Online women's health magazine

Mindset

Ruim je eetgewoontes op om weer lekker in je vel én je kleding te zitten.

19 jul. om 06:30 door Claudia Vesters

Van opruimen word je blij. Marie Kondo, de opruimgoeroe, schreef er zelfs een boek over; 'Opgeruimd' en overal ter wereld gaan mensen volgens de Marie Kondo-stijl aan de slag om hun huis op te ruimen. Je leefstijl veranderen, om weer lekker in je vel en je kleding te zitten is precies hetzelfde als opruimen. Je ruimt oude gewoontes op die je niet meer helpen en omarmt nieuwe gewoontes die je wel verder helpen.

Doe met je eetgewoontes precies hetzelfde als met je huis; bekijk ze stuk voor stuk. Geeft een gewoonte je positieve energie en word je er blij van, dan mag deze gewoonte blijven. Voelt het niet goed, dan neem je er afscheid van.

Bewaar vooral die gewoontes waar je écht blij van wordt. Die je niet alleen op dat moment zelf blij maken, maar ook de dag daarna. Dit blije gevoel krijg je door goed te luisteren naar wat je lichaam je vertelt.

Door vast te blijven aan oude gewoontes, krijg je steeds weer terug waar je zo van baalt. Je mag nu liefdevol afscheid gaan nemen van je oude gewoontes en nieuwe gewoontes gaan omarmen.

Hoe wil je je voelen?

Het echte doel van het opruimen van je gewoontes is dat je daarna nieuwe gewoontes kan gaan omarmen die passen bij hoe jij wilt leven, hoe jij je wilt voelen. Voordat je begint met het opruimen van je gewoontes is het belangrijk dat je zo gedetailleerd mogelijk de leefstijl visualiseert die past bij hoe jij wilt leven, die je blij maakt en waarbij je echt lekker in je vel en je kleding zit.

Laat je niet van de wijs brengen door de meningen van anderen. Het is jouw leven, alleen jij beslist hoe jij je wil voelen. Bovendien, alleen jij voelt of je energiek en fit bent of dat je moe en uitgeput bent.

Je hoeft niet gelijk alles te veranderen, iedere stap in de goede richting is er een.

Stap voor stap.

De eerste gewoonte die ik heb veranderd, in 2013, was mijn ontbijt. Ik sloeg dat het liefste over, had er geen tijd voor zei ik steeds. Die gewoonte zorgde ervoor dat ik te weinig at en dat later op de dag wilde compenseren; ik ging snaaien.

Mijn nieuwe gewoonte werd ' ik gun mezelf de tijd om te gaan ontbijten'. Het ontbijt gaf mij frisse energie en een voldaan gevoel. De rest van de ochtend was ik niet meer met eten bezig. Dit gaf rust.

Wat ga jij veranderen?

Wat is de eerste gewoonte die jij kunt veranderen, zodat je weer lekker in je vel en kleding zit en zult bruisen van energie? Laat het hieronder weten, in de comments.

Dit artikel is geschreven door Claudia Vesters.

Het doel van het opruimen van je gewoontes is dat je daarna nieuwe gewoontes kunt gaan omarmen die passen bij hoe jij je wilt voelen.

Deel dit artikel