Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Sabrina Soebhan

Sabrina is yogadocente, gespecialiseerd in stressreductie in het bedrijfsleven. Daarnaast geeft ze yoga,- en pilateslessen bij verschillende sportscholen en yogastudio's en organiseert ze yogavakanties in het buitenland.

Everything is om.
Lees meer over Sabrina
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Mindful trainen19 mrt. 2019 07:30
Hoe ga je mindful om met verdriet, pijn en tegenslag?28 okt. 2019 06:30
De power van je mind.22 jul. 2019 06:00
Mindset

5 tips om mindfulness toe te passen in je dagelijkse (drukke) leven.

06 mrt. 2020 om 11:55

Ken je dat gevoel dat je hoofd lijkt over te lopen? Je bent druk, je to-do lijst is nog lang en er zitten te weinig uren in een dag. Je probeert alle ballen hoog te houden en doet zoveel mogelijk tegelijkertijd. Multitasking is je middle-name. Je snakt naar rust, maar tijd voor een yogales of mindfulness heb je echt niet. Geen nood. In dit artikel lees je hoe je mindfulness makkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Loading...

Om mindful te leven, hoef je niet per se lessen te volgen. Mindfulness zit in kleine dagelijkse dingen. In dit artikel deel ik 5 activiteiten met je, die je wellicht al doet, maar die je vanaf nu meer mindful kunt uitvoeren.

1. Je nieuwe hobby: het huishouden doen.

We proberen het onszelf zo makkelijk mogelijk te maken met robotstofzuigers, een schoonmaakster die 1x per week de grote schoonmaak doet, een vaatwasser en de droger. Dat is inderdaad makkelijk en scheelt tijd, maar het is ook een gemiste kans. Het huishouden doen is namelijk heel geschikt om mindfulness te beoefenen.

Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd. Terwijl je je huis spic en span op orde brengt, verdwijnt ongemerkt ook die mist in je hoofd. Probeer eens echt met je aandacht bij de taak te blijven. Voel het warme water tijdens het afwassen, zie de pluisjes in de stofzuiger verdwijnen. Wees je bewust van de geuren die je ruikt tijdens het koken. Kortom, gebruik al je zintuigen en maak van het huishouden een mindful activiteit.

2. Beleef je maaltijd.

Maak van eten een mindful moment. Door mindful te eten, proef je je eten beter, voel je beter wanneer je vol zit hebt en creëer je een moment van ontspanning.

Prop je eten niet achter je bureau, of voor de tv naar binnen. Gun jezelf echt even een pauze en ga rustig zitten. Je hersenen kunnen zich toch niet non-stop concentreren, je bent werkt veel efficiënter als je regelmatig pauze neemt.

Neem de tijd om bewust te eten en gebruik je zintuigen. Wat zie je? Wat ruik je? Wat proef je? Neem ook de tijd om goed te kauwen. Goed kauwen kent veel gezondheidsvoordelen, maar zorgt er ook voor dat je veel beter kunt proeven wat je eet. er wordt aangeraden om minimaal 40 keer per hap te kauwen. Tel het aantal keer dat je kauwt terwijl je eet, dan bevorder je je mindfulness activiteit. Je kunt namelijk niet tellen, kauwen, proeven én piekeren tegelijkertijd.

3. knuffelen met baby's.

Niets is zo ontspannend als het vasthouden van een baby. Het is onmogelijk om te knuffelen met een baby en ondertussen in gedachten een presentatie voor te bereiden. Baby’s zijn zo puur, dat ze het vermogen hebben om alles om ons heen te doen vergeten. Dat is heeft de natuur zo geregeld; baby’s moeten ‘overleven’ en hebben daarom een bijzondere aantrekkingskracht meegekregen, waardoor je ze aandacht wilt geven. Baby blij, jij mindful.

Knuffel met je eigen baby, de baby van de buurvrouw, een vriendin of familielid. Pas af en toe eens op; dan kunnen zij ook een mindful moment inbouwen ;).

4. Benut je talenten.

Zoals gezegd, kunnen je hersenen niet non-stop focussen. Het is daarom om tijd te maken voor ontspanning. Hoe druk je agenda ook is, dat lukt altijd, al is het maar een paar minuten per dag. Kijk maar eens hoeveel minuten je doelloos op insta scrollt. Die tijd had je ook mindful kunnen besteden.

Zoek een hobby waar jij je talenten in kwijt kunt, of waar je veel plezier aan kunt beleven. Door te sporten, tekenen, koken, breien of fotograferen, kom je als vanzelf in het moment. Je richt als vanzelf al je aandacht op dat wat je aan het doen bent en bent mindful zonder dat je het in de gaten hebt.

5. Neem een adempauze.

Ademen gaat vanzelf, het kost geen enkele moeite. Precies daarom is het geschikt als mindful activiteit. Waar je ook bent, wat je ook doet, je adem stroomt altijd naar binnen en naar buiten.

Neem een aantal keer per dag een moment de tijd om je adem te observeren. Adem je door je neus of door je mond? Waar in je lichaam voel je je ademhaling? Hoe lang duurt de inademing? En hoe lang de uitademing? Door je ademhaling te observeren kom je direct in het moment.

Welke tips & tricks pas jij dagelijks toe om mindfulness in je dagelijks leven in te bouwen? Laat het hieronder weten, in de comments.

Dit artikel is geschreven door Sabrina Soebhan.

Het is onmogelijk om te knuffelen met een baby en ondertussen in gedachten een presentatie voor te bereiden

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.