Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Rachel Peeters

Rachel is Yoga Nidra Meditatiecoach. Dit is een bijzondere vorm van een geleide meditatie waarbij je in een staat komt tussen wakker zijn en slapen. Een sessie van een half uur staat gelijk aan 1-4 slaap!

Your body and mind need real rest and meditation is a perfect tool for that.
Lees meer over Rachel
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
In drie stappen meer tijd voor jezelf.22 okt. 2018 09:00
Goed voor jezelf zorgen.27 feb. 2021 09:00
Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.12 okt. 2018 09:00
Lifestyle

30 minuten mediteren staat gelijk aan 1 - 4 uur slaap: yoga nidra.

29 nov. 2018 om 08:30

Twee jaar geleden. Na een slopende werk kwam ik thuis. Ik was moe en chagrijnig en had nog iets leuks gepland met mijn kinderen. Eerlijk; ik had er he-le-maal geen zin in. Ik wilde ze het liefst meteen naar bed brengen zodat ik uitgeteld op de bank kon ploffen. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat het zo niet langer ging. Ik ging op zoek naar een manier om beter uit te rusten en me weer energieker te voelen. Ik hoorde goede verhalen over meditatie maar vond tussen alle meditatie-apps niets wat écht bij me paste. Tot ik Yoga Nidra meditatie ontdekte.

Yoga Nidra meditatie is een geleide meditatievorm waarbij een sessie van een half uur gelijk staat aan 1-4 uur slaap. Dit is geen vervanging voor slaap maar wel een tool om extra rust in je leven te brengen. Je komt hierbij in een staat tussen wakker zijn en slapen - een staat waar gedachten en stress wegvallen en je een diep gevoel van ontspanning ervaart. Na een half uur word je energiek wakker. In Amerika enorm populair! In de US wordt een vorm van Yoga Nidra zelfs in het leger gebruikt. Hier in Nederland nog veel minder bekend. Het is tijd om dat te veranderen. Want, alle vrouwen die alle ballen in de lucht houden, gebroken nachten hebben, of nachtdiensten, drukke agenda’s... kunnen we wat extra energie gebruiken. En alles wat daarvoor nodig is, is slechts een half uurtje voor jezelf.

Voldoende rust

Veel mensen zijn bezig met gezond eten en sporten. Maar, voldoende rust is een hele belangrijke pijler die vaak vergeten of onderschat wordt. We krijgen een overload aan prikkels te verwerken, 'moeten' van alles en ondertussen proberen we werk/ kinderen/ sociaal leven/ etc soepel te combineren. Voldoende rust is dus cruciaal !

Veel mensen denken dat ze uitrusten als ze een half uur op de bank gaan liggen. Maar, als je op de bank ligt gaan er nog steeds 100en gedachten door je hoofd waardoor je nog steeds niet goed uitrust. Yoga Nidra is een enorm toegankelijke vorm van 'slaap' meditatie is dus een hele waardevolle tool die je zelf kan inzetten. Op ieder moment dat je het nodig hebt.

Zweverig?

Ook voor iedereen die meditatie ‘zweverig’ vindt is Yoga Nidra geschikt. Yoga Nidra is helemaal niet zweverig. Het enige wat je hoeft te doen is gaan liggen, je ogen dicht doen en luisteren naar de geleide meditatie. Je kunt het 's ochtends doen na een onrustige nacht, gedurende de dag als een powernap of 's avonds voordat je gaat slapen zodat je makkelijk in slaap valt en meer uitgerust wakker wordt.

Wil je ook meer meer rust, minder stress en meer energie? Probeer dan Yoga Nidra meditatie. Klik hieronder op mijn naam voor meer informatie.

Slaap lekker :).

Dit artikel is geschreven door Rachel Peeters.

Veel mensen zijn bezig met gezond eten en sporten. Maar, voldoende rust is een hele belangrijke pijler die vaak vergeten of onderschat wordt.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.