Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Mariët de Waal

Mariët is healthcoach en blogger. Door haar eigen ervaringen en gezondheidsproblemen, waaronder o.a. PCOS, is ze zich gaan verdiepen in écht gezonde voeding. Ze heeft er haar missie van gemaakt om andere vrouwen te helpen hun gezondheidsproblemen aan te pakken, met behulp van goede voeding en een gezonde leefstijl.

Lees meer over Mariët
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Van slaap en de pil tot ftalaten; hormoonverstoorders.23 aug. 2019 07:30
Wat is gezonde voeding?23 sep. 2019 00:00
9 onverwachte tips bij zwanger worden.05 nov. 2018 14:00
Hormonen

Je kunt je hormonale problemen zélf oplossen!

08 nov. 2019 om 06:30

Er zijn zoveel vrouwen die worstelen met hormonale klachten. Oestrogeendominantie, insulineresistentie, PCOS. Het zijn slechts drie voorbeelden van problemen die ik ontzettend veel om me heen zie. Soms al hele bij jonge meiden en eerlijk; daar schrik ik van. Ons vrouwenlichaam is zo mooi gemaakt en het werkt zo ingenieus. Maar door allerlei factoren, waar we vaak zelf een rol in spelen, wordt onze hormonale balans compleet verstoord. En dat levert een heel scala aan vervelende klachten op.

Loading...

Jonge meiden gaan massaal aan de pil, om klachten van hevige menstruaties te onderdrukken. Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, volgt vaak het antwoord: “goed, druk!”. Chronische stress is meer regel dan uitzondering. Chronische welvaartsziekten zoals diabetes mellitus type II komen steeds vaker voor, maar veel mensen weten niet wat insulineresistentie is.

Zelf je hormoonbalans herstellen.

Je kunt ontzettend veel doen om zelf je hormonen in balans te brengen. Als ik vrouwen zie die last hebben hun hormonen, zou ik het soms wel van de daken willen schreeuwen en aan iedereen willen vertellen wat je allemaal zelf kan doen om je hormonen weer in balans te brengen. Zodat je lichaam weer voor je werkt, ipv tegen je. En je je weer goed, gezond en fit voelt: gezonde, pure, onbewerkte voeding, het vermijden van hormoonverstorende stoffen in je directe omgeving, het stabiel houden van je stressniveau en op een gezonde manier sporten!

Een passie voor hormonen.

Mijn passie komt niet uit de lucht vallen. Vroeger dacht ik dat hormonen alleen te maken hadden met ongesteld worden en zwanger zijn. Ha! Wat wist ik weinig... Ik ging de pil gebruiken toen ik mijn lief leerde kennen, als anticonceptiepil. Ik heb de pil ongeveer 4 jaar gebruikt, maar er zijn veel vrouwen die de pil veel langer gebruiken. Ik was helemaal niet bezig met mijn voeding, of leefstijl. Ik was dol op alles dat uit pakjes en zakjes kwam (lekker makkelijk!) en je kon me wakker maken voor chips met cola (heerlijk). Ik had geen overgewicht, maar was in de loop der jaren toch wel twaalf kilo aangekomen.

Ik werd niet meer ongesteld.

Toen ik stopte met de pil, omdat ik zwanger wilde worden, kwam mijn cyclus weer netjes op gang Maar, na een half jaar werd ik plotseling niet meer ongesteld. Ik dacht dat ik zwanger was, maar dat bleek niet het geval. Ik had PCOS. Hád, want inmiddels heb ik gelukkig geen klachten meer. Na de diagnose startte ik direct met de behandeling in het ziekenhuis, waarbij ik hormonen voorgeschreven kreeg. Dat werkte soms wel, soms ook niet. Ik ging me tegelijkertijd verdiepen in voeding en leefstijl en er ging een wereld voor me open. Ik veranderde mijn leefstijl en voeding, stopte met behandelingen in het ziekenhuis en werd drie maanden later weer zelf ongesteld. Yes! Mijn lichaam werkte weer zoals het hoorde.

Zwanger!

Vanaf dat moment duurde het nog een jaar voordat ik zwanger werd. Ik verslond boeken, leerde veel, volgde een online programma (die van Be Mama, echt een enorme aanrader!), ging naar een natuurarts, deed twee opleidingen en na een jaar had ik die positieve zwangerschapstest in handen! Dat was voor mij hét bewijs dat je je hormoonbalans zelf kunt herstellen, als je de juiste aanpassingen doet. Ons zoontje is nu bijna anderhalf en loopt de hele dag kletsend achter me aan. Zo gezellig, het mooiste kanootje ooit.

Een online programma om je hormonen in balans te brengen.

Toen ik ontdekte wat het effect van voeding en leefstijl op je hormonen is, had ik mijn passie gevonden. Ik wilde andere vrouwen helpen om ook hun hormonale problemen aan te pakken. Ik ken bijna geen één vrouw die niet met hormonale problemen kampt, echt. En daarom heb ik een online programma gemaakt. Ik vond het zo fijn om zelf een online programma te volgen en het is voor mij de ideale manier om ook vrouwen te helpen die niet bij mij in de buurt wonen. Alles wat ik heb geleerd, bestudeerd en ervaren, heb ik samengevoegd in het online programma Help Your Hormones. In dit programma krijg je in 10 weken alle tools en tips die je nodig hebt om je hormonen op een natuurlijke manier weer in balans te brengen. Denk aan voeding, (het vermijden van) hormoonverstorende stoffen, sport & beweging en stress & ontspanning. Ook komt uitgebreid aan bod hoe je voor eens en voor altijd je leefstijl kunt aanpassen. Zodat je je hormonen niet alleen in balans brengt, maar ook houdt.

Hoe gaat het met jouw hormoonbalans?

Heb jij hormonale klachten? Last van stemmingswisselingen rondom je menstruatie, heftige menstruaties, migraine of buikpijn? Lukt het maar niet om af te vallen? Misschien voel je je opgejaagd, angstig of heb je last van slaapproblemen. Heb je de pil gebruikt (of nog steeds) omdat je menstruaties zo heftig zijn? Heb je PCOS? Of heb je andere hormonale klachten waar je maar niet van af lijkt te komen? Neem eens een kijkje bij het programma, je vindt hem hier.

Vanuit mijn hart <3.

Dit artikel schreef ik rechtstreeks vanuit mijn hart. Omdat ik zo graag wil dat vrouwen zich weer fit en energiek voelen. Omdat ik zelf heb ervaren hoe die hormonale klachten je leven soms kunnen beheersen of op z’n minst in de weg kunnen zitten, en omdat ik óók heb ervaren hoe het is om zonder klachten door het leven te gaan. Zonder pijn, zonder prikkelbaarheid, zonder vermoeidheid. Het kan echt. Kies voor jezelf en je eigen gezondheid. Help your hormones!

Dit artikel is geschreven door Mariët de Waal.

Je hormonen kunnen je behoorlijk in de weg zitten.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.