Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Hormonen

10x geluk

17 aug. 2023 om 00:00
Loading...
Hormonen

Monnikspeper om je hormonen in balans te brengen.

Monnikspeper is de Nederlandse naam voor de plant Vitex Agnus Castus. Het werd vroeger ingezet als libidoverlagend middel bij monniken en dankt zijn naam aan dit gebruik. De bessen hebben veel gezondheidsvoordelen en werken met name goed om de vrouwelijke hormoonbalans te herstellen. In dit artikel vertel ik je over dit kruid en hoe het je helpt om je hormonen in balans te brengen.

11 mei 2020 om 06:30
Loading...
Hormonen

Zo maak je meer feelgood-hormonen aan.

Eet je weleens om je beter te voelen? Koekjes, snoep, een zak chips zodat je heel even vergeet dat je niet zo lekker in je vel zit? Je kunt je feelgood-hormoon dopamine ook op een andere, gezonde, manier boosten.

27 jan. 2020 om 06:30
Loading...
Hormonen

De vijf nadelen van stresshormoon cortisol.

Alle-ballen-in-de-lucht-stress, werkstress, relatiestress, volle-agenda-stress, financiële stress, kerststress... Als je stress hebt maak je het stresshormoon cortisol aan. Cortisol heeft goede eigenschappen, maar kan ook vervelende klachten geven. In dit artikel lees je over de 5 bekende nadelen van stresshormoon cortisol.

23 dec. 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

Je kunt je hormonale problemen zélf oplossen!

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met hormonale klachten. Oestrogeendominantie, insulineresistentie, PCOS. Het zijn slechts drie voorbeelden van problemen die ik ontzettend veel om me heen zie. Soms al hele bij jonge meiden en eerlijk; daar schrik ik van. Ons vrouwenlichaam is zo mooi gemaakt en het werkt zo ingenieus. Maar door allerlei factoren, waar we vaak zelf een rol in spelen, wordt onze hormonale balans compleet verstoord. En dat levert een heel scala aan vervelende klachten op.

08 nov. 2019 om 06:30
Loading...
Hormonen

Van slaap en de pil tot ftalaten; hormoonverstoorders.

Je hormonen zijn heel belangrijk voor je gezondheid, maar ze kunnen je ook behoorlijk in de weg zitten. Pijnlijke menstruaties, onregelmatige menstruaties, acné en stemmingswisselingen zijn symptomen van een hormonale disbalans die we allemaal wel kennen.

23 aug. 2019 om 07:30
Loading...
Hormonen

Treat first what kills first: stress!

Toen ik nog als verpleegkundige in het ziekenhuis werkte maakte ik vaak mee dat een patiënt instabiel was. We handelden dan volgens een bepaald protocol, de ABCDE-methode. De A staat voor Airway, B voor Breathing, C voor Circulation, etc. Daarbij geldt: treat first what kills first. Oftewel, behandel eerst dat wat het eerst dodelijk is. Airway eerst, want een open luchtweg is essentieel. Daarna breathing; hoe ademt een patiënt en krijgt hij voldoende zuurstof binnen?

14 mei 2019 om 07:00
Loading...
Hormonen

45 oxytocine-boosters om lekker in je vel te zitten.

Ik kan er niet zonder, geen dag. Ik doe er alles aan om er steeds meer van binnen te krijgen en het voelt alsof ik nooit genoeg heb, omdat het ook zo snel weer verdwijnt. maar het voelt alsof ik nooit genoeg heb. Juist omdat het effect zo snel verdwijnt. Ik ben verslaafd. Ik ben een oxytocine junkie.

06 mei 2019 om 06:30
Loading...
Hormonen

Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 3: oestrogeendominantie

​Oestrogeen… wát? In deze blog ga ik je alles uitleggen over oestrogeendominantie en de relatie met je lovehandles. Bij oestrogeendominantie heb je een relatief teveel aan oestrogeen ten opzichte van progesteron. Wanneer de hormonen oestrogeen en progesteron in balans zijn heb je een regelmatige menstruatiecyclus waarbij je weinig klachten ervaart, je slaapt goed en voelt je je emotioneel in balans. Maar als ze uit balans zijn… ;)

09 apr. 2019 om 07:00

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.