Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Evelien Lems

​Evelien Lems is health coach en epi-genetisch therapeut io. Ze geeft presentaties bij bedrijven om de bewustwording te vergroten van je eigen invloed op je gezondheid. Ook adviseert ze in haar praktijk bij gezondheidsklachten en helpt ze je om de meest energieke en gezondste versie van jezelf te worden.

Lees meer over Evelien
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Je verkoudheid de baas.26 nov. 2018 09:00
Wapen jezelf tegen verkoudheid.02 nov. 2018 09:00
Gezondheid

Griep en je wondere weerstand.

06 jan. 2020 om 07:00

“Evelien, heb je nog een goede tip? Ik loop al een tijdje rond met griep en het lijkt niet helemaal over te gaan.” Makkelijke vraag met een makkelijk antwoord. Het antwoord is simpelweg: Accepteer het en neem rust. Niet werken, niet het huishouden doen, maar liggen. De uitvoering is voor veel mensen lastig.

Loading...

Je lichaam heeft veel energie nodig om een griepvirus uit je systeem te werken. Als jij druk in de weer blijft met andere dingen, blijft er geen energie over voor herstel en blijft zo’n virus (te) lang in je lijf sluimeren. Het kan goed zijn dat wanneer je niet je bed in duikt, geen rust neemt, dat de klachten wel overgaan. Maar dat wil niet zeggen dat je lichaam het virus ook heeft opgeruimd. Want, daar heb je de energie die daarvoor nodig is niet vrijgemaakt. Het virus blijft op de achtergrond de boel stuk maken. Alleen, merk je het niet meer. Nu tenminste niet…

Je eet gezond. Waarom word je dan toch ziek?

Ziek worden of niet, heeft alles te maken met de werking van je immuunsysteem. Wanneer je een 100% goed werkend immuunsysteem hebt, zul je niet ziek worden. Maar.. een 100% goed werkend immuunsysteem is niet echt haalbaar. Het kost ontzettend veel eiwitten en energie om het optimaal te laten functioneren. En bij blootstelling aan gifstoffen (o.a. bespoten voedingsmiddelen, uitlaatgassen) en stress, moet je al inleveren op de werking van het immuunsysteem. Aan die gifstoffen ontkomen we helaas allemaal niet. Een voor 100% goed werkend immuunsysteem is voor een lange periode helaas dus niet mogelijk.

Wanneer je immuunsysteem voor zo’n 70% werkt, ben je voor het grootste gedeelte beschermt. Maar er is hier wel ruimte voor virussen om via je slijmvliezen in je lijf te komen. Werkt je immuunsysteem nou voor zo’n 70% goed, en er komt een virus binnen dan heb je kort en hevig veel snot en slijm. Dat wordt geproduceerd door het immuunsysteem om te zorgen dat het virus weer je lijf uit gaat. Een dag of 2 flink in het snot en slijm wil dus zeggen dat je immuunsysteem goed bezig is! Hoe langer het gesnotter blijft hangen, hoe minder sterk je immuunsysteem.

Pak die griep met beide handen aan.

Heb je nou helemaal geen last van snot en slijm, nooit niet?! Dan kan het zomaar zijn dat je zó’n laag werkend immuunsysteem hebt dat het niet in staat is om snot en slijm aan te maken. Virussen kunnen makkelijk binnen komen en worden er niet uit gewerkt. Daar zijn geen grondstoffen en energie voor beschikbaar. De virussen blijven in je lichaam bezig om langzaamaan de boel kapot te maken.

Wanneer je in dit geval veel gezonde voeding gaat eten, dan krijgt het immuunsysteem ineens de mogelijkheid om de virussen er toch uit te gaan werken. Met als gevolg dat het veel snot en slijm gaat aanmaken. In eerste instantie kan je dus best grieperig worden wanneer je veel gezonder gaat eten. Het lijkt gek, maar is heel goed te verklaren.

Een griepje is op de korte termijn misschien vervelend, maar op de lange termijn ben je echt beter af!

Dit artikel is geschreven door Evelien Lems.

Ziek worden of niet, heeft alles te maken met de werking van je immuunsysteem.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.