Online women's health magazine

Recepten

Recept: glutenvrije bolletjes uit de oven.

26 feb. om 12:30 door Laura Nijman

Niks lekkerder dan de geur van vers gebakken brood in je huis. Heerlijk! Met deze bolletjes krijg je niet alleen die fijne geur in huis, maar zet je ook een gezonde broodmaaltijd op tafel.

Misschien vraag je je weleens af wat je nog kunt eten nu je gezonder bent gaan eten en gluten vermijd. Nou, dit! De bolletjes in dit recept zijn glutenvrij, graanvrij én zuivelvrij.

Dit heb je nodig, voor 8 - 10 broodjes:
  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 7 gram droge gist
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 250 milliliter water
  • 2 gram Keltisch zeezout
  • Sap van een halve citroen
  • Kokosolie om in te vetten
  • Muffinvorm
Zo maak je het:

Doe de melen, gist en de kokosbloesemsuiker in een grote kom. Meng ze goed door elkaar. Giet dan het water en de citroensap over de ingrediënten en voeg het zout toe. Meng alles met een vork tot het een samenhangend beslag is.

Bedek de kom met een schone (thee)doek en laat het beslag minimaal 1 uur op kamertemperatuur (niet kouder) rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ⁰C.

Vet de muffinvorm in met kokosolie. Hoe meer vet je gebruikt, hoe knapperiger de buitenkant van de broodjes wordt. Schep het beslag met twee twee natte lepels in de muffinvorm. Vul deze tot net onder de rand, want het beslag rijst in de oven nog verder door.

Bak de broodjes in 20-25 minuten bruin.

Fijn weekend en enjoy! :)

Dit artikel is geschreven door Laura Nijman.

Weet je niet wat je kunt nog wél kunt eten nu je gezond eet? Dit!

Deel dit artikel