Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Vruchtbaarheid

Wil je zwanger worden? Een positieve mindset helpt.

Toen ik 9 jaar geleden zwanger wilde worden, lukte dat niet. Na een jaar proberen zat ik in de wachtkamer van het VU, te wachten totdat de gynaecoloog ons naar binnen zou roepen om de uitslagen van onze fertiliteitsonderzoeken te bespreken. Bloednerveus bladerde ik ondertussen door een foldertje van een organisatie voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Ik weet nog dat ik dacht "goh, wat goed dat zo’n organisatie bestaat, goed werk doen ze. Maar, niet voor mij, want ik word zwanger.” Ik legde de folder weer weg.

17 jun. 2019 om 13:00
Loading...
Vruchtbaarheid

Mannelijke vruchtbaarheid. 3 vragen aan Richard de Leth.

Richard de Leth is expert preventieve leefstijlgeneeskunde. Na een studie geneeskunde hing Richard zijn witte jas aan de wilgen om zich te richten op preventieve gezondheid. In zijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde werkt hij vanuit de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is waarin alles met elkaar is verbonden. Hij is een gewild spreker en schrijver van de boeken Oersterk, Oersterk Leven en Persoonlijk Leefstijlplan. Ik stelde Richard 3 vragen over mannelijke vruchtbaarheid.

08 nov. 2018 om 15:30
Loading...
Vruchtbaarheid

Age is just a number! Zwanger worden als je al wat ouder bent.

Bijna dagelijks hoor ik van vrouwen dat hun arts gezegd heeft dat, nu ze een al wat ouder zijn, het wel lastig wordt om nog zwanger te raken. Pats. Boem. Vertrouwen weg. Er wordt verteld dat je eitjes te oud zijn, de kwaliteit slecht is. Of, dat je niet genoeg eitjes meer over hebt. Onzin! Het is niet je leeftijd, het zijn zelfs niet je lage AMH-waardes of je hoge FSH-waardes die tellen.

07 nov. 2018 om 09:00
Loading...
Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid. 3 vragen aan gynaecoloog Barbara Havenith

Barbara Havenith is gynaecoloog en orthomoleculair therapeut. In haar visie gaan reguliere geneeskunde en leefstijl/voeding hand in hand. Bij stellen met vruchtbaarheidsprobleem blijkt deze aanpak vaak zeer succesvol. Ik stelde haar 3 vragen over vrouwelijke vruchtbaarheid.

06 nov. 2018 om 15:30
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK