Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Diana van Dijken

Drs. Diana van Dijken is gespecialiseerd in voeding en de psychologie achter eten. Ze is expert in het begeleiden van vrouwen met gewichtsproblemen en eetproblematiek. In haar praktijk begeleidt zij vrouwen die graag een gezonde relatie met eten en zichzelf willen ontwikkelen. Ze laat vrouwen stap voor stap hun eetgedrag veranderen door te kijken naar de achterliggende redenen om te overeten. Wil je ook een gezonde relatie met eten? Kijk dan op haar website.

Lees meer over Diana
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Goede voornemens. Je begon zo goed, maar na een paar dagen gaat het mis.21 jan. 2020 06:30
Zo stop je met emotie-eten.28 sep. 2018 09:00
Voeding

Zo slagen je goede voornemens dit jaar wél!

11 jan. 2019 om 07:00

Heb jij goede voornemens voor 2019? En zijn dat dezelfde goede voornemens als die je had voor 2018? En misschien had je ze ook al voor 2017? Dan is het nu toch echt tijd om ervoor te zorgen dat je goede voornemens dit jaar wel slagen! Dan kun je je volgend jaar weer op iets anders richten ;). Een methode die de je daarvoor kunt gebruiken is de WOOP methode. Ook benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder.

Loading...
Stap 1: Wish

Wat is je doel? Wat wil je bereiken? Omschrijf je doel zo concreet mogelijk. Is je doel aantrekkelijk, haalbaar en uitdagend? Als je wilt kun je je doel ook SMART maken (Specifiek-Meetbaar-Acceptabel-Realistisch-Tijdsgebonden), maar het gaat er vooral om dat het doel bij jou past, wat haalbaar is en zo concreet mogelijk.

Bijoorbeeld: ik wil graag weer in mijn favoriete spijkerbroek passen en daarvoor wil ik 6 kilo afvallen in de komende 3 maanden.

Stap 2: Outcome

Je hebt je doel nu duidelijk omschreven. Stel je nu dan zo levendig mogelijk voor wat het behalen van je doel je zal opleveren. Wat zal er veranderen? Hoe zul je je voelen als je je doel bereikt hebt? Zoom vooral in op de fijne gevoelens die daarbij horen. Voel alvast hoe je je voelt als je je doel bereikt hebt.

Bijvoorbeeld: ik voel me prettig in mijn eigen lichaam en durf naar de sauna of het strand te gaan. Ik voel me mooi.

Stap 3: obstacle

Wat staat het behalen van je doel in de weg? Welke beren op de weg kun je tegenkomen? Waarom is het je niet eerder gelukt? Waar zie je tegenop en waarom?

Bijvoorbeeld: ik viel na een periode van streng lijnen altijd weer terug in mijn oude gedrag. Misschien was ik te streng voor mezelf? Ik ging bepaalde voedingsmiddelen vermijden en ging er juist naar snakken.

Stap 4: Plan

Nu je weet wat je struikelblokken zijn, is het tijd voor de laatste stap. De implementatie-intentie, ook wel het als-dan plan genoemd. In zo’n plan formuleer je kort en bondig wat je voortaan gaat doen om je toch aan je voornemen te houden als er een struikelblok op je pad komt. Het zal je helpen kritische situaties eerder te herkennen en je gedrag bij te sturen zonder al teveel moeite. Je hebt je hersenen als het ware al voorbereid op wat er gaat komen.

Bijvoorbeeld: ALS ik weer veel te streng ben voor mezelf en mezelf alles dreig te ontzeggen DAN plan ik vanaf dan weer elke dag 1 genietmomentje in. Dat mag best!

Of: ALS ik de neiging voel om te overeten DAN neem ik eerst 10 minuten de tijd om erachter te komen waar ik echt behoefte aan heb.

Succes gegarandeerd! Echt!

Dit artikel werd geschreven door Diana van Dijken.

Wat staat het behalen van je doel in de weg? Waarom is het je eerder niet gelukt?

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.