Online women's health magazine

Online women's health magazine

Nieuws

18 mrt. 2020 om 16:30

Zo masseer je je borsten.

Loading...

Het zelf masseren van je borsten zorgt ervoor dat de circulatie in je borsten toeneemt. Het helpt om spanning in je borsten te verminderen, stimuleert hormoonaanmaak, helpt bij detoxen van je borsten en zorgt voor een goede doorbloeding en doorstroming van lymfe. Het helpt ook bij het voorkomen van cystes, ontstekingen en verklevingen. Supergezond voor je borsten, die er ook nog steviger door zullen worden. En bovendien, het zorgt ervoor dat je je meer verbonden voelt met je lijf en je je op en top vrouw voelt.

1. Begin met het vasthouden van je borsten, zodat ze warm worden. Dit brengt de bloedcirculatie op gang.

2. Leg dan je linkerhand op je rechterborst en je rechterhand op je linkerborst. Masseer vanaf je oksel, over de bovenkant van je borst, via je borstbeen naar beneden en breng dat je handen via de onderkant van je borst weer naar boven toe.

3. Leg de vingers van je linkerhand op je rechterborst en je de vingers van je rechterhand op je linkerborst. Maak met je vingers kleine cirkeltjes en ga over je hele borst. Werk vanaf de oksel naar het borstbeen toe en vervolgens onderlangs weer naar boven.

4. Leg je handen onder je borsten en buig iets voorover. Til je borsten op en wiebel ze heen en weer.

5. Leg je linkerhand op de zijkant van je linkerborst, aan de kant van je oksel. Strijk over je borst richting borstbeen. Als je bij je borstbeen bent laat je de rechterhand van onder naar boven strijken over de binnenzijde van je linkerborst. Herhaal dit ook bij je rechterborst.

6. Leg je beide handen op elkaar aan de onder en buitenkant van je linkerborst. Strijk je handen schuin over je borst, over je tepel. Doe dit ook met je rechterborst.

7. Leg de palm van je linkerhand over je linker tepel, de palm van je rechterhand over je rechter tepel. Druk zachtjes, maar wel iets dieper en draai rondjes.

8. Til met je hand een borst op. Met de andere hand strijk je vanaf het borstbeen stevig in de richting van de oksel. Doe dit ook met je andere borst.

Masseer zo stevig of zo zacht als je zelf fijn vindt, maar let op.. het mag nooit pijn doen. Het is heel fijn om dit ritueel onder de douche te doen, maar ook voor het slapen gaan is het heel ontspannend.

Donderdagavond vertelt borstlymfetherapeut Germaine van Zanten je in een insta-live meer over hoe je je borsten gezond houdt en zelfmassage. Kijk je mee?

14 mrt. 2020 om 08:30

Corona de baas: boost je weerstand!

Loading...

Nederland is in de ban van het Corona virus. Of je nu angst voelt, onrust, of juist vertrouwen hebt...je vraagt je vast af wat dit virus voor gevolgen gaat hebben. Voor onze economie, je gezondheid, je werk. De regering heeft ons het advies gegeven om vaker onze handen te wassen, geen handen meer te schudden en in je elleboog te niezen. Wat ons betreft ontbreekt hier een belangrijk advies; het versterken van je immuunsysteem. Daarmee zorg je voor je eigen gezondheid en helpen we met z'n allen om Corona in te dammen. Ziekte voorkomen doe je door je weerstand te versterken. Een sterk immuunsysteem is een stuk beter bestand tegen bacteriën en virussen als Corona. Als je toch besmet wordt zorgt een sterk immuunsysteem ervoor dat je minder ziek bent en sneller geneest. We geven je tips voor het boosten van je weerstand.

12 mrt. 2020 om 15:51

Deze hormoonverstorende stoffen in je beautyproducten kun je beter vermijden.

Loading...

In de meeste reguliere producten die in je badkamer staan, zit veel meuk. Meuk die je huid én je gezondheid geen goed doen. Ze verstoren je hormonen en dat kan vervelende gevolgen hebben; minder makkelijk zwanger worden, oestrogeendominantie, maar ook vermoeidheid en hoofdpijn. Kijk je weleens naar het ingrediëntenlijstje van je product en begint het je dan te duizelen? We zetten voor je op een rijtje welke stoffen je het beste kunt vermijden.

Minerale oliën als petrolatum, parafinnum, ceresin, ozokerit en cera microcrystallina. Dit zijn afvalproducten uit de olie-industrie. Het is een goedkoop bestanddeel en wordt daarom veelvuldig gebruikt in crèmes, lippenbalsems en lotions. Ze sluiten je huid af met een waterdicht laagje waardoor je huid uiteindelijk alleen maar droger wordt en verstoren je hormonen. Van petrolatum (denk aan vaseline, lippenbalsem) zou zelfs kankerverwekkend zijn.

