Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Loading...
Voeding

Zorgen jouw zintuigen ervoor dat je meer gaat eten?

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt heerlijk. Je staat even stil voor de etalage. Je neus trekt je als vanzelf richting de deur en voordat je het weet, sta je binnen en kijk je watertandend naar alle het lekkers dat in de schappen ligt. Een winkelmedewerkster vraagt vriendelijk wat ze voor je kan betekenen. En voordat je er erg in hebt, heb je je bestelling gedaan. Na een paar minuten loop je naar buiten en vraag je je af waarom je in hemelsnaam die broodjes, gevulde koek en pak speculaas hebt gekocht. Herkenbaar?

03 dec. 2019 om 00:00
Loading...
Voeding

Dit eet je in de herfst.

Vorige week zat ik nog heerlijk in de zon op een zeilboot in de baai van St. Tropez. Volop zomer. Maar, toen we uit het vliegtuig stapten op Schiphol voelde ik het meteen: de herfst is nu echt begonnen. Er is duidelijk verandering in de lucht. De dagen worden korter, de lucht voelt fris aan, de nachten zijn kouder en de wind begint aan te trekken.

30 sep. 2019 om 07:00
Loading...
Voeding

Wat is gezonde voeding?

Eet jij gezond, of denk je dat je gezond eet...? En, wat is dan gezond eten? In een notendop: zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding, zo min mogelijk geraffineerde suiker, en veel, veel groenten. Het is niet moeilijk. Zoveel mogelijk onbewerkt, dus het liefst niet uit een fabriek. Dat klinkt misschien simpel, maar in de praktijk is het soms lastig. Welke producten kies je wel en welke niet?

23 sep. 2019 om 00:00
Loading...
Voeding

Ik moet eten! Wat zeggen jouw cravings?

Oh wat kom ik dat toch vaak tegen, vrouwen die last hebben van cravings! De een in zoet, de ander in zout en soms zelfs heel specifiek. Zo ken ik verhalen van mensen die peterselie moeten eten en kan ik zelf echt de drang hebben naar kippenlever!

08 jul. 2019 om 14:15
Loading...
Voeding

Niet meer snaaien door meer te eten.

Je kent het vast wel. Je hebt je overdag heel goed aan je gezonde eetpatroon gehouden, maar 's avonds plof je op de bank en heb je ineens ZO'n zin in een koekje. En het blijft niet bij 1 koekje.... Terwijl je je nog zo had voorgenomen om dat niet te doen.

20 mei 2019 om 06:00
Loading...
Voeding

Zo verminder je ontstekingen bij endometriose.

Voeding helpt om je endometriose klachten te verminderen. Bepaalde voeding heeft een ontstekingsbevorderende werking, terwijl er ook voeding is met een ontstekingsremmende werking. Door zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende voeding te vermijden en meer ontstekingsremmende voeding te eten zorg je voor minder ontstekingsreacties. In dit artikel leg ik je uit hoe dat werkt en wat je dan het beste kunt eten.

15 apr. 2019 om 06:30
Loading...
Voeding

Recept: gezonde paella

We houden van eten. We vinden het dan ook ZO leuk dat je Marieke Kok haar gezonde recepten met ons (en jou!) wil delen. Vandaag staat haar eerste recept voor je klaar: een gezonde paella.

11 apr. 2019 om 06:30
Loading...
Voeding

Gemberthee - een natuurlijke vetverbrander. (met recept!)

Ik dacht dat het gelukt was; de hele winter niet ziek worden. Maar helaas, ik ben nu ook geveld door het laatste staartje van de griepepidemie. Ik schrijf dit blog terwijl ik rillerig onder een dekentje op de bank zit.

25 mrt. 2019 om 06:00
Loading...
Voeding

Van zinloos drinken naar effectief hydrateren.

Als je gezond wilt leven of wilt afvallen, krijg je vaak als eerste het advies om meer water te gaan drinken. Maar, het dagelijks drinken van 2 liter water alleen, is niet genoeg om je lichaam goed te hydrateren. Daar is meer voor nodig. In dit artikel lees je hoe het zit met je vochtbalans en hoe je die op een gezonde én lekkere manier op peil kunt houden.

22 feb. 2019 om 07:00
Loading...
Voeding

Candida-proof eten: mealpreps!

Hoe breng je candida-proof eten nou zelf in de praktijk? In mijn geval was dat best lastig. Ik werkte fulltime en had alleen maar ochtenddiensten. In de tijd voordat ik candida kreeg stond ik iedere ochtend om 05.15 op, ik stopte snel een ontbijtje in m’n tas, ik greep een aantal voor de lunch gesmeerde broodjes uit de vriezer en hop op de fiets.

01 feb. 2019 om 10:51
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK