Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Voeding

Volgens Ayurveda eet je dit in februari (mét recept).

Het is alweer bijna maart, wat gaat de tijd toch snel.. Gelukkig worden de dagen alweer langer en lopen de temperaturen op. Ik kan niet wachten totdat ik die eerste zonnestralen weer op m'm gezicht voel. Maar, het is nog even februari. In dit artikel vertel ik je aan welke voedingsmiddelen je lichaam deze maand behoefte heeft.

24 feb. 2020 om 14:00
Loading...
Voeding

Goede voornemens. Je begon zo goed, maar na een paar dagen gaat het mis.

Herken je dit? Je maakt de mooiste plannen. In je hoofd zie je jezelf al slank over het strand lopen de komende zomer. Je spreekt met jezelf af dat je vanaf morgen niet meer gaat snoepen, gezond gaat eten en eindelijk begint met meer bewegen. Je voelt de opwinding en weet zeker dat het je dit keer echt gaat lukken. ’s Avonds zit je op de bank met een kop thee en neem je dat laatste koekje. Want, vanaf morgen is alles anders…dan begin je.

21 jan. 2020 om 06:30
Loading...
Voeding

Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt heerlijk. Je staat even stil voor de etalage. Je neus trekt je als vanzelf richting de deur en voordat je het weet, sta je binnen en kijk je watertandend naar alle het lekkers dat in de schappen ligt. Een winkelmedewerkster vraagt vriendelijk wat ze voor je kan betekenen. En voordat je er erg in hebt, heb je je bestelling gedaan. Na een paar minuten loop je naar buiten en vraag je je af waarom je in hemelsnaam die broodjes, gevulde koek en pak speculaas hebt gekocht. Herkenbaar?

03 dec. 2019 om 00:00
Loading...
Voeding

Dit eet je in de herfst.

Vorige week zat ik nog heerlijk in de zon op een zeilboot in de baai van St. Tropez. Volop zomer. Maar, toen we uit het vliegtuig stapten op Schiphol voelde ik het meteen: de herfst is nu echt begonnen. Er is duidelijk verandering in de lucht. De dagen worden korter, de lucht voelt fris aan, de nachten zijn kouder en de wind begint aan te trekken.

30 sep. 2019 om 07:00
Loading...
Voeding

Wat is gezonde voeding?

Eet jij gezond, of denk je dat je gezond eet...? En, wat is dan gezond eten? In een notendop: zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding, zo min mogelijk geraffineerde suiker, en veel, veel groenten. Het is niet moeilijk. Zoveel mogelijk onbewerkt, dus het liefst niet uit een fabriek. Dat klinkt misschien simpel, maar in de praktijk is het soms lastig. Welke producten kies je wel en welke niet?

23 sep. 2019 om 00:00
Loading...
Voeding

Ik moet eten! Wat zeggen jouw cravings?

Oh wat kom ik dat toch vaak tegen, vrouwen die last hebben van cravings! De een in zoet, de ander in zout en soms zelfs heel specifiek. Zo ken ik verhalen van mensen die peterselie moeten eten en kan ik zelf echt de drang hebben naar kippenlever!

08 jul. 2019 om 14:15
Loading...
Voeding

Niet meer snaaien door meer te eten.

Je kent het vast wel. Je hebt je overdag heel goed aan je gezonde eetpatroon gehouden, maar 's avonds plof je op de bank en heb je ineens ZO'n zin in een koekje. En het blijft niet bij 1 koekje.... Terwijl je je nog zo had voorgenomen om dat niet te doen.

20 mei 2019 om 06:00
Loading...
Voeding

Zo verminder je ontstekingen bij endometriose.

Voeding helpt om je endometriose klachten te verminderen. Bepaalde voeding heeft een ontstekingsbevorderende werking, terwijl er ook voeding is met een ontstekingsremmende werking. Door zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende voeding te vermijden en meer ontstekingsremmende voeding te eten zorg je voor minder ontstekingsreacties. In dit artikel leg ik je uit hoe dat werkt en wat je dan het beste kunt eten.

15 apr. 2019 om 06:30
Loading...
Voeding

Recept: gezonde paella

We houden van eten. We vinden het dan ook ZO leuk dat je Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat haar eerste recept voor je klaar: een gezonde paella.

11 apr. 2019 om 06:30
Loading...
Voeding

Gemberthee - een natuurlijke vetverbrander. (met recept!)

Ik dacht dat het gelukt was; de hele winter niet ziek worden. Maar helaas, ik ben nu ook geveld door het laatste staartje van de griepepidemie. Ik schrijf dit blog terwijl ik rillerig onder een dekentje op de bank zit.

25 mrt. 2019 om 06:00

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.