Recept: een heerlijke gluten,- lactose,- en suikervrije moederdagtaart.
10 mei om 06:00 door Martine Trouw - Willems
Het is bij ons traditie geworden om moederdag een week te vroeg te vieren. Ik weet niet hoe het komt, maar ik weet nooit op welke datum moederdag valt. Ik zoek het ook niet op. En ieder jaar opnieuw als de moeder-is-de-liefste reclames weer voorbij komen op tv schrik ik op en informeer ik mijn gezin over het feit dat moederdag weer voor de deur staat.
Zij hebben kennelijk ook geen idee wanneer moederdag is, maar luisteren wel altijd goed naar wat ik zeg (yeah right..). Dus, springt mijn man gelijk op de fiets om een bos bloemen voor me te kopen en staan de kinderen op de eerst volgende zondagochtend naast mij bed met een ontbijtje. En daarna... komen we erachter dat het wéér een week te vroeg is...
Een overheerlijk, gluten,- lactose,- en suikervrij taartje
Anyway, of je nu moederdag een week te vroeg, te laat of zondag 12 mei (ja, ik weet het nu!) viert, een taartje is altijd lekker. Daarom deel ik dit recept met je: een heerlijk, gluten-, lactose-, en suikervrij taartje (ook heel lekker voor de mensen die geen intoleranties hebben).
Dit heb je nodig
Voor de onderste laag:
- 100 gram dadels
- 100 gram amandelmeel
Voor de middelste laag:
- 100 gram kokosolie
- 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
- 30 gram honing
- 150 gram blauwe bessen, vers of diepvries
- 1 eetlepel citroensap
Voor de bovenste laag:
- 100 gram kokosolie
- 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten, 4 uur in water geweekt)
- 30 gram honing
- 150 gram frambozen, vers of diepvries
Zo maak je het
Deze taart is makkelijk te maken. Je begint met de bodem: Meng de dadels en het amandelmeel in een keukenmachine, voeg eventueel een scheutje water toe om het mengsel wat plakkeriger te maken. Bekleed een taartvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.
Middelste laag: Smelt de kokosolie en doe de olie vervolgens met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maal tot het een romig geheel is geworden. Doordat je de cashewnoten hebt laten weken, wordt het romiger, anders blijven er wat meer kleine stukjes noot in zitten. Verdeel deze over de taartbodem.
Bovenste laag: Doe hetzelfde als voor de middelste laag, alleen dan met de frambozen. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer hem met blauwe bessen, frambozen of aardbeien.
Enjoy en een fijne moederdag!
Dit artikel is geschreven door Martine Trouw - Willems.