Online women's health magazine

Recepten

Lekker, makkelijk én gezond: piadina's

23 apr. om 06:30 door Marieke Kok

Zo. Klaar met al die paaseitjes en zoete broodjes tijdens het paasontbijt. Vanaf nu eten wij weer gezond. Jij ook? Dit gezonde recept is alvast een goede start.

Als natuurvoedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en epigenetisch therapeut i.o. weet Marieke Kok alles over gezond eten. Ze bedenkt de lekkerste recepten, die je met een gerust hart kunt eten ;). Deze week: lekkere, makkelijke én gezonde piadina's.

Ingredienten

Voor 2 personen heb je deze ingredienten nodig:

  • Piadine spelt wraps van bio idea, 1 verpakking (te koop bij natuurwinkel)
  • 1 zoete aardappel, gekookt en in blokjes gesneden
  • Een kwart witte kool, geraspt
  • Kiemen naar smaak (broccoli-kiemen, alfalfa, fenegriekzaad...)
  • Gember pickles (Terrasana)
  • Een eetlepel tahin
  • Een eetlepel tamari
  • Een theelepel ahornsiroop
  • Het sap van een halve limoen
  • Geroosterd sesamzaad
Zo maak je het

Maak een sausje van de tahin, tamari, ahornsiroop en het limoensap. Roer dit goed door elkaar. Warm de piadina's op in de oven. Besmeer de piadina's met het sausje en strooi er wat geroosterd sesamzaad op. Beleg het midden van de piadina's met blokjes zoete aardappel, witte kool, kiemen en gember pickles.

Enjoy

Zo staat er binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Simpel, maar met enorm veel smaak. Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Marieke Kok.

Simpel, maar enorm veel smaak!

Deel dit artikel