Online women's health magazine

Recepten

Recept: deze krokante koeken zijn in 20 minuutjes klaar.

21 nov. om 07:00 door Mirel Bosma

Je wilt gezond eten, maar hebt af en toe echt trek in iets lekkers. Toch? Deze krokante haverkoeken doen het goed als tussendoortje. :)

Yes, snel de keuken in. Deze koeken zijn door de havermout en noten goed vullend, heerlijk én gezond. Je maakt ze al in 20 minuten.

Dit heb je nodig:
  • 75 gram havermout
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel Livin La Vida Choca (of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao)
  • 50 gram gemengde ongebrande noten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • een bakplaat
  • bakpapier

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden en leg het bakpapier alvast in de bakplaat.

  1. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom.
  2. Doe de droge ingrediënten in de keukenmachine en meng ze met de rest van de ingrediënten (simpel he?).
  3. Rol er 9 balletjes van.
  4. Leg de balletjes op de bakplat en druk ze plat.
  5. Bak de koeken ongeveer 18 minuten in de oven.
  6. Laat de koeken afkoelen op een rek.
  7. Bewaar de koeken in een afgesloten bakje zodat ze lekker krokant blijven.

Extra tip: doop de koeken in gesmolten chocola en bestrooi ze met wat pistachenootjes, dat ziet er extra feestelijk uit.

Enjoy!

Dit recept is geschreven door Mirel Bosma.

Deze krokante koeken zijn in 20 minuutjes klaar!

Deel dit artikel