Parabenen en phenoxyethanol. Staat dit op de ingrediëntenlijst? Dan kun het beter niet gebruiken. Parabenen worden gebruikt om producten te conserveren en hebben een hormoonverstorende werking.

Ftalaten in parfum. Ftalatum verstoren je hormoonhuishouding en daarmee je gezondheid. Wil je je flesje parfum nog niet de deur uit doen? Spuit het niet op je huid, maar enkel op je kleding om contact met je huid zoveel mogelijk te vermijden.

Poly ethyleen glycol, ook wel afgekort als PEG. Het heeft een uitdrogend effect op je huid en verstoort je hormoonbalans.

Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate, oftewel SLS. Ze zorgen ervoor dat je shampoo of zeep gaat schuimen. Maar, hebben ook een verstorende effect op je hormoonbalans. Via je haar en hoofdhuid neem je deze stoffen op in je bloedbaan. Kies liever voor een natuurlijke variant. Minder schuim = helemaal ok weten wij inmiddels. ;).

Wij, Pink Ladies, gaan voor clean beauty, zonder meuk. We zijn big fan van de huidverzorgingsproducten van Lois Lee, shampoo van Lovea, nagellak van Benecos, deo van Loveli en Nuud, de producten van Esse, Lavera en de bodylotion van Urtekram. (no spon, gewoon tevreden;)). Er zijn heel veel fijne producten en merken die goed zijn voor je huid en je gezondheid.

Ga je vandaag je badkamer opruimen? ;).

bron: @ Marlous van Meeuwen.

04 mrt. 2020 om 17:52

Hormoon in the picture: Insuline.

Loading...

Kun jij makkelijk een maaltijd overslaan zonder duizelig en trillerig te worden? Of MOET je echt eten om niet van je stokje te gaan? Het hormoon insuline speelt hierin een belangrijke rol. Als je lichaam in balans is, zorgt insuline ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Wanneer je suiker of koolhydraten eet, krijgen de eilandjes van Langerhans in je alvleesklier een seintje om insuline aan te gaan maken. Hoe meer suikers je lichaam te verwerken krijgt, hoe meer insuline aangemaakt moet worden om je bloedsuikerspiegel te laten normaliseren. Hierdoor kun je op den duur ongevoelig worden voor insuline, je bent dan insulineresistent. Dit komt heel veel voor en voelt alles behalve prettig.

Een teveel aan insuline wordt door je lichaam opgeslagen als vet. Het kan daardoor zorgen voor gewichtstoename of moeilijk kunnen afvallen. Daarnaast zorgt een teveel aan insuline voor een slechte energiehuishouding; je voelt je moe. Een teveel aan insuline is de voorloper van diabetes. Voor je hormoonhuishouding, voor je energie en je gezondheid is het dus belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en insulineresistentie zien te voorkomen.

Beperk het eten van geraffineerde suikers en koolhydraten. Zorg voor voeding die je bloedsuikerspiegel niet snel laat stijgen; groente, eieren, vis, schaal-en schelpdieren en gevogelte zijn daarvoor heel geschikt.

Als je suikers of koolhydraten eet, combineer dit dan met eiwitten en gezonde vetten, dan blijft je bloedsuikerspiegel meer in balans. Eet niet tussen de maaltijden; eet 3x per dag veel ipv een meerdere kleine maaltijden per dag te eten. En, sport! Vooral krachttraining is effectief bij het verminderen van insulineresistentie.

Met deze tips heb je je bloedsuikerspiegel snel weer in balans en voel je je weer fit en gezond. :)

27 feb. 2020 om 15:58

Bruin bloed tijdens je menstruatie?

Loading...

Zo heeft de natuur het bedoeld; je menstruatie start en eindigt met helderrood bloed. Vergelijk het met cranberrysap. Je menstruatie duurt 3 - 5 dagen. Je mag best een beetje moe zijn op de eerste dag van je menstruatie, maar je hebt geen pijn.

In dit ideale geval zijn je hormonen in balans en je baarmoeder zit op de juiste plek.

Helaas zijn veel vrouwen niet gezegend met een pijnloze, regelmatige, cranberryrode menstruatie.

Heb jij je ook weleens afgevraagd hoe het kan dat je bruin bloedverlies hebt?

