out.

01 okt. om 14:55 door Anita de Haas

Gezondheid

Wat je rimpels je vertellen over je gezondheid.

Helaas kunnen we niet ontsnappen aan het krijgen van rimpeltjes. De ene vrouw heeft er meer last van dan de andere, maar…Wist je dat je rimpels je naast ‘ouder worden’ ook iets vertellen over je gezondheid? Lees hier wat je rimpels jou vertellen.

25 sep. om 10:30 door Amy Kaes

Gezondheid

Poepverhalen

Behalve over goede wijn en lekker eten, praat ik ook graag over hoe datzelfde eten je lichaam weer verlaat. Thuis zijn ze er al gewend, het valt tegenwoordig onder de categorie: Hoe was jouw dag? Kunnen poepen? Die openheid is niet voor iedereen normaal.

20 sep. om 11:30 door Anne Gigengack