Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Marlous van Meeuwen

Marlous van Meeuwen is founder van Skin District, een webshop en salon met een Clean Beauty Concept en een holistische aanpak. Alle producten waarmee ze werkt zijn non-toxic. Daarnaast kijkt Skin District niet alleen naar de huid van buitenaf, maar ook van binnenuit; een mooie huid is een gezonde huid. Die krijg je door de juiste behandeling te combineren met voeding en ontspanning.

Clean beauty zou de regel moeten zijn, niet de uitzondering.
Lees meer over Marlous
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Boost je lymfe voor een stralende huid.12 apr. 2021 08:30
Van slaap en de pil tot ftalaten; hormoonverstoorders.23 aug. 2019 07:30
6 tips voor een groener beautyritueel.04 jun. 2019 06:30
Gezondheid

Weet jij wat je dagelijks op je huid smeert?

23 sep. 2021 om 07:00

Ik viel ik er vroeger ook voor: mooie marketingslogans die je vertellen dat reguliere cosmetica zorgt voor een mooie, stralende en rimpelloze huid. Toen ik gezonder en bewuster ging leven, kwam ik er tijdens mijn ontdekkingstocht achter dat dat helemaal niet klopt.

Loading...

In de meeste reguliere producten zit veel rotzooi wat je huid én je gezondheid geen goed doet. De werkstoffen die wel iets voor je huid doen, zitter er vaak in maar zulke lage percentages in, dat het helemaal geen effect heeft.
Ik zet in dit artikel voor je op een rijtje welke ingrediënten je beter in je huidverzorgingsproducten kunt vermijden.

Minerale olie. (Petrolatum, Vaseline, Parafinnum, Ceresin, Ozokerit, Cera microcrystallina)

Minerale olie (petrolatum, vaseline, parafinnum, ceresin, ozokerit, ceramicrocrystallina) is een afvalproduct uit de olie-industrie. Het is vaak het hoofdbestanddeel van een crème omdat het goedkoop is. Minerale olie doet echter niets voor de huid. Het sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niks meer kan opnemen of uitscheiden. Het gevolg is dat je huid hierdoor uit balans raakt. Je huid wordt droger (en veroudert daardoor sneller) of juist vetter waardoor je verstoppingen, puistjes en/of mee-eters krijgt.

Parabenen of Phenoxyethanol.

Deze conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op je lichaam. Parabenen hebben een hormoonverstorende werking en op de stof phenoxyethanol reageren steeds meer mensen met en allergische reactie.

Synthetisch Parfum.

Parfum is vaak een veroorzaker van allergische reacties. En, het bevat ftalaten die je hormoonhuishouding verstoren. Bij Skin District verkopen we alleen producten met geurstoffen uit de natuur, dat is wel zo goed voor de werking van je hormonen en daarmee je gezondheid.

Poly Ethyleen Glycol.

De afkorting PEG wordt gebruikt met een nummer erachter. Naast het feit dat deze emulsifier een uitdrogend effect heeft op de huid, komen er bij de productie van deze stof ook ongezonde bijstoffen vrij (dioxane).

SLS en SLES (Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate).

Deze stoffen zorgen voor een schuimend effect in producten, maar ze zijn uitdrogend, zeer irriterend voor je huid en ze verstoren je hormoonbalans.

Siliconenolie (Dimethicone en Cyclomethicone).

Deze olie vind je vaak terug in anti-aging producten omdat het de lijntjes opvult, maar.. het sluit ook je huid af.

Hoeveel producten gebruik jij per dag?

Per product zijn de percentages van deze verstorende bestanddelen misschien wel toelaatbaar, maar wat is het effect van al die middelen, die je dagelijks gebruikt, samen? Hoeveel producten gebruik jij per dag? Dat zijn er soms wel meer dan 10 per dag; van tandpasta en zeep tot shampoo, deodorant, handcreme, dagcreme, lippenbalsem en make-up.

Alle merken waarmee Skin District werkt zijn natuurlijk en non-toxic. Ze worden persoonlijk gescreend en getest, waardoor alle producten die Skin District aanbiedt vrij zijn van onnodige en slechte stoffen. Ze bevatten alleen pure, hoogwaardige ingrediënten die echt iets voor je huid doen. Clean beauty zou de regel moeten zijn en niet de uitzondering.

Dit artikel is geschreven door Marlous van Meeuwen.

Clean beauty zou de regel moeten zijn en niet de uitzondering.​

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.