Bruin bloed is oud bloed. Bruin bloed aan het begin van je menstruatie is bloed van de vorige maand. Bruin bloed aan het einde van je menstruatie is al maanden oud. Dat komt doordat je baarmoeder niet helemaal op de plek zit waar ze hoort. De stand van je bekken is vaak de boosdoener. Je baarmoeder wordt op z'n plaats gehouden door banden die door je bekken lopen. Als je vaak hoge hakken draagt, op je linkerbeen staat als je op de bus wacht, je kind altijd op je rechterheup draagt dan kantel je je bekken. Je baarmoeder kantelt mee. Dat kan de oorzaak zijn voor menstruatiepijn en zorgt er ook dat het bloed in je baarmoeder niet goed kan circuleren. Het bloed hoopt op en wordt bruin.

Heb je veel last van menstruatiepijn én bruin bloedverlies? Het masseren van de banden van je buik kan dan helpen, je stimuleert je baarmoeder dan op weer terug te gaan naar de plek waar ze hoort.

19 feb. 2020 om 15:45

Gezonde vetten eten voor je brein.

Loading...

Voeding is belangrijk voor een goed functionerend brein. Suiker is killing voor je brein (hello brainfog), groente, fruit en veel vetten zijn heel gezond voor je hersenen. Je hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit vet, zo’n 60%. Een goede aanvoer van voldoende gezonde vetten is dan ook heel belangrijk voor je hersenen. We zijn de afgelopen jaren bang gemaakt voor vetten. Maar, gelukkig is inmiddels wel duidelijk (en ruimschoots wetenschappelijk bewezen) dat je gezonde vetten juist nodig hebt en je er echt niet dik van wordt. Ze zorgen o.a. voor een goede hormoonwerking én voor het goed functioneren van je hersenen. Kies voor gezonde vetten als vette vis, roomboter, kokosolie, olijfolie en/of een omega 3-supplement. Daarmee voorzie je je hersenen van voldoende energie en houd je ze gezond.

Wil je meer weten over het gezond houden van hersenen? Kijk dan morgen naar onze instagram-stories. Brain Balance Expert Charlotte Labee geeft je dan tips voor het in balans brengen van je brein.

13 feb. 2020 om 11:38

Dit gebeurt er in je hersenen als je verliefd bent.

Loading...

Als je verliefd bent worden er hormonen en neurotransmitters in je hersenen aangemaakt; fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine. Ze zorgen ervoor dat je je geweldig voelt, sexy voelt en dat je zo vaak mogelijk bij the object of jou affection wilt zijn.

Als je verliefd bent worden er hormonen en neurotransmitters in je hersenen aangemaakt; fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine. Ze zorgen ervoor dat je je geweldig voelt, sexy voelt en dat je zo vaak mogelijk bij the object of jou affection wilt zijn.

Fenylethylamine zorgt ervoor dat je het prima aan kunt om laat naar bed te gaan om met je geliefde te kunnen blijven praten, knuffelen, seks te hebben. Dopamine zorgt ervoor dat je blijdschap ervaart. Noradrenaline (een stresshormoon) zorgt voor vlinders in je buik, meer energie en laat je stuiteren van enthousiasme.

Je hersenen kunnen de aanmaak van noradrenaline en dopamine best een tijdje volhouden, maar als dit lange tijd achter elkaar zou zijn dan wordt dit een ongezonde situatie. Gelukkig.. zakt die heftige verliefdheid als vanzelf na verloop van tijd weer. ;). Dat is het moment dat je deze stofjes niet meer aanmaakt en verruilt voor oxytocine, het knuffelhormoon. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in je relatie, want het zorgt ervoor dat je van je partner gaat houden. Als jullie al een tijdje bij elkaar zijn maak je ook endorfinen aan. Ze geven je een ontspannen en veilig gevoel als je bij elkaar bent. Endorfines werken pijnstillend en rustgevend; fijn!

Af en toe deze neurotransmitters en hormonen bewust boosten is een goed idee; knuffel met je partner, verras hem, doe leuke dingen samen en heb goede seks. De aanmaak van oxytocine en endorfinen zijn goed voor jou én je relatie.

13 dec. 2018 om 16:47

Hoe noem jij je lady parts?

Loading...

Mannen hebben een piemel. Lekker duidelijk. Stoere jongens of mannen in een macho bui noemen hem pik. Nette mannen noemen hem penis. Maar, het blijft een piemel. Voor ons geslachtsdeel zijn er verschillende benamingen in omloop. Vagina, yoni, vulva, kut, muts, doos, poes, punani, muis, plasser, spleetje, voorbips. Lekker onduidelijk.

17 nov. 2018 om 10:19

Koud douchen; ik kan het. En jij ook!

Loading...

Haren gewassen, geschoren, gewassen... het is tijd om de kraan terug te draaien naar standje koud. Heerlijk! Omdat ik (Marije) weet dat ik me daarna energiek en fit zal voelen. En best een beetje trots op mezelf zal zijn omdat het me nu eindelijk lukt om 5 minuten koud af te douchen.

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.