Online women's health magazine

Lifestyle

Yoga-oefeningen voor hardlopers.

21 okt. om 06:30 door Esther Schippers

Naast yoga is hardlopen een van de meest effectieve sporten om je lichaam te trainen. Net als bij yoga hoeft je bij hardlopen niet heel getraind te zijn om de voordelen van het sporten te kunnen ervaren. Regelmatig hardlopen draagt bij aan de vele gezondheidsvoordelen die deze sport geeft.

Je gebruikt tijdens het hardlopen meer dan zeven spiergroepen. Met name de spieren in je onderlichaam worden tijdens het hardlopen gebruikt; heupen, hamstrings, dijspieren, de grote bilspier en de kuiten. De biceps (bovenarmspieren) en een deel van je buikspieren vervullen een ondersteunende functie tijdens het hardlopen.

Voordelen van Yoga i.c.m. hardlopen

Deze zeven spiergroepen en je gewrichten krijgen flink wat te verduren als je hardloopt. Ook als je (nog) geen getrainde loper bent. Het is daarom altijd belangrijk om een goede warming-up en cooling down te doen, zodat je lichaam goed kan herstellen en blessurevrij blijft. Yoga kan een enorm toegevoegde waarde zijn voor iedere hardloper. Niet alleen dragen yogaposes bij aan een sneller herstel, het voorkomt ook blessures. Daarnaast kunnen de spieren en gewrichten door regelmatig yoga te beoefenen (nog) beter functioneren waardoor het verbeteren van jouw personal record binnen (hard)loopafstand ligt. Naast het beoefenen van yoga, ben ik een hardloper. Ik heb een aantal yogaposes waar ik het beste effect bij merk, voor je op een rijtje gezet.

Zes yogaposes waar je rug profijt van zal hebben.
Negen yogaposes waar je heupen profijt van gaan hebben.

Benieuwd je ook benieuwd naar oefeningen voor je benen? In deze video op mijn website vind je de oefeningen.

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.


Yoga kan enorm bijdragen aan je run.

Deel dit artikel