Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Esther Schippers

Esther is oprichtster van 100%YOGA. Op de yogamat is ze het gelukkigst, vrij van fysieke of zelfbedachte beperkingen. Yoga leerde haar om haar lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Esther is de enige yogatrainer in Europa die live online yogalessen uitzendt mét live interactie in Full HD.

Yoga. Anytime. Anywhere.
Lees meer over Esther
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een yogahouding voor mooie billen.21 jan. 2019 12:07
Video: Yoga-oefening om je dag energiek te starten.15 mrt. 2019 07:30
Yoga: 7 tips om gemotiveerd te blijven.12 apr. 2019 06:00
Lifestyle

Beachyoga (met vier yoga-video's!).

19 aug. 2019 om 06:30

De zomer is deze week weer even terug, heerlijk! Een groot grote voordeel van yoga is dat je deze sport altijd en overal kan doen. Heerlijk vanuit huis, in één van de vele mooie yogastudio’s in Nederland rijk is, of op het strand! Wat mij betreft is het strand met stip de beste zomerlocatie voor yoga. In dit artikel ontdek je interessante strandfeitjes én bijzondere strandyoga-locaties in Nederland.

Loading...

Hoewel Nederland niet het hele jaar door zomerse temperaturen heeft, lenen de Nederlandse stranden zich zeker drie kwart van het jaar perfect voor strandyoga. Echt!

De Nederlandse stranden.

Hieronder een paar verrassende feiten over “onze” stranden:

  • De Nederlandse kust is 432 kilometer lang en bestaat voor 82 procent bestaat uit zand. De rest wordt gevormd door menselijke constructies, zoals zeeweringen.
  • Om de kustlijn zo veel mogelijk in stand te houden, verplaatsen we jaarlijks twaalf miljoen kubieke meter zand. Dat zand is afkomstig van plekken die een aantal kilometers uit de kust liggen.
  • Het strand van Schiermonnikoog heeft de grootste gemiddelde breedte (430 meter) van Nederland. Terschelling komt op de tweede plaats met 270 meter. De Zeeuwse stranden zijn het smalst: het strand van Vlissingen is maar vijftien meter breed.
  • Gelukkig merk je er niets van, maar onder het badlaken waarop je op het strand ligt, krioelen zo'n acht miljoen microscopisch kleine beestjes. Op het strand leven zo’n vijftig verschillende soorten beestjes die groter zijn dan één millimeter.

Deze feitjes en nog veel meer verrassende feiten over het strand, vond ik in Quest.

Plastic-soep.

Een minder leuk feit dat ik ontdekte, is dat op elke honderd meter Nederlands strand gemiddeld ongeveer vierhonderd stuks afval ligt. Gelukkig kan een deel van dat afval worden omgezet naar bruikbare producten zoals yogakleding. HOESSEE is specialist op het gebied van duurzame yogakleding van recyclebare materialen. Niet alleen door te kiezen voor duurzame materialen, maar door duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor het hele productieproces. Ben je benieuwd hoe ze dat doen? Je leest het hier.

BeachYoga (video).

Er zijn ruim 60 verschillende locaties op de Nederlandse kusten waar strandyoga wordt gegeven. Op de website Buiten-Yoga kun je ze allemaal vinden en kijken welke locatie bij jou in de buurt is. Heb je geen zin in een strandyogales van 60 of 90 minuten, maar wil je wel een korte yoga workout doen? De vier yogavideo’s hieronder duren ieder maximaal 1,5 minuut en geven je lichaam een volledige workout. Ideaal om te doen tijdens je stranddag!

Dit artikel is geschreven door Esther Schippers.

Loading...
Beachyoga workout 1.
Loading...
Beachyoga workout 2.
Loading...
Beachyoga workout 3.
Loading...
Beachyoga workout 4.
De Nederlandse stranden zijn driekwart van het jaar perfect voor yoga.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.