Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Monique Vekemans

Monique werkt als PMA coach en helpt ambitieuze vrouwen om minder stress te ervaren, zodat ze meer rust en plezier in hun leven krijgen. Dit doet zij door middel van online 1-op-1 coach sessies.

It all starts in your mind.
Lees meer over Monique
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
De power van je mind.22 jul. 2019 06:00
Naar de ups via de downs.26 aug. 2019 07:00
Hoe ga je mindful om met verdriet, pijn en tegenslag?28 okt. 2019 06:30
Mindset

Mood Swings: hier komen ze door.

19 jun. 2020 om 06:30

Herken je dat, dat je vrolijk opstaat en dat alles lekker gaat en dat je iets later.. zonder dat je begrijpt waarom, ineens moe, prikkelbaar of emotioneel bent? Misschien denk je op zo’n moment dat je het te druk hebt, dat je het toch eens rustiger aan moet doen of dat het je hormonen zijn.

Loading...

Hoewel dit inderdaad redenen kunnen zijn waardoor je je niet lekker voelt, kan er bij zo'n plotselinge mood swing ook iets anders aan de hand zijn. Je kunt getriggerd zijn door iets in je omgeving.

Hoe zit dat dan?

Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je onderbewuste. Alles. Waarnemingen die je nu doet, worden op onbewust niveau vergeleken met alles wat je al eerder hebt meegemaakt. Dit gebeurt in een fractie van een seconde en zorgt ervoor dat je mensen en voorwerpen herkent, dat je weet hoe dingen werken, dat je niet elke dag opnieuw hoeft te bedenken hoe je bij de supermarkt komt, etc.

Bijvoorbeeld: als jij als kind iets hebt meegemaakt, waarbij je het gevoel had dat je de controle kwijt was, kon je onderbewuste die gebeurtenis op dat moment niet goed verwerken. Zo’n ervaring wordt dan opgeslagen in een apart deel van je brein, waar je niet meer bij kunt. Dit wordt een ‘bad cluster’ genoemd.

Neem je NU echter iets waar wat overeenkomsten heeft met elementen uit die bad cluster, dan worden de vervelende gevoelens die je toen had nu opnieuw geactiveerd. Zonder dat je het door hebt, dat gebeurt op onbewust niveau. Kleine dingen zoals een kleur, vorm, een gezichtsuitdrukking of een geur kunnen deze gevoelens oproepen. Zonder dat jij begrijpt waarom, voel je je dan ineens niet goed.

Van nature kunnen we niet tegen onzekerheid. We zullen daarom altijd proberen onze gevoelens te verklaren. Misschien zeg je tegen jezelf dat je het te druk hebt, dat je iets verkeerds hebt gegeten of dat je toch eens eerder naar bed moet.

Je bad cluster aanpakken.

Met behulp van Progressive Mental Alignment kun je ontdekken waar je vervelende gevoelens vandaan komen. Het helpt ook om de negatieve lading van eerdere gebeurtenissen onschadelijk te maken, zodat je er geen last meer van zult hebben. Dit kan fijn zijn als je merkt dat je regelmatig last hebt van stress of spanningsklachten. Maar ook als je je onrustig, angstig of onzeker voelt in bepaalde situaties. Dit wordt namelijk altijd veroorzaakt door iets wat je eerder hebt meegemaakt.

In een sessie met een PMA-coach ga je heel gericht aan de slag met datgene waar jij op dit moment last van hebt. Je klachten worden bij de bron aangepakt en écht opgelost. Dit zorgt voor innerlijke rust, meer energie en een betere gezondheid.

Rustiger, vrolijker en meer energie.

Na elke coach-sessie voel je je lichter. Je voelt je rustiger, vrolijker en hebt meer energie. Hierdoor kun je beter omgaan met de situatie zoals die nu is. Doordat je minder stress hebt, zal ook je weerstand verbeteren.

Als je op dit moment niet lekker in je vel zit, weet dan dat je gevoelens ergens vandaan komen en dat er een oplossing is. Het eerste wat jij hoeft te doen, is die eerste stap zetten. :).

Dit artikel is geschreven door Monique Vekemans.

Alles wat je meemaakt in je leven, sla je op in je onderbewuste.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.