Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Talitha Forrer

Talitha is Vegan Lifestyle Blogger. Ze is al jaren geïnteresseerd in gezond eten en leven. Ze gelooft in de kracht voeding en inspireert je met haar blog om door plantaardig te eten goed voor jezelf en de planeet te zorgen.

Save the world, Go vegan.
Lees meer over Talitha
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een pleidooi voor het eten van paddenstoelen.23 nov. 2018 09:00
Van online naar offline: de social media detox.25 feb. 2019 07:30
Een liefdesbrief aan jezelf.26 okt. 2018 09:00
Lifestyle

Het belang van een fijne ochtendroutine.

23 mei 2019 om 06:00

Mijn rug deed pijn, ik had een onrustig hoofd vol gedachtes die maar niet wilden stoppen en stapte s’ochtends gehaast en altijd net iets te laat de auto in om naar mijn werk te gaan. Maar, dankzij een fijn ochtendritueel voel ik me nu, sinds twee maanden, een stuk beter! In dit blog vertel ik je hoe jij het beste uit de start van jouw dag kunt halen met een ochtendroutine.

Loading...

Hoe start jij je dag? Net zoals ik deed, met een aaneenschakeling van gehaaste handelingen totdat je de deur uit rent? Hoe fijn zou het zijn om ontspannen de deur uit te gaan in plaats van je dag al gestresst te starten. Met een goede ochtendroutine breng je meer balans in je dag, werk je aan je doelen en start je de dag met een positieve boost!

Mijn ochtendroutine.

Dit ziet er voor mij als volgt uit: ik sta op, gebruik mijn tongschraper (een goede Ayurvedische manier om de aanslag en opgehoopte afvalstoffen van je tong te verwijderen. Echt, als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer zonder). In de woonkamer zet ik mijn olie-diffuser aan met een fijne geur die zorgt voor energie, meer balans of een vrolijk gevoel, afhankelijk van m'n mood. Ik drink een kopje heet water, rol mijn matje uit, doe een aantal yoga-oefeningen en mediteer een paar minuten. Je kunt bijvoorbeeld de yoga-oefeningen uit deze video doen. Daarna drink ik nog een kopje heet water (soms met wat gember en citroen) en ik start mijn dag daarna met een warm ontbijtje. Natuurlijk vergeet ik niet om ook nog even met mijn katten te knuffelen en mijn lief een fijne dag te wensen. Ik neem ruim de tijd voor mijn ochtend. Ook als ik iets te laat opsta, sla ik mijn yoga-oefeningen en meditatie niet over. Hierdoor voel ik me soepeler, rustiger en meer gefocust.

Maak er een gewoonte van.

Door een vaste set handelingen elke ochtend uit te voeren, worden het langzaamaan gewoontes en hoef je er op gegeven moment niet meer over na te denken. Dit scheelt een hoop wilskracht om actief te besluiten om iets te doen; doordat het een gewoonte is, doe je het zonder erover na te denken. Het duurt trouwens wel even voordat dit in je systeem zit, dus houd vol!

Begin met het bepalen van jouw doelen.

Gebruik je ochtendroutine om te focussen op die dingen die jij belangrijk vindt. Wat zijn jouw doelen? Wil je bijvoorbeeld fitter worden, meer boeken lezen, creatiever bezig zijn? Bedenk hoe je dit op kunt nemen in je ochtendritueel. Door hier elke dag mee te beginnen, zet je kleine stapjes naar een groter resultaat en krijg je die dingen gedaan die jij belangrijk vindt. Zo start je jouw dag met focus, ontspanning en minder stress. Zo fijn!

Een aantal ideeën voor jouw eigen ochtendroutine.
  • Gezonder eten: neem de tijd om een goed ontbijt te maken en een gezonde lunch voor te bereiden die je mee kunt nemen naar je werk.
  • Meer rust in je hoofd: een dagelijkse meditatie, al is het maar 5 minuten, kan al een wereld van verschil maken. Als dit nieuw voor je is, kun je heel goed beginnen met een meditatie-app zoals Headspace, Insight Timer of Meditation Moments.
  • Energieker en fitter zijn: start de dag dan met een work-out, yoga-oefeningen of ga wandelen of zwemmen.
  • Bewuster leven: bedenk elke dag 3 dingen waar jij blij van wordt, of neem de tijd om mindful te genieten van een kopje thee of koffie voordat de dag begint. Dit doe je natuurlijk zonder afleiding van je telefoon.
  • Meer creativiteit in je leven: misschien is bullet journalling iets voor jou, neem een half uurtje te tijd om te tekenen of start met het schrijven van morning pages.
  • Meer focus: plan je dag en bedenk wat jij die dag wilt bereiken of doen om er tevreden op terug te kijken. Dit kan werkgerelateerd zijn, maar kann ook prive zijn; bijvoorbeeld eindelijk die vriendin eens appen om een eetafspraak te plannen.

Heb jij al een vaste ochtendroutine? Hoe ziet de start van jouw dag eruit?

Dit artikel is geschreven door Talitha Forrer.

‘’Een goed begin is het halve werk"

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.