Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Kim Ooms

Kim gooide het roer om toen ze gediagnosticeerd werd met een auto-immuunziekte van de schildklier. Met voeding, leefwijze en mindset is het haar gelukt om al een aantal jaar zonder medicijnen te leven en voelt ze zich energiek en gezond. Met diverse online programma’s en in haar praktijk helpt ze vrouwen met auto-immuunziekten om lekkerder te kunnen leven en vol energie in het leven te staan.

Lees meer over Kim
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Je voelt je blijer als je meer energie hebt.17 feb. 2020 07:30
Griep en je wondere weerstand.06 jan. 2020 07:00
Je energiebalans is de basis voor je geluk, je gezondheid en je gedachten.09 dec. 2019 07:00
Gezondheid

Ziekte voorkomen met selfcare.

18 sep. 2019 om 16:00
Door Kim Ooms

Dagelijks spreek ik vrouwen in mijn praktijk die gezondheidsklachten hebben. Ik leer ze over wat voeding voor je lichaam kan betekenen. En hoe het vrouwelijk lichaam in elkaar zit. Op die manier wordt het vanzelfsprekend om te stoppen met bepaalde voedingsmiddelen en andere producten toe te voegen.

Loading...

Ik wil in dit artikel drie belangrijke oorzaken met je delen waardoor je gezondheidsklachten kunt krijgen of zelfs ziek kunt worden: ongezonde darmgezondheid, hormonale onbalans en niet goed voor jezelf zorgen. Deze drie punten zijn nauw met elkaar verbonden. Een goed evenwicht tussen deze drie speelt een grote rol in het wel of niet ontwikkelen van gezondheidsproblemen.

Zoektocht naar herstel.

Toen ik zelf ziek was, ik heb een auto-immuunziekte aan mijn schildklier, is mijn zoektocht begonnen. Voeding was voor mij op dat moment een logische stap. Wat at ik nu eigenlijk? Wat deed mijn lichaam ermee? Gaf het mijn lichaam de energie die ik zo hard nodig had? En kon mijn lichaam die voeding wel goed opnemen en verdragen? Ik had veel vragen waar ik antwoord op zocht. Door aanpassingen te maken ging mijn darmgezondheid heel snel vooruit en ook mijn hormoonbalans kreeg ik onder controle.

Voeding én Leefstijl.

In mijn ziekteproces kwam ik erachter dat niet alleen voeding maar ook de manier waarop ik leefde veel invloed had op mijn immuunsysteem. Ik was een ster in mezelf voorbij lopen. En blonk uit in over grenzen gaan. Stresssss was aan de orde van de dag. Daar had ik nog wat te winnen. Op dat moment misschien wel mijn grootste uitdaging en valkuil. Ik vond het moeilijk om voor mezelf te kiezen, nee te zeggen. Laat staan tijd voor mezelf in te plannen. Ziek melden bij mijn werkgever, het kwam niet in me op. Maar thuis was ik een wrak... Ik rende mezelf constant voorbij.

Ben jij in balans?

Bij veel vrouwen is 1 van deze 3 punten; ongezonde darmgezondheid, hormonale onbalans en niet goed voor jezelf zorgen, uit balans. Waar sta jij op dit moment? Wat zou je graag anders willen doen m.b.t. je fysieke, emotionele en mentale gezondheid?

Vanuit dit inzicht is Retreat Your Health ontstaan. Samen met Anne de Meulmeester organiseer ik unieke 1Day en 3Day-retreats voor vrouwen die op zoek zijn naar meer energie, ontspanning, inspiratie en een gezonde leefstijl die makkelijk vol te houden is. Self-care op het mentale, fysieke en emotionele vlak vinden we super belangrijk. Om je hiervoor te inspireren organiseren we het Online Retreat. Vijf dagen geven we je tips & trics om je aan te moedigen om vaker voor jezelf te kiezen. Je hebt daarvoor maar 10 minuten per dag nodig! Wij verzorgen deze 5 dagen jouw self-care momenten met gezonde recepten, meditatie met Anne, koken met Kim, oefening in dankbaarheid, yoga, live Q&A en je maakt kans op hele mooie self-care producten! We willen je van harte uitnodigen om mee te doen. Dat kan gratis door het volgen van ons Instagramaccount @Retreatyourhealth. Zie ik je daar?

Dit artikel is geschreven door Kim Ooms.


Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.