Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Hormonen

De vijf nadelen van stresshormoon cortisol.

Alle-ballen-in-de-lucht-stress, werkstress, relatiestress, volle-agenda-stress, financiële stress, kerststress... Als je stress hebt maak je het stresshormoon cortisol aan. Cortisol heeft goede eigenschappen, maar kan ook vervelende klachten geven. In dit artikel lees je over de 5 bekende nadelen van stresshormoon cortisol.

23 dec. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Je kunt je hormonale problemen zélf oplossen!

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met hormonale klachten. Oestrogeendominantie, insulineresistentie, PCOS. Het zijn slechts drie voorbeelden van problemen die ik ontzettend veel om me heen zie. Soms al hele bij jonge meiden en eerlijk; daar schrik ik van. Ons vrouwenlichaam is zo mooi gemaakt en het werkt zo ingenieus. Maar door allerlei factoren, waar we vaak zelf een rol in spelen, wordt onze hormonale balans compleet verstoord. En dat levert een heel scala aan vervelende klachten op.

08 nov. 2019 om 06:30
Loading...
Hormonen

Van slaap en de pil tot ftalaten; hormoonverstoorders.

Je hormonen zijn heel belangrijk voor je gezondheid, maar ze kunnen je ook behoorlijk in de weg zitten. Pijnlijke menstruaties, onregelmatige menstruaties, acné en stemmingswisselingen zijn symptomen van een hormonale disbalans die we allemaal wel kennen.

23 aug. 2019 om 07:30
Loading...
Hormonen

Treat first what kills first: stress!

Toen ik nog als verpleegkundige in het ziekenhuis werkte maakte ik vaak mee dat een patiënt instabiel was. We handelden dan volgens een bepaald protocol, de ABCDE-methode. De A staat voor Airway, B voor Breathing, C voor Circulation, etc. Daarbij geldt: treat first what kills first. Oftewel, behandel eerst dat wat het eerst dodelijk is. Airway eerst, want een open luchtweg is essentieel. Daarna breathing; hoe ademt een patiënt en krijgt hij voldoende zuurstof binnen?

14 mei 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

45 oxytocine-boosters om lekker in je vel te zitten.

Ik kan er niet zonder, geen dag. Ik doe er alles aan om er steeds meer van binnen te krijgen en het voelt alsof ik nooit genoeg heb, omdat het ook zo snel weer verdwijnt. maar het voelt alsof ik nooit genoeg heb. Juist omdat het effect zo snel verdwijnt. Ik ben verslaafd. Ik ben een oxytocine junkie.

06 mei 2019 om 06:30
Loading...
Hormonen

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 3: oestrogeendominantie

​Oestrogeen… wát? In deze blog ga ik je alles uitleggen over oestrogeendominantie en de relatie met je lovehandles. Bij oestrogeendominantie heb je een relatief teveel aan oestrogeen ten opzichte van progesteron. Wanneer de hormonen oestrogeen en progesteron in balans zijn heb je een regelmatige menstruatiecyclus waarbij je weinig klachten ervaart, je slaapt goed en voelt je je emotioneel in balans. Maar als ze uit balans zijn… ;)

09 apr. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Tips en tools om je goed te voelen tijdens de overgang.

De overgang is over het algemeen een periode waar vrouwen niet echt naar uit kijken. Dat is op zich helemaal niet gek. Naast alle bekende klachten als opvliegers, nachtzweten, wisselend humeur, algehele droogte á la Sahara, heftig bloedverlies, darmklachten, pijnlijke borsten en concentratieproblemen, verdwijnt ook je taille nog eens doordat de kilo’s er ineens aanvliegen en er met geen mogelijkheid meer vanaf willen gaan.

02 apr. 2019 om 00:00
Loading...
Hormonen

Wat is PCOS?

7 jaar geleden vertelde mijn nicht dat ze last had van PCOS-klachten. Ze had geen menstruatie en het lukte niet om zwanger te worden. Ik had op dat moment nog nooit van PCOS gehoord. Ik besloot om te stoppen met de pil en te kijken of mijn cyclus op gang zou komen. Dat gebeurde niet...

08 mrt. 2019 om 12:00
Loading...
Hormonen

Leptineresistentie: voel jij het goed als je genoeg gegeten hebt?

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je zó veel had gegeten dat je op knappen stond? De knoop van je broek open en uitbuiken maar. Je zit vol. En, ken je ook het gevoel dat je precies genoeg gegeten hebt? Niet teveel of te weinig, maar precies genoeg. Je bent verzadigd. Je hebt genoeg gegeten en zit niet vol.

19 feb. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Zo word je vrienden met stresshormoon cortisol.

Stress. Wie heeft er geen last van?! Het hormoon dat aangemaakt wordt bij stress, is cortisol. Het is een belangrijk hormoon, je lichaam kan niet zonder. Maar een teveel aan cortisol door stress is funest voor je lichaam. In dit blog geef ik je 5 tips om jouw cortisol-level in balans te brengen.

18 feb. 2019 om 07:30
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK