Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Terah Beek

Terah Beek is expert op het gebied van mineralen. Ze heeft klinische psychologie gestuurd, is natuurvoedingskundige en verdiept zich al jaren in de werking van mineralen. Niet alleen is ze gefascineerd door het mens-zijn, maar ook door een holistische aanpak naar lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zowel in haar prive-leven als in haar werk bij The Health Factory probeert ze dat te leven en aan bij te dragen.

Lees meer over Terah
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
hypnose bij migraine en hoofdpijn30 sep. 2023 00:00
Depressie overwinnen met hypnose29 sep. 2023 00:00
Borstvoeding liselore23 aug. 2023 00:00
Gezondheid

Nano magnesium versus magnesiumpillen, poeders, vlokken en olie. Wat is precies het verschil?

04 okt. 2018 om 08:30

Magnesium is misschien wel het meest verkochte voedingssupplement in drogisterijen en gezondheidswinkels. Minimaal 70% van de bevolking heeft dan ook een magnesiumtekort. Maar eigenlijk heeft bijna iedereen in meer of mindere mate een tekort. Wat is nou het verschil tussen al die magnesium-producten die je bij de drogist ziet?

Loading...

Magnesium kun je in verschillende vormen innemen en het wordt ook goed door de huid opgenomen. Voor een weldadig, ontspannend effect is het dus mogelijk om magnesiumvlokken aan je badwater of voetenbadje toe te voegen. Magnesiumolie kan op de huid aangebracht worden, bv. op pijnlijke spieren.

Magnesiumzouten

Alle magnesiumtabletten, poeders, capsules, vlokken, magnesiumoliën of gels zijn in feite magnesiumzouten. Het lichaam moet tabletten of capsules via verscheidene processen afbreken om de magnesium op te kunnen nemen. In dit proces gaat vaak veel magnesium verloren. Zeker als de spijsvertering niet optimaal is.

Er bestaat ook de mogelijkheid om “magnesiumolie” op de huid te smeren. Dit omzeilt spijsverteringsproblemen. Deze olie is feitelijk geen olie, maar magnesiumchloride, dat opgelost is in water en een olieachtig gevoel geeft. Het moet echter nog steeds ontleed worden, voordat het de lichaamscellen in kan. Voordeel is dat het meer plaatselijk werkt en sneller dan een tablet. Nadeel is dat het plakkerig voelt en prikt op gevoelige en beschadigde huiddelen. Ook magnesiumvlokken in de vorm van magnesiumchloride en Epsom salt, een andere benaming voor magnesiumsulfaat, geeft een plaatselijke en snelle ontspanning.

Nano magnesium

Nano magnesium is een revolutionaire vorm, bestaande uit minuscuul kleine en pure magnesiumdeeltjes, die via het mondslijmvlies supersnel wordt opgenomen. Deze kleine deeltjes komen heel diep in het lichaam waar magnesiumzouten moeilijk kunnen komen. Denk aan de zenuwbanen en ons zenuwstelsel. In ons zenuwstelsel is magnesium een bouwstof voor allerlei belangrijke hersenstofjes, waardoor we lekker in ons vel zitten, goed slapen, ontspannen zijn en helder van geest en ons goed kunnen focussen.

Daarnaast worden de magnesiumdeeltjes omgeven door een krachtige elektromagnetische lading, het zetapotentieel genaamd. Het hoge zetapotentieel van het nano magnesium zorgt ervoor dat de cellen het magnesium nog makkelijker opnemen en dat er extra energie aan iedere cel wordt afgegeven. Dit alles resulteert in een hoger fysiek en mentaal energieniveau dan met de andere vormen bereikt wordt.

Kortom, van alle magnesium-producten die je bij drogisterijen vindt wordt nano magnesium het beste door je lichaam opgenomen. Ook je zenuwstelsel heeft daar baad bij waardoor je (o.a.) veel beter slaapt. En, dat willen we allemaal wel, toch? ;)

In ons zenuwstelsel is magnesium een bouwstof voor allerlei belangrijke hersenstofjes, waardoor we lekker in ons vel zitten, goed slapen, ontspannen zijn en helder van geest en ons goed kunnen focussen.

Dit artikel is geschreven door Terah Beek.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.