Online women's health magazine

Lifestyle

Top 3. De best gelezen blogs van 2018.

31 dec. om 12:15 door Marije Jelsma

De laatste dag van 2018. Dé dag om terug te kijken op het afgelopen jaar en nieuwe doelen te stellen voor het komende jaar. 2018 stond voor mij in het teken van Pink. Het bedenken, maken en lanceren van Pink. Anita en ik hebben hard nagedacht over hoe we wilden dat het eruit zou komen te zien, welke onderwerpen we wilden aankaarten en wie we wilden vragen om te schrijven voor Pink.

Pink heeft inmiddels meer dan dertig prachtige, geweldige, inspirerende contributors. Experts die schrijven over hun vakgebied. We zijn mega-dankbaar voor deze dames (je vindt ze allemaal hier) en de interessante artikelen die ze schrijven.

Pink is nu drie maanden live en er werden 60 artikelen op de website geplaatst. Dit zijn de drie best gelezen artikelen van 2018:

Nummer 1:
50% van alle vrouwen heeft last van oestrogeendominantie. Jij ook?

Hoofdpijn, pijnlijke borsten, bloedverlies rond je eisprong of voordat je ongesteld moet worden, hevige menstruaties, een opgeblazen gevoel, vetopslag op je benen. Oestrogeendominantie is een onbalans in je hormoonhuishouding die voor vervelende klachten kan zorgen. Er wordt geschat dat 50% van alle vrouwen in het Westen oestrogeendominant is. Alle symptomen én tips lees je in mijn artikel '50% van alle vrouwen heeft last van oestrogeendominantie, jij ook?'

Nummer 2:
Je eet gezond, maar valt toch niet af?!

Om af te vallen moet je gewoon minder eten en meer calorieën verbranden, toch? Deze vlieger gaat lang niet mer op als het om afvallen gaat. Marjon Kok ziet in haar praktijk veel vrouwen die gezonder eten dan de meeste Nederlanders en toch geen grammetje kunnen afvallen. In een vijfdelige blog-reeks laat ze zien dat elke pondje echt niet door het mondje gaat. Het eerste artikel in deze serie'Je eet gezond, maar valt toch niet af?!' staat op de tweede plek van meest gelezen blogs in 2018.

Nummer 3:
welk ayurvedisch type ben jij?

Misschien vraag je je weleens af waarom mensen zo verschillend zijn. Waarom je vriendin altijd energie teveel lijkt te hebben en extravert is terwijl je collega introvert is en niet vooruit te branden lijkt. Volgens ayurveda komt dit doordat we allemaal een ander energietype zijn, ook wel dosha genoemd. In het artikel 'Welk Ayurvedisch type ben jij?' van Martine Keukenkamp lees je over de drie verschillende dosha's en welke kenmerken daarbij horen. Zo interessant!


2018. Het jaar dat Pink live ging. Een jaar om niet meer te vergeten.
2019. Een jaar vol nieuwe plannen waar we je binnenkort meer over gaan vertellen. Pink staat als een huis en we gaan rocken in 2019.

Ik wens je een heel gelukkig, gezond jaar waarin je je dromen zult kunnen waarmaken.

Dit artikel is geschreven door Marije Jelsma.


We zijn ZO dankbaar voor de contributors die ons helpen om Pink te maken en de interessante artikelen die ze schrijven!

Deel dit artikel