Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Martine Trouw - Willems

Martine is Darmtherapeute. Ze zorgt ervoor dat vrouwen met klachten zoals een opgeblazen buik, PDS, (voedings)intoleranties en weinig energie, gezondere darmen krijgen.

Lees meer over Martine
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Je verkoudheid de baas.26 nov. 2018 09:00
Een pleidooi voor het eten van paddenstoelen.23 nov. 2018 09:00
Gezondheid

Mijn auto is een puinhoop!

04 dec. 2018 om 09:00

​Mijn hond zit regelmatig op de achterbank (haar all-over). Ik heb kinderen tegen wie ik zeg dat ze hun rotzooi moeten meenemen als ze de auto uitstappen, maar toch consequent alles laten liggen. Op de bank, onder de bank, tussen de bank.

Loading...

Natuurlijk denk ik er regelmatig aan dat het hoog tijd is om even naar de wasstraat te gaan voor een poets- en stofzuigbeurt. Maar, meestal blijft het daarbij en komen er weer allerlei gebeurtenissen, to-do’s en klusjes voorbij die ervoor zorgen dat ik echt geen tijd heb voor een auto-poetsbeurt. Echt niet. En het stof stapelt zich verder op.

Niesbuien

Nu het weer kouder is, mijn ramen dicht blijven en de verwarming aan staat, dwarrelt het stof weer vrolijk door de auto. Gevolg: ik zit weer te niezen en in mijn ogen te wrijven zodra ik de auto in stap. Lang, heel lang geleden had ik dat soort klachten op veel vaker. Op mijn werk, in een klaslokaal, in het huis van de buren. Ik had geen idee wat er nu precies aan de hand was en waar dat genies toch vandaan kwam. Ik legde de link tussen het niezen en allergieën niet en het feit dat dat door mijn slechte darmhuishouding zou kunnen komen al helemaal niet.

Inmiddels weet ik dat je darmen alles te maken hebben met allergieën. Ik heb daarom nu bijna geen last meer van allergieën. In het kort: De weg van van mond tot kont is de eerste verdedigingslinie voor stoffen die je liever niet in je lichaam wilt hebben. Vitamines en mineralen worden wel doorgelaten, ongewenste stoffen worden gestopt. Op het moment dat je slijmvliezen niet zo zijn als ze moeten zijn, zijn je grensovergangen geopend voor alles wat je lichaam binnen wil komen. Allergieën en intoleranties zijn dan het gevolg.

vaker stofzuigen?

Merk jij het ook? Dat nu het weer kouder wordt, de verwarming omhoog gaat en je meer binnen zit in ruimtes die niet altijd even goed gelucht worden, je meer last krijgt van allergische reacties of een droge huid? Natuurlijk kun je nu je auto vaker gaan stofzuigen (als jij daar wel de tijd voor kunt vinden ;)), maar er zijn ook andere mogelijkheden om te voorkomen dat je last krijgt van deze 'winterklachten'. Zoals het aanpassen van je voeding en leefstijl.

Ik deel graag een aantal praktische tips met je in een gratis sessie. Je kunt daarvoor contact met me opnemen via deze link.

Mijn darmen en ik zijn er klaar voor; laat die koude winter maar komen!

Deze blog is geschreven door Martine Trouw - Willems.

Inmiddels weet ik dat je darmen alles te maken hebben met allergieën.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.