Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Gezondheid

8 tips voor gezonde borsten.

22 mrt. 2020 om 17:00

Borsten. Ze maken je vrouw. Ze geven je vorm. Ze zorgen voor intimiteit en plezier. En, voor voeding voor je kindje. Je borsten zijn belangrijk en je wilt ze graag gezond houden.

Loading...

Cystes, verklevingen, pijnlijke borsten, borstkanker... Er zijn verschillende vervelende aandoeningen die je liever wilt voorkomen. Gelukkig kun je veel doen om je borsten gezond te houden. In dit artikel geef ik je 8 tips voor gezonde borsten.

Voel! En, kijk naar je borsten.

Veel vrouwen voelen niet echt de connectie met hun borsten. Ze vinden ze te groot, te klein, te slap of hebben er gewoon niet zoveel mee. Geldt dat voor jou ook? Wees niet bang om je borsten aan te raken, naar ze te kijken, ze te masseren. Ze zijn van jou, ze horen bij jou en ze zijn mooi no matter what. Let ook op veranderingen in je borsten. Zie je plotseling een putje, een ingetrokken tepel, vocht uit je tepel of verkleuringen? Dat is een reden om een afspraak te maken bij je huisarts.

Masseer je borsten.

Het regelmatig masseren is een fijne manier om je lymfesysteem te activeren. Het zorgt voor een betere circulatie van lymfe in je borsten, waardoor je borsten niet alleen gezonder, maar ook steviger
worden. Je kunt ook een droogborstel gebruiken om de lymfestroom op gang te brengen. Borstel in lange bewegingen richting je hart vanaf je oksel naar je borst. Vermijd de gevoelige huid rond je tepel.

Laat je borsten bewegen.

Je borsten kunnen niet zelf bewegen, dat moet jij voor ze doen. Een bh knelt af en dat komt je lymfe-doorstroming niet ten goede. Trek je BH uit als je thuis bent (of vaker, als je durft) en wiebel af en toe je borsten voorzichtig heen en weer door iets voorover te buigen en ze met je handen te ondersteunen.

Thermografie.

Borstthermografie brengt de gezondheid van je borsten in kaart. Met medische apparatuur worden infrarood-foto’s gemaakt die accurate en specifieke metingen van de temperatuur in je borsten weergeeft. Dit brengt mogelijke problemen in kaart waarop je preventief actie kunt nemen. Het kan namelijk wel 7 – 10 jaar duren voordat borstkanker ontwikkeld is en door een mammografie gezien wordt. Thermografie brengt afwijkingen die daaraan vooraf gaan wél direct in beeld. Thermografie Amsterdam is een goed adres voor je check-up.

Omega 3.

Ontstekingen in de borst zijn voor 95% de voorloper van ziektes. Een belangrijk middel om ontstekingen tegen te gaan is omega 3. Zorg dan wel voor een hoog gedoseerde, vloeibare en zuivere variant voor een optimale ontstekingsremmende werking. (mail als je meer wilt weten).

Beweeg voldoende.

Bewegen zorgt ervoor dat hormonen vrijkomen die een beschermende werking hebben op de ontwikkeling van borstkanker. Daarnaast helpt het om je immuunsysteem te versterken, waarmee je de gezondheid van je borsten verbetert.

Drink water.

Je lichaam bestaat voor 70% uit water. Je hebt dagelijks voldoende water nodig om vitamines, mineralen en voedingsstoffen te transporteren naar je cellen en afvalstoffen af te voeren. Voldoende water drinken ondersteunt de functie van je lymfestysteem en je bloedsomloop.

Vertrouw op je intuïtief.

We hebben onze intuitie niet voor niks gekregen. Heb je het gevoel dat er misschien iets niet goed zit? Een stemmetje dat zegt dat er misschien iets aan de hand is...? Vertrouw daarop en laat je borsten controleren.

Hoeveel aandacht geef jij je borsten? Of ze nu groot, klein, hangend, of naar buiten wijzend zijn; jouw borsten zijn belangrijk. Zorg goed voor ze.

Dit artikel is geschreven door Marije Jelsma.

Je borsten kunnen niet zelf bewegen, dat moet jij voor ze doen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.