Recept: gevulde puntpaprika's.
26 jul. om 11:00 door Marieke Kok
We houden van eten en het liefst gezond :). We vinden het dan ook ZO leuk dat Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat er weer een recept voor je klaar: gevulde puntpaprika's.
Dit is zo'n heerlijk, eenvoudig zomergerechtje; gevulde romige puntpaprika's met veel gezonde ingrediënten. Je zet ze in een handomdraai op tafel.
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 4 handen spinazie (dat is ongeveer 200 gram)
- 1 eetlepel miso
- 1 eetlepel gembersiroop
- 4 eetlepels kokosroom of amandelroom
- 200 gram kikkererwten uit een potje. Laten uitlekken en afspoelen met water.
- peper
- 2 puntpaprika’s
- Een bakje tuinkers
- bakpapier
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm olijfolie in wok op matig vuur en pers de knoflook erboven uit. Zet het vuur iets hoger en voeg de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, zet je het vuur laag en doe je een eetlepel miso en een eetlepel gembersiroop erbij.
Als de miso voor het grootste gedeelte gesmolten is, doe je de amandelroom of kokosroom erbij. Laat de room smelten en voeg de kikkererwten toe. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe en haal van het vuur (je hoeft geen zout meer toe te voegen, miso is van nature zout).
Snijd de puntpaprika’s open, leg ze op bakpapier in de oven en vul ze met het mengsel. Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer voor 20 minuten, tot de paprika lekker zacht is.
Laat de puntpaprika's iets afkoelen en bestrooi ze royaal met afgeknipte tuinkers.
Enjoy!
Extra tuinkers-weetje:
Wist je dat tuinkers en dan vooral de tuinkerszaden, in India chandrashoor genoemd, sinds de oudheid worden gebruikt in de ayurveda, de traditionele geneeskunde van India? Er bestaat een hele reeks toepassingen voor tuinkerszaad. Tuinkerszaden zijn bitter, verwarmend, zuiverend, rubefacient (roodmakend op de huid), een afrodisiacum, goed voor de ogen, een natuurlijk antihistamine en het is een natuurlijk diureticum. Super-goed voor je!
Dit artikel is geschreven door Marieke Kok.
Tuinkers wordt sinds de oudheid in de Ayurveda gebruikt.