Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Debbie van Weelden

Debbie van Weelden is de bedenker, ontwikkelaar en eigenaresse van Loïs Lee Pure Skinfood. Een (geweldige!) huidverzorgingslijn met alleen de puurste ingrediënten uit de natuur.

Lees meer over Debbie
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
hypnose bij migraine en hoofdpijn30 sep. 2023 00:00
Depressie overwinnen met hypnose29 sep. 2023 00:00
Borstvoeding liselore23 aug. 2023 00:00
Gezondheid

Boost je lymfe voor een stralende huid.

12 apr. 2021 om 08:30

Wist je dat een goedwerkend lymfesysteem van vitaal belang is voor je algehele gezondheid én een gezonde en stralende huid? Wanneer je lymfesysteem niet goed werkt heeft dit een nadelig effect op je lichaam en je gezondheid, inclusief de uitstraling van je gezichtshuid. Gelukkig kun je je lymfesysteem zelf stimuleren met deze tips.

Loading...
Welke factoren remmen de lymfedrainage?
  • slechte eet- en drinkgewoonten
  • te weinig bewegen
  • oppervlakkige ademhaling
  • stress
  • blootstelling aan schadelijke stoffen (zoals in je verzorgingsproducten)

's Nachts, als het lichaam rust, gaat de afvoer van toxische stoffen langzamer en wordt de hoeveelheid afvalstoffen in het lichaam groter. Een duidelijk teken van teveel achtergebleven afvalstoffen als je 's ochtends opstaat, zijn bijvoorbeeld wallen onder de ogen, maar ook een bleek gezicht. Wanneer het lymfesysteem niet actief is heeft dat een effect op de stevigheid en elasticiteit van de huid wat het gezicht er slap uit laat zien.

Rimpels zijn dan meer aanwezig en de huid mist zijn gezonde, stralende uitstraling. Zelfs acne en onzuiverheden kunnen het resultaat zijn van een traag werkend lymfesysteem.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om zelf het lymfesysteem te stimuleren:

1) Dry brushing

Je kunt het lymfesysteem van je hele lichaam stimuleren door een paar keer per week te droogborstelen.

Droogborstelen doe je met een speciale borstel (met natuurlijke haren) op je droge huid voordat je gaat douchen. Het activeert niet alleen je lymfe, maar helpt ook tegen cellulite en verwijdert dode huidcellen zodat je huid heerlijk zacht aanvoelt!

Begin bij je voeten en borstel in de richting van je hart (niet heen en weer, maar maak lange opwaartse halen).

Gebruik de borstel niet op je gezichtshuid (daar heb je speciale borsteltjes voor) en wees voorzichtig op je borst en buik.

2) Koud afdouchen

Het lymfesysteem werkt niet zoals je bloedcirculatie, waarbij bloed door het hart wordt rondgepompt, maar door contractie.

Door je doucheritueel te eindigen met een wisseldouche (koud-warm-koud) stimuleer je de lymfedrainage doordat de spiertjes in de lymfevaten zich aan- en ontspannen. Okee, het is ff wennen, maar het is heerlijk en er zijn eigenlijk geen nadelen te bedenken!

3) Gezichtsmassage

Een regelmatige gezichtsmassage kan een goede impact hebben op de look en feel van je huid. Wanneer je je huid, waar dan ook op je lichaam, masseert wordt de circulatie in dat gebied verhoogd.

De gezichtshuid reageert snel op aanraking en een massage kun je gemakkelijk zelf doen. Wanneer je masseert tijdens het reinigen van je gezicht met een fijne cleansing oil sla je 2 vliegen in 1 klap.

Het regelmatig masseren van je gezicht kan een goede impact hebben op de look en feel van je huid.
4) Jaderoller

Naast een manuele gezichtsmassage is het gebruik van een Jaderoller ook een geweldige manier om je lymfesysteem in je gezicht te stimuleren. Heb je 's ochtends last van wallen onder je ogen? Rol dan met de kleine roller over je ogen, van binnen naar buiten, om het vocht af te voeren.

Een Jaderoller, gemaakt van 100% Jade, rol je over je gezicht om je doorbloeding en lymfesysteem te stimuleren.

5) Foam Rolling

Een nog redelijk onbekende manier om je lymfe te stimuleren is foam rolling. Je kunt er geweldige pilates oefeningen op doen, maar ook de spanning in je rug, nek, schouders, armen en benen mee verlichten door simpelweg te rollen.

De voordelen van foam rolling zijn enorm, zo zou het helpen bij:

  • stimuleren lymfesysteem
  • ontstekingsgraad in het lichaam verminderen
  • verminderen van cellulite, huid verstrakken
  • spieren verlengen
  • lichaamshouding verbeteren

Dus hup, hup, hup, naar de Decathlon (bijvoorbeeld) om een foam roller te kopen.

Met deze tips verbeter je je lymfesysteem, kun je afvalstoffen beter afvoeren en ziet je huid er weer gezond en stralend uit.

Dit artikel is geschreven door Debbie van Weelden.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.