Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Kirsten Elsdijk

Kirsten is orthomoleculair therapeut kPNI. Haar passie voor gezondheid ontstond toen ze zelf gezondheidsklachten had. Ze bezocht een orthomoleculair therapeut en voelde zich door de behandeling zo snel zoveel beter, dat ze nu anderen helpt om zich ook weer gezond, fit en energiek te voelen.

Pak de oorzaak van klachten aan, niet alleen de symptomen.
Lees meer over Kirsten
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Je eet gezond, maar valt toch niet af?!30 okt. 2018 14:09
Hoe lijn jij? Doe de test!11 jun. 2019 17:00
Zo stop je met emotie-eten.28 sep. 2018 09:00
Lifestyle

Afvallen door ontgiften.

26 jun. 2019 om 06:30

Heb jij overgewicht? Vijftig procent van de Nederlanders is, in meer of mindere mate, te zwaar. Het is nog niet zo bekend dat dit niet alleen maar komt door teveel eten en te weinig lichaamsbeweging.

Loading...

Er zijn nog veel meer factoren die belangrijk zijn. Een nieuw ontdekte oorzaak, is de vervuiling van het lichaam met gifstoffen. Het blijkt dat deze een essentiële rol spelen bij het proces van slecht afvallen en daarna weer snel aankomen. Het is daarom belangrijk om het lichaam te helpen ontgiften, zodat afvalstoffen worden uitgescheiden en ze geen rol meer spelen bij het bereiken van je ideale gewicht.

Gifstoffen komen stil sluipend je lijf binnen en zetten zich vast in vetcellen. Door minder te eten laten vetcellen de gifstoffen los, met als resultaat gewichtsverlies. Maar, als de gifstoffen niet worden uitgescheiden, gaat het lichaam extra vet opslaan en de gifstoffen weer opnemen in de nieuw aangemaakte vetcellen (het jojo-effect). De stofwisseling wordt geblokkeerd en dit zorgt voor extra vetopslag. Voordat je het weet ben je in een vicieuze cirkel beland en blijf je maar jojo-en.

Ontgiften en afvallen.

Om af te kunnen vallen is het belangrijk om het ontgiften van je lichaam te stimuleren. Giftstoffen verlaten dan makkelijker het lichaam. Dit zorgt voor een gezond gewicht, meer energie en niet langer jojo-en. Zo doe je dat:

Stap 1: vermijd blootstelling aan gifstoffen zoveel mogelijk. Ze komen binnen via de voeding of via de longen en huid. Denk hierbij aan:

  • Zware metalen en PCB's (grondvervuiling)
  • Luchtvervuiling
  • PAK's (aangebrand vlees)
  • Dioxines (in vette vissoorten)
  • Weekmakers (drinken uit plastic)
  • Pesticiden (bestrijdingsmiddelen)
  • Parabenen in make-up en verzorgingsproducten.

Stap 2: help je lichaam om te ontgiften met deze tips.

1. Maak je darmflora schoon en help je spijvertering.

Kies voor gezonde, liefst biologische, voeding zonder E-nummers, meer groenten en drink voldoende water. Laat alcohol staan. Bij een verstoring van de darmflora, hopen gifstoffen zich op in de darm. Ondersteun de darmen door probiotica en vezelrijke groenten en fruit toe te voegen.

2. Zorg ervoor dat gifstoffen los komen uit de vetcel.

Groenten, fruit en groene thee-extracten bevatten veel polyfenolen. Deze stofjes zijn belangrijk voor de ontgifting. Ze verhogen de stofwisseling en stimuleren de vetcellen om gifstoffen los te laten.

3. Stimuleer de ontgiftingscapaciteit van de lever.

Ontgiftingseiwitten in de lever maken de gifstoffen in het bloed onschadelijk. Chlorella en spirulina zorgen voor de aanmaak van deze ontgiftingseiwitten en helpen bij het afvoeren van gifstoffen. Via de blaas en darm belanden ze vervolgens in je wc-pot.

4. Zweten.

Beweeg en zorg ervoor dat je goed zweet! Door te zweten tijdens beweging zorg je ervoor dat de gifstoffen goed kunnen worden vervoerd. Beweeg elke dag minstens 30 minuten en zorg ervoor dat je flink zweet. Ook een bezoek aan de sauna of het nemen van een heel heet bad helpt om extra te zweten en gifstoffen kwijt te raken.

Een gezond gewicht.

Om af te vallen is het dus belangrijk om goed te eten, voldoende te bewegen én om het ontgiften te ondersteunen met groenten, fruit, zeewieren, groene thee-extract, probiotica, vezels en enzymen.

Het is nog niet te laat. Als je nu begint met het ontgiften van je lichaam, gezond eet en voldoende beweegt kun je echt nog die paar kilo afvallen voor de zomer en behoud je je ideale gewicht.

Dit artikel is geschreven door Kirsten Elsdijk.

Gifstoffen komen stil sluipend je lijf binnen en zetten zich vast in vetcellen.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.