Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Leila Claassens

Leila Claassens is Leiderschap Consultant, Trainer & Mentor en zij heeft al honderden vrouwen uit Nederland en België geïnspireerd en begeleidt om de kracht, rust en controle in zichzelf terug te vinden, zodat ze weer regisseur worden van hun eigen leven. Ze organiseert masterclasses, events en trainingen voor vrouwen.

Lead Your Life. Live Your Dreams
Lees meer over Leila
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Leef je leven zoals jij dat wilt.25 jun. 2019 06:30
Je angsten overwinnen.04 nov. 2019 06:30
Een eeuwenoude Ayurvedische strategie tegen beslissingsvermoeidheid.29 apr. 2019 09:30
Mindset

Leid jij je leven of laat je je angsten je leven leiden?

11 nov. 2019 om 06:30

Het gevoel van angst om de sprong te wagen naar iets nieuws in je leven, omdat je denkt dat het misschien de verkeerde keuze is. De angst om je verlangens te volgen, omdat je bang bent dat dit ten koste gaat van je gezin of je kinderen. Of, de angst voor het onbekende, want...wat staat je te wachten als je voor die droom gaat en is het dan écht beter dan wat je nu hebt? Deze gevoelens zijn voor veel vrouwen herkenbaar. Voor jou ook?

Loading...

Diep van binnen wil je dit ZO graag. Maar, helaas zorgen deze angsten en belemmerende gedachten ervoor dat het vaak bij dromen en verlangen blijft in plaats van dat je tot actie overgaat.

Ik deel graag een paar technieken met je die ik gebruik om mijn moed op te bouwen, vertrouwen te krijgen en er dan toch voor te gaan als ik angst voel.

Laat los waar je geen invloed op hebt.

Waarom zou je je tijd besteden aan dingen waar je toch geen controle over hebt? Zonde van je tijd! En, het is ook zonde van je tijd om te gaan piekeren over dingen die je kunnen overkomen én het plannen van manieren om dit te voorkomen. Om gek van te worden en het vergt zoveel energie van je. Je vind moed als je je hier niet meer druk om maakt en je je aandacht richt op de dingen waar je wel invloed op hebt. Waar jij zelf actie op kunt ondernemen. Probeer het eens van deze kant te bekijken, da geeft veel meer rust.

Zie je angsten onder ogen.

Stel jezelf bij elke moeilijke beslissing de vraag: wat is het ergste dat er kan gebeuren? Pak pen en papier en maak een lijst van de ergste dingen en waarschijnlijk zul je inzien dat de situatie toch niet zo slecht is. We maken het in ons hoofd namelijk vaak erger, groter en slechter dan het is. Maar, als je ziet wat het ergste is dat er kan gebeuren, dan zal je de innerlijke kracht voelen om hier mee om te gaan.

Wat is het alternatief?

Stel jezelf voor hoe het is als je je laat leiden door de angst die je voelt. Ten koste van wat gaat dat? Je energie, plezier, noem maar op. En wat ervaar je als je juist moedig je verlangens en dromen zou volgen? Is dat geluk, succes? Zet deze 2 dingen naast elkaar en zie het verschil. Waar kies jij dan voor? Blijf je doen wat je deed, zodat je blijft krijgen wat je kreeg? Er verandert dan niks. Of, kies je toch voor iets beters?

Oefen in het verleggen van je aandacht.

Als je angsten jou tegenhouden om iets te veranderen, te ondernemen of te doen, geef dan niet de aandacht aan je angsten maar aan datgene wat je graag wilt bereiken. Vind je het spannend om in het openbaar te spreken? Oefen dan met iemand, lees erover hoe anderen van hun angsten zijn afgekomen of neem een coach in de arm. Dan verleg je je aandacht naar je prestatie en gaat het niet meer om je angsten. En, zie de mogelijkheden voor je als je deze prestatie voltooit, zie hoe je hierdoor meer zichtbaarheid krijgt in je werkveld en je je kans op (meer) succes vergroot.

Het gaat erom hoe jij in het leven staat en hoe graag je iets wilt. Angsten hebben we allemaal, dat is een natuurlijk proces, dat is sowieso iets wat je moet accepteren. Maar kies je ervoor om je door je angsten te laten voeden of ben je bereid om je angsten onder ogen te zien?

Own Your Life.

Tijdens mijn nieuwe Masterclass ‘Own Your Life’op 28 November a.s. gaan we nog dieper in op angsten. En, ook worden er andere thema’s besproken die je gaan helpen om meer grip te krijgen op je leven, zodat jij dit keer je dromen en doelen wél gaat bereiken.

We hebben allemaal wel een mooie droom of wens, maar 1000 belemmerende gedachten teveel om er iets mee te doen. Na deze Masterclass is er geen gedachte meer die jou gaat tegenhouden om niet in actie te komen. Tijdens ‘Own Your Life’ maak jij jouw persoonlijke Roadmap en ben jij straks more than ready om van 2020 jouw jaar te maken!

Het is tijd voor jouw volgende stap!
Be ready for your next L.E.A.P!

Wil je meer informatie over ‘Own Your Life’ of gelijk je stoel reserveren (voordat ie bezet is)? Klik dan hier!

Ik hoop je 28 november as te zien! Het wordt een geweldige powerdag!

Dit artikel is geschreven door Leila Claassens.

We hebben allemaal wel een mooie droom of wens, maar 1000 belemmerende gedachten teveel om er iets mee te doen

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.