Online women's health magazine

Online women's health magazine

Nieuws

13 dec. 2018 om 16:47

Hoe noem jij je lady parts?

Loading...

Anatomisch zit het zo: de vagina is de binnenkant, de opening die uitkomt bij je baarmoeder. Vulva is de naam voor schaamlippen, clitoris, urinebuis en de opening van de vagina die je aan de buitenkant ziet (yep, dat is dus eigenlijk het enige juiste woord voor je lady parts!). Het woord Yoni staat voor het heel geheel: baarmoeder, vagina en vulva en heeft ook een diepere betekening; de bron van vrouwelijke energie.

Om voor eens en voor altijd duidelijkheid te krijgen zochten Ruud de Wild, Sofie van den Enk samen met de Rutgers Stichting naar een nieuw, gangbaar woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel.
En dat hebben ze gevonden (?!). Het nieuwe woord is geworden: Poenie.
Jongens hebben een piemel. Meisjes hebben een poenie.

We deden een poll op instagram om te onderzoeken wat jullie van deze nieuwe naam vinden. 22 % is blij met poenie. 78% zei 'wtf!'. Onze conclusie: het heet vulva. Simpelweg omdat het... zo heet ;).

Vagina, yoni, vulva, kut, muts, doos, poes, punani, muis, plasser, spleetje, voorbips, voortuintje.

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.