Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Inge Bader en Esther de Brouwer

De zusjes Esther en Inge zijn de oprichters van bbb health boutique, een holistische gym (women only) met 10 studio's in Nederland.

Echte leefstijlverandering is alleen mogelijk door aandacht te geven aan body, food & mind.
Lees meer over Inge Bader en
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Geluk kun je voor 40% zelf beïnvloeden.21 feb. 2019 06:00
Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.12 okt. 2018 09:00
Lifestyle

Mindful trainen

19 mrt. 2019 om 07:30

Wanneer je op een liefdevolle manier naar gevoelens als frustratie, schaamte of onzekerheid tijdens je training kijkt, train je niet alleen je lijf, maar ook je mindset. Een mooie manier om nog meer profijt van je training te hebben. In dit artikel vertellen we je hoe je mindfulness kunt toepassen tijdens het trainen.

Loading...

Als je regelmatig mediteert dan gaat het eigenlijk al vanzelf. Je levenshouding verandert, je krijgt een meditatieve levenshouding. Je kijkt steeds meer vanaf een afstandje naar jezelf, je aanschouwt hoe je in de wereld staat, in plaats van opgeslokt te worden door je gedachten en emoties. Je bent op ieder moment in staat om los te komen van je gedachten en beschouwend waar te nemen in welke situatie je zit. Het fijne hiervan is je je minder snel identificeert met je problemen, gedachtes en emoties. Als neutrale toeschouwer zie je de situatie makkelijker als leermoment.

Je ademhaling als anker

Bij mindful trainen geldt hetzelfde principe. Wanneer je frustratie, schaamte of onkunde ervaart, dan is dat een mooie leerervaring. Kijk mild en liefdevol wat de training bij je oproept. Elke keer als je afgeleid bent, breng je je aandacht liefdevol weer terug naar je lichaam. Waar voel ik dit? Welke spieren gebruik ik? Wat doet het met mijn lichaam? Niet om er over na te denken, maar om de aandacht naar binnen te richten en op het hier en nu gericht te houden. Je ademhaling is hierbij heel belangrijk. Het kan als anker dienen in je training. Het geeft je houvast en helpt je om je volledig te focussen op je oefeningen. Adem in bij ontspanning, adem uit bij inspanning.

Mindful krachttraining

Krachttraining leent zich goed om mindful te trainen. Want, hierbij is het belangrijk dat je de oefeningen langzaam en gecontroleerd uitvoert. De progressie zit niet in het opvoeren van herhalingen, maar in het steeds beter uitvoeren van de oefening en het verhogen van het gewicht waarmee je werkt. Focus op je ademhaling, je spieren en kijk mild en liefdevol naar je gedachtes en emoties. Train je brein én je lichaam.

Dit artikel is geschreven door Inge Bader en Esther de Brouwer.

Kijk mild en liefdevol wat de training bij je oproept

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.