Online women's health magazine

Online women's health magazine

Nieuws

17 nov. 2018 om 10:19

Koud douchen; ik kan het. En jij ook!

Loading...

Dat is niet altijd zo geweest. Ik ben wereld's allergrootste koukleum. Zodra de temperatuur buiten beneden 10 graden zakt heb ik het koud. Ook als de verwarming aan staat; m'n neus, handen en voeten zijn niet meer warm te krijgen. Als het herfst is word ik chagrijning, omdat ik weet dat de winter er weer aan zit te komen. Het liefst verdwijn ik met thermo-kleding en een kruik onder een warme deken op de bank.

Ik heb een hele stoere vader. Een nuchtere Fries, met baard, die een paar jaar geleden zijn leefstijl omgooide en echt gezond ging leven. Hij was degene die me introduceerde met de voordelen van koud douchen. Mijn vader doucht alleen nog maar met koud water. Hij groef een badkuip in z'n tuin om uitkijkend over de weilanden te genieten van het koude water. Knettergek.. dacht ik..

Maar, ondertussen was ik ook jaloers. Want terwijl ik de kraan met moeite een klein beetje terug draaide naar lauw-warm, lukte het hem wél om koud te douchen. En hij was er nog enthousiast over ook.

Het triggerde me wel, dat koude water. Ik las het boek van Wim Hof en ontdekte nog meer over de effecten van koude op je gezondheid.

En toen, kwam ik Ice Queen Verie Aarts tegen op instagram. Waar koud douchen eerst een onbereikbaar doel leek, afzien, lijden, vreselijk oncomfortabel. En vooral weggelegd voor mannen met een flinke dosis testosteron, was daar Verie. Ze laat zien dat koud douchen (en ijsbaden, voor de liefhebsters) juist met zachtheid voor jezelf, je trots en zelfverzekerd maakt. Het je veel over jezelf leert, je mindset shift door uit je comfort zone te komen en je in aanraking laat komen met de buitengewone vrouwelijke kracht die in je schuilt.

Ik deed mee aan de cold-challenge van Verie. Stap voor stap laat ze je aan het koude water wennen. En al meteen merk je wat het voor je doet. Na een maand langzaam opbouwen,de tijd nemen, lukt het me nu wel om 5 minuten koud te douchen. Ik voel me daar zo goed bij! Zowel fysiek als mentaal. Het geeft zoveel energie, de zenuwtrillingen in mijn been na een hernia namen af en ik slaap als een roosje. Ik kan het nu wel, het lukt. Dat heeft deze koukleum toch maar mooi voor elkaar gekregen. Ik was zo enthousiast dat ik Verie gelijk gevraagd heb of ze voor Pink wil schrijven. En dat wil ze. Hier lees je haar eerste artikel, over de 10 voordelen van koud douchen.

Douche jij nog niet koud (af)? Dan is de cold challenge van Verie een aanrader. Want jij kunt het ook! En geloof me, je gaat het fijn vinden.
Na die koude douches kan ik temperaturen beneden 10 graden natuurlijk ook makkelijk handelen. Dus, laat maar komen die winter 1f642.png:).

Geschreven door Marije Jelsma.

A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.