Online women's health magazine

Recepten

Een heerlijk havermoutontbijtje.

27 nov. om 07:30 door Mirel Bosma

Het lijken taartjes, maar het zijn havermoutbowls vermomd in een cupcake. Ze zijn eenvoudig om te maken en erg lekker. Leuker wordt ontbijten niet, toch?

Een bowl met havermout en kwark, maar dan anders. Deze makkelijke yupcakes zijn snel gemaakt. En lekker dat ze zijn! Vul ze met kwark en fruit naar keuze en klaar is je gezonde ontbijtje.

Dit heb je nodig (voor 4 stuks):
  • 1 banaan
  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 tl Love Peace & Granola (of speculaaskruiden)
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels agavesiroop
Zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork in een kom.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe.
  4. Duw het mengsel in de muffinvormpjes en vorm een bakje.
  5. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat even afkoelen op een rek en vul de cupcakejes met kwark en fruit naar keuze.

De bodem blijft een beetje zacht, door de banaan. Wil je graag iets meer “brunch”? Laat de banaan dan weg, voeg iets meer havermout toe en een extra eetlepel agavesiroop.

Enjoy!

Havermout bevat veel gezonde stoffen als B1, zink, magnesium, ijzer en vezels.

Deel dit artikel