Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Miranda Meiners

Miranda is hypnotherapeut. Het is haar missie om je te laten inzien hoe je een leven creëert waarin geluk en balans centraal staan. Ze doet dit d.m.v. therapeutische hypnose sessies. Daarnaast is ze inspirator, beroepscoach, auteur bij o.a. Wendy Online en workshopleider.

Creëer een leven dat past bij jou.
Lees meer over Miranda
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Hypnose als therapie.12 jul. 2019 19:00
Je angsten overwinnen.04 nov. 2019 06:30
Leid jij je leven of laat je je angsten je leven leiden?11 nov. 2019 06:30
Gezondheid

Heb je astma? Tips en gratis hypnose.

06 apr. 2020 om 06:30

Voor astmapatiënten is dit een spannende tijd. Terecht, want het coronavirus nestelt zich in de longen en kan voor complicaties zorgen als je onderliggende klachten als astma hebt. Misschien ben je op zoek naar meer rust, of wil je je klachten nu aanpakken? Hypnose kan helpen. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je je kunt wapenen en letterlijk meer lucht krijgt.

Loading...

Uit onderzoek is gebleken dat hypnose de klachten van kortademigheid door astma vermindert. Veertig astmapatiënten werden willekeurig in 2 groepen geplaatst; een groep die zelfhypnose toepaste en een controlegroep. Bij de zelfhypnosegroep werden prachtige verbeteringen gezien; minder benauwdheid. Bij de controlegroep werd geen veranderingen in de klachten gezien.
Deze mooie uitkomsten worden veroorzaakt doordat hypnose helpt bij het verminderen van stress. Stress is een grote boosdoener in de verergering van kortademigheid door astma.

Een chronische ontsteking van de longen.

Astma is een chronische ontsteking van de longen. De longen zijn altijd geïrriteerd en de slijmvliezen altijd gezwollen. Hierdoor vernauwen de luchtwegen zich, waardoor ze geprikkeld raken. Kortademigheid, benauwdheid, hoesten, een vergrote slijmproductie en een piepende ademhaling zijn het vervelende gevolg.

Een astmapatiënt ervaart dat hij/ zij te weinig lucht binnen krijgt. Langzaam wordt je bang. Bang om helemaal geen lucht meer te kunnen krijgen en dood te gaan. Deze heftige angst wordt door veel mensen als doodsangst omschreven. Zuurstof is immers van levensbelang.

De oorzaken van astma.

Astma is vaak het gevolg van emotionele en psychische invloeden. Hieronder beschrijf ik welk type persoon meer vatbaar is voor astma.

Deze persoon is pienter, intelligent, overbezorgd en is oplettend. Daarbij ervaart hij/zijn geen rust en vraag veel van zichzelf. In relaties onderdrukt hij/zij intense emoties, omdat dat als bedreigend wordt ervaren. Als kind maakte hij/zij zich veel zorgen was hij/zij heel afhankelijk en accepteerde de overmatige bescherming van zijn/haar ouders. Daarnaast ontbreekt het aan voldoende zelfvertrouwen en is deze persoon vaak verlegen.

Deze emotionele aspecten spelen vaak een rol bij het ontwikkelen van astma:

  1. Geboortetrauma
  2. Relatie met moeder
  3. Achtergronden uit de kindertijd
  4. Onderdrukte emoties
HYPNOSE HELPT OM KLACHTEN TE VERMINDEREN.

Nog heel vaak hoor ik over hypnose: “Nee dat doe ik niet, dat vind ik veel te spannend.” Of “Ik ben bang om geen controle te hebben onder hypnose”. Ik snap heel goed waar dit vandaan komt. Vaak is komt dit doordat je op tv gekeken hebt naar show-hypnose.

Wat er tijdens show-hypnose op het podium gebeurt staat haaks op hypnotherapie in de praktijk. Dit gebeurt er tijdens een sessie: je zintuigen worden versterkt. Je kunt beter horen, gemakkelijker visualiseren, beter voelen. Het is niks anders dan je focussen en luisteren naar de stem van de hypnotherapeut. Hypnose is volkomen natuurlijk. Eigenlijk ga je als vanzelf al de hele dag in en uit verschillende trance-staten.

Bij hypnose maak je gebruik van het onderbewuste brein. Dat is het brein dat verantwoordelijk is voor je automatische programma’s. Als je in de ochtend je tanden poetst, sta je er niet bij stil welke handelingen je precies doet. Het is een automatisme en dit wordt aangestuurd door je onderbewuste brein. Hetzelfde geldt voor autorijden, fietsen, lopen, slikken, voelen van emoties als verdriet, boosheid, liefde, enz. De hele dag maak je dus gebruik van dit deel van je brein, bij 93% van je dagelijkse bezigheden.

Astma behandelen met hypnose.

Tijdens de behandeling zoek ik samen met je naar de oorzaak van jouw astma. Ja, je kunt zelfs naar de geboorte teruggaan. Je onderbewuste brein is namelijk een grote bibliotheek waar al je ervaringen, al je herinneringen in opgeslagen liggen. De geboorte is het eerste moment dat er geademd moet worden. Dit is het moment dat je letterlijk, zelfstandig in het leven stapt en moet ademhalen.

Na het vinden van de oorzaak kun je vaak beter ontspannen. Ontspanning in de borst na een inademing is een belangrijk onderdeel van de behandeling bij astmapatiënten. Als het borstgebied ontspannen is kan er uitademing plaatsvinden en is er vanzelf weer ruimte om opnieuw in te ademen.

Heb je astma en wil je hypnose proberen? Ik heb een hypnose ingesproken die gericht is op ademhalingsproblemen. Je kunt hem downloaden via HypnoseMasters.

Wil je liever een persoonlijke hypnose die specifiek ingaat op jouw issues? Boek dan een afspraak in bij mij in de praktijk.

Zeker nu is het belangrijk om je klachten aan te pakken. Het zorgt ervoor dat je meer lucht hebt, beter kunt ademen, je zelfvertrouwen groeit en je niet meer bang hoeft te zijn voor Corona. ;).

Dit artikel is geschreven door Miranda Meiners.

Astma is vaak het gevolg van emotionele en psychische invloeden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.