Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Amy Kaes

Amy is kleur-, stijl en imago-consulente en expert op het gebied van mooi verouderen. Ze laat je zien dat vooral je voeding en bouwstenen belangrijk zijn om mooi ouder te kunnen worden en er stralend uit te blijven zien.

Lees meer over Amy
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Je eet gezond, maar valt toch niet af?! Deel 2: Stress.20 nov. 2018 09:30
Wat je rimpels je vertellen over je gezondheid.25 sep. 2018 10:30
Gezondheid

Deze vitamines en mineralen heb je extra hard nodig na je 40e.

06 dec. 2018 om 09:00
Door Amy Kaes

Je bruist van de energie, je voelt je goed en kan de wereld aan. Je merkt het niet, maar ondertussen veroudert je lichaam na je 30e in een sneller tempo. Na je 40e krijgt je lichaam andere behoeftes. Deze vitamines en mineralen heb je dan extra hard nodig.

Loading...

Vanaf je 40e begint je lichaam ‘oude regels’ overboord te gooien. Het gaat op een andere manier werken dan toen je 20 was. Je spiermassa vermindert, je huid wordt droger, het is moeilijker om op gewicht te blijven en je komt makkelijker aan. Na je 40e beginnen ook de eerste symptomen van de overgang zich te manifesteren, alsook de risico’s op hart- en vaatziekten en diabetes.

Gezond eten is natuurlijk altijd belangrijk. Hoe jong of oud je ook bent. De vitamines in dit artikel ondersteunen je immuunsysteem, naast je gezonde eetpatroon. Om je te wapenen tegen de ongemakken van het ouder worden.

1. Vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel voor bloed- en hersenfuncties. Je vindt het in vlees, vis en mosselen (ook in andere schelpdieren) en eieren. Eet je vegetarisch of vegan? Dan is een B12-supplement zeker aan te raden.

2. Calcium

Calcium is een mineraal dat helpt bij het tegengaan van botbreuken wanneer we ouder worden. Calcium is ook noodzakelijk voor andere functies, zoals voor het zenuwstelsel en voor het goed functioneren van je hart. Calcium vind je vooral vinden in groene bladgroente, broccoli, amandelen, spruitjes, venkel, artisjok en sesamzaadjes.

3. Omega 3 vetzuren

Deze vetzuren beschermen tegen hart-en vaatziekten en vergroten de hersenfunctie. Heel belangrijk. Omega-3 vetzuren zijn vooral te vinden in vis. Lijnzaad bevat ook omega 3. Helaas lukt het bijna niet om dit voldoende binnen te krijgen met voeding. Ga daarom op zoek naar een hoog-gedoseerd, zuiver omega 3-supplement.

4. Vitamine D3

Een vitamine D3-tekort is gekoppeld aan allerlei leeftijd-gerelateerde problemen zoals hartproblemen en diabetes. Vitamine D is de zonvitamine en komt in voeding maar weinig voor. Daarom is de zon de belangrijkste bron van vitamine D. Zorg in de wintermaanden (is de R in de maand?) voor een supplement.

5. Probiotica

Probiotica houdt je darmen gezond. Het ondersteunt je gewicht en vermindert het risico op hart-en vaatziekten. Probiotica wordt in voeding aangetroffen in kiemen en gefermenteerde sojaproducten.

Wat kun je nog meer doen om veroudering tegen te gaan?

Iedereen weet ondertussen wel dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam, of je nu 40- of 40+ bent.

Maar wat nog maar weinig mensen weten, is dat aminozuren ook heel belangrijk zijn. Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam. Je lichaam kan (onder andere) pas – zowel van binnen als van buiten – gezond zijn als het voldoende van deze bouwstenen heeft. Je lichaam is constant bezig met zichzelf te vernieuwen. Zelfs op dit moment zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig, waardoor miljoenen lichaamscellen vervangen worden door nieuwe cellen. Steeds weer opnieuw. Je merkt er niets van maar het lichaam dat je vandaag hebt, is niet hetzelfde als jouw lichaam over een paar weken. Het menselijk lichaam neemt vanaf 30-40 jaar steeds minder aminozuren op uit voeding en ook de productie in ons lichaam vermindert dan. Het is daarom belangrijk om deze aminozuren aan te vullen.

Klik hier als je daarover graag meer wilt weten!

Dit artikel is geschreven door Amy Kaes.

Na je 30e veroudert je lichaam sneller. Na je 40e krijgt je lichaam andere behoeftes.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.