Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Janneke Robers

Janneke begeleidt vrouwen in het ontdekken van de kunst van hun eigen vrouw-zijn. In haar werk combineert ze ademhalings- en visualisatietechnieken, (sensueel) lichaamswerk, vitaliserende qigong, taoïstische oefeningen en de kracht van helende aanraking met haar kennis van ontwikkelingspsychologie en het vrouwelijk lijf.

Lees meer over Janneke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Goed voor jezelf zorgen.27 feb. 2021 09:00
Een liefdesbrief aan jezelf.26 okt. 2018 09:00
Ook doen wat eng is, is puur jezelf zijn.11 okt. 2018 08:30
Mindset

Houd van je lichamelijke imperfecties.

21 dec. 2018 om 09:00

Sinds mijn zwangerschappen en de daarop volgende miskramen zijn mijn hormonen van slag. Puistjes, die ik eerder nooit had, zitten nu op mijn rug en gezicht. Mijn buik is af en toe gezwollen en ik heb al een paar keer een vervelende allergische reactie gehad, waarbij mijn billen en benen onder de rode bultjes zaten. Het maakt me soms onzeker. En daar heb ik een nog grotere hekel aan dan aan de puistjes zelf ;-)

Loading...

De oplossing ligt voor mij niet in het aanbrengen van dubbele lagen foundation, maar in acceptatie van mijn lichaam zoals het nu is. In het voelen dat mijn buitenkant een deel van mij is, maar dat ik zoveel meer ben dan dat. Deze periode leert me op een nog diepere laag mijn lichaam te koesteren en haar liefdevol te ondersteunen in het herstel. Want liefde heelt alles. Ook puistjes.

Deze drie manieren helpen me om de liefde voor mijn lijf te vergroten:

1. Body-brainwash

Als ik wakker word, wrijf ik langzaam en met aandacht mijn hele lijf warm. Niet alleen de delen van mijn lichaam waar ik van houd, maar juist ook die andere delen. Mijn striae en mijn rug. Terwijl ik dat doe, voel ik, dit deel hoort ook bij mij. Dit is hoe mijn lijf nu is. Dit ben ik. Ik heet ook dit deel welkom voor deze nieuwe dag. Ik mag er zijn!

2. Liefdesmantra

Gedurende de dag gaat het alarm van mijn telefoon ieder uur af. Iedere keer dat hij afgaat verschijnt de mantra 'Ik hou van mijn lijf, volledig en compleet' in mijn scherm. Ik herhaal deze zin in mijn hoofd, totdat ik het écht voel, de mantra door mijn hele lijf stroomt en de liefdesenergie zo overdadig in mijn lichaam aanwezig is dat het door mijn huid naar buiten vloeit, de wereld in.

3. Vertroetelfase

De lichaamsdelen waar ik op dit moment niet heel blij mee ben, vertroetel ik als een moeder die haar zieke kind verzorgt. In plaats van soep en een kruik, geef ik mijn allergieknieën warme olie, krijgt mijn rug een scrub-beurt, masseer ik mijn hoofd en vul ik mijn maag met gezonde smoothies die met veel liefde bereid zijn.

En het helpt. Mijn lichamelijke 'imperfecties' voelen steeds minder als een doorn in het oog. Ze helpen me zelfs om op een nog diepere laag liefdevol naar mijzelf te kunnen kijken. En hoe lastig ik deze periode soms ook vind, dat is een geschenk waar ik zeer dankbaar voor ben!

Dit artikel is geschreven door Janneke Robers.

Liefde heelt alles. Ook puistjes.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.