Online women's health magazine

Lifestyle

Zo houd je thuis yoga vol.

10 aug. om 00:00 door Esther Schippers

Het begon met een vliegende start in je nieuwe yoga-outfit. Twee, drie of misschien wel vier heb je het gedaan. Het voelde goed de keren dat je het deed. Je kreeg er energie van; een gezonde bloos op de wangen. En voelde je tegelijkertijd meer ontspannen; het gevoel van onrust was er even niet. En dat waren ook precies de redenen om dit te starten.

Je was gemotiveerd om door te blijven gaan, maar toen langzaamaan de klad erin kwam, verdween daarmee ook de motivatie. En ging je van één keer in de week naar helemaal niets. Dat is jammer, want je voelde je er goed bij. Je wilt het graag weer oppakken. Maar hoe houdt je thuis online yoga het beste vol?

Thuis online yoga: zo komt de klad er niet in

Herken jij jezelf in bovenstaand? Wees gerust, je bent niet de enige. Onderzoek toont aan dat 83% van de mensen die begint, daarvan maar 17% overblijft die het daadwerkelijk volhoudt. En dat is zonde, want regelmatig yoga beoefenen brengt vele gezondheidsvoordelen. Verrassend genoeg blijkt dat er één specifieke reden is waarom de klad erin komt. En dat deze reden voor iedereen gelijk is. Zodra je de reden weet, vergeet je hem niet meer en kun je klad-vrij genieten van de positieve effecten van yoga.

  • leniger wordt
  • beter kunt ademhalen

Er is één specifieke reden waarom de klad erin komt

In Nederland doen ruim 1,6 miljoen mensen aan yoga en dat aantal groeit hard gezien de 1,5 meter samenleving. Volgens NOC*NSF is yoga momenteel één van de snelste groeiende sporten. Wat maakt dat we massaal kiezen voor yoga? Eén van de meest genoemde reden om te starten is dat het stress verlaagt en je er een soepeler lijf van krijgt. Maar voordat je de yogamat uitrolt is het essentieel dat je stil staat bij jouw motivatie. Die speelt namelijk een hoofdrol wil je tot succesgroep van 17% behoren. Maar weten waarom je start met online yogalessen is niet voldoende om het te laten slagen. De truc zit in het opschrijven ervan.

De allerbelangrijkste reden waarom je het doet

Het werkt zeer motiverend om te weten wat de reden is waarom je wilt starten en de kracht zit in het opschrijven van die reden. Daar hoef je niet een heel A4-tje aan te wijden, een paar regels kan al voldoende zijn. Concreet noteren voor jezelf waarom je online yoga thuis wilt doen en hoe je dit gaat aanpakken, zorgt ervoor dat de motivatie blijft. Je kan het natuurlijk noteren in de notities op je telefoon. Maar wie pen en papier voor pakt, vergroot nog meer de kans om te behoren bij de groep die het daadwerkelijk volhoudt.

Ga blijvend aan de slag

Een van de grootste voordelen van de (live) online yogalessen van 100%YOGA is de unieke opbouw. Naast een gevarieerd aanbod van 2 tot 60 minuten lessen, zijn alle lessen in HD kwaliteit wat voor een extra scherp beeld zorgt. Ook kan het beeld tijdens de lessen worden ingezoomd, zodat je nog duidelijker kunt zien hoe je een pose doet. Daarnaast maakt yogadocente Esther gebruik van een draadloze microfoon die je bijna niet ziet, maar die wel zorgt voor optimaal geluid. Door haar duidelijke uitleg zijn de online yogalessen makkelijk te volgen. Zelfs met ogen dicht. Per yoga pose worden er meerdere opties aangegeven, zodat jij de controle houdt over de intensiteit van de les. En door haar enthousiasme voelt het heel persoonlijk aan en is het net alsof je live in de studio bent. Ervaar zelf hoe online yoga energie geeft en probeer deze zes gratis online yoga lessen.

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.

Yoga is hartstikke leuk.

Deel dit artikel