Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Amy Kaes

Amy is kleur-, stijl en imago-consulente en expert op het gebied van mooi verouderen. Ze laat je zien dat vooral je voeding en bouwstenen belangrijk zijn om mooi ouder te kunnen worden en er stralend uit te blijven zien.

Lees meer over Amy
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Vermoeidheidgisteren 00:00
Depressie overwinnen met hypnose28 mei 2022 00:00
hypnose bij migraine en hoofdpijn27 mei 2022 00:00
Gezondheid

Wat je rimpels je vertellen over je gezondheid.

25 sep. 2018 om 10:30
Door Amy Kaes

Helaas kunnen we niet ontsnappen aan het krijgen van rimpeltjes. De ene vrouw heeft er meer last van dan de andere, maar…Wist je dat je rimpels je naast ‘ouder worden’ ook iets vertellen over je gezondheid? Lees hier wat je rimpels jou vertellen.

Loading...

Op onderstaande foto kan je een aanduiding vinden van alle soorten rimpels die je kan hebben. Onder de foto kan je de bijhorende gezondheidsproblemen terug vinden.

Loading...
1.

De horizontale lijntjes op het voorhoofd zijn vaak de eerste rimpels die je krijgt. Vaak wordt gedacht dat deze rimpels komen doordat je zorgen hebt of veel nadenkt. Echter, deze rimpels zijn vaak een teken van overmatig vocht of overmatige consumptie van suiker of vet.

2 & 3.

De verticale lijnen tussen onze wenkbrauwen worden fronsrimpels genoemd.
Maar… het zijn niet enkel 'gewoon fronsrimpeltjes'. De rechterlijn kan duiden op leverproblemen terwijl de linkerlijn een teken kan zijn van een zwakke neusvleugel.

4.

Wanneer je een diepe rimpel aan de voet van je neus tussen je ogen hebt, betekent dit dat je gevoelig bent voor allergieën en je een zeer laag libido hebt ;-)

5.

Rimpels die starten vanuit de hoek van het oog en uitbreiden als takken, ook wel kraaienpootjes genoemd, kunnen ook een teken zijn van slecht zicht, waardoor je altijd je ogen samenknijpt.

Meestal zie je deze lijntjes alleen als je lacht en laten ze je gewoon weten dat je geniet van het leven!

6.

Rimpels, donkere kringen of wallen onder je ogen duiden op een slaaptekort. Als we naar je gezondheid kijken laten rimpels op deze plaats weten dat je mogelijk een nier- en vochtprobleem hebt. Psychologisch gezien betekent dit vaak dat je met angsten kampt.

7.

Rimpels (gevoelige/droge huid) op je wangen kunnen duiden op een sinus-aandoening of darm- en verteringsproblemen.

8.

Heb je vaak last van een rode neus? Zeker opletten dan, je krijgt namelijk niet alleen een rode neus van de kou of van het drinken van alcohol, het kan ook wijzen op een zwak hart! Een rode neus betekent ook dat je veel stress ervaart.

9.

Een diepe verticale lijn naast de mond heb je door het vele lachen, maar bij vrouwen kan dit ook duiden op vruchtbaarheidsproblemen.

10.

Rimpels veroorzaakt door het lachen (van je neus tot aan je mond) zijn charmant en wees blij dat je ze hebt :-) Maar als deze grotere lijnen dieper liggen kunnen ze duiden op een probleem met de alvleesklier.

11.

Rimpeltjes op je bovenlip worden door veel vrouwen als heel vervelend ervaren. Vaak hebben rokers hier meer last van omdat ze hun lippen vaker tuiten. Nog een extra reden om te stoppen met roken dus!

12.

De groeven in je lippen of een veranderende lipkleur zeggen ook veel over je gezondheid. Als je lipkleur niet veel verschilt van je huidskleur kan het gewoon liggen aan 'weinig beweging' maar kan het ook wijzen op een vorm van bloedarmoede. Donkere lippen of blauwachtige plekken duiden op problemen met de dikke darm.

13.

Als je geen overgewicht hebt, maar je hebt wel een onderkin, dan kan dat mogelijk veroorzaakt worden door een slecht werkende schildklier.

14.

Een verkleurde ring rond de iris is een teken dat je cholesterol verhoogd is.

15.

Een gezwollen ader aan de zijkant van je voorhoofd laat zien dat je erg onder spanning staat en vaak met stress of angst hebt.

16.

Rimpels op je kin duiden op hormoonschommelingen.

Zo zie je maar, rimpels krijg je niet alleen doordat je ouder wordt maar kunnen je ook veel vertellen over je gezondheid. Welke rimpels vind jij het meest vervelend?

Een diepe verticale lijn naast de mond krijg je door veel te lachen, maar bij vrouwen kan dit ook duiden op vruchtbaarheidsproblemen.

Dit artikel is geschreven door Amy Kaes.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.