Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Anita de Haas

Anita is trainer hormoonfactor en expert op het gebied van hormonen en PCOS. Ze is mede-oprichter van Pink. Na haar eigen ervaring met PCOS begeleidt ze nu andere vrouwen met PCOS om ook hun klachten de baas te worden. Meer informatie over Anita vind je op www.anitadehaas.nl.

Lees meer over Anita
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Naakt yoga: doei schaamte!25 sep. 2019 07:30
Bijnieruitputting (c.q. burn-out), het stress-syndroom van de 21e eeuw01 okt. 2018 14:55
Yoga leerde me mijn lichaam te accepteren én ernaar te luisteren.12 okt. 2018 09:00
Lifestyle

Nude yoga: ik deed yoga in m'n blootje.

01 nov. 2019 om 00:00

​Freedomseekster Dieke nam in september contact op met ons, Pink-ladies, Marije en mij. Ze vroeg ons of we haar wilden helpen haar missie op de kaart te zetten: Women's Nude Yoga Journey. En, of we misschien wilden meedoen met een Nude Yoga workshop?

Loading...
Foto's ter illustratie van de workshop, Anita is niet op de foto's te vinden. ;).

Marije haakte meteen af. Yoga in je blootje, voor haar niet. Maar, ik hoefde hier geen seconde over na te denken en zei 'ja'! Ik ben, zeg maar, nogal van het ontdekken en was heel erg benieuwd naar de ervaring die de naakt yoga met zich mee zou brengen. Het contact met Dieke verliep op voorhand superfijn en ik voelde haar missie direct feilloos aan.

Bevrijden van schaamte.

Dieke is de eigenaresse van haar bedrijf genaamd FreedomSeekster. Het is haar missie om vrouwen te bevrijden van schaamte en het helpen ontwaken van hun natuurlijke, vrouwelijke kracht. Zij organiseert onder andere Women’s Nude Yoga Journeys; oftewel naakt yoga. Door dit mooie concept laat zij vrouwen ervaren hoe het voelt om vrij te zijn van alle labels, identiteiten en onzekerheden. Dieke is een prachtige lieve dame waar je je direct bij op je gemak voelt.

Naakt yoga, ik deed het!

Op 29 september was het dan zover. Ik ging op deze dag meedoen aan de naakt yoga. Ik had er echt mega zin in! Het is grappig hoe er door mijn omgeving op gereageerd werdop gereageerd werd “Huh, naakt yoga?! Vind je dat niet eng?” Deze vraag werd mij vaak gesteld. Op voorhand was ik best wel nieuwsgierig hoe ik het zou vinden als ik er eenmaal zou zijn. Ik schaam mij absoluut niet voor mijn lichaam. Zou ik me dan ook niet schamen als ik daadwerkelijk mijn kleding zou moeten uitdoen, terwijl er anderen bij zijn en terwijl ik dan ook nog mijn lichaam in yoga-poses moet buigen...?

Wierook, rozen en muziek.

Daar ging ik. badjas mee, hele grote handdoek mee. Toen ik binnenkwam, voelde het meteen vertrouwd. De fijne sfeer, de lieve vrouwen, de ontspannen geur van de heerlijke wierrook, de prachtige rozen die Dieke mee had gebracht en iedereen die met een open mind nieuwsgierig was naar wat er ging komen, ik houd ervan!

We mochten onze badjassen nog even aanhouden. Dieke nam ons eerst mee op reis toen we met een fijne meditatie begonnen. Dieke kiest muziek uit waar je helemaal mee in de zevende hemel komt, zo prachtig! Ook haar stem tijdens de meditatie was erg aangenaam. De totale setting was echt zo fijn. Het kaarslicht, de mooie rozen.. hierdoor was het helemaal niet eng om te beginnen met het tweede deel; badjassen uit en naakt yoga doen.

Loading...
TOTALE ONTSPANNING.

Dieke heeft een prachtig lijf en wanneer zij yoga geeft doet ze dit op een hele sierlijke manier. We zaten als het ware in een kringetje voor haar. Dit geeft uiteindelijk toch het gevoel van privacy, hoe gek dat ook klinkt als je allemaal naakt bent. Alle vrouwen kwamen ontspannen over en gingen mee in de flow van de yoga met de fijne muziek. Het voelde oprecht heel bevrijdend om op deze manier bezig te zijn met je lijf. Ik realiseerde mij bewust dat ik eigenlijk heel tevreden ben over mijn lichaam. Ik ben mijn lichaam ontzettend dankbaar, elke dag is mijn lichaam er weer voor mij. Ik accepteer mijn lichaam volledig zoals het is. Daar was ik me voorheen nog niet zo bewust van. Ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen zo zal voelen en dat de yoga dan en andere betekening kan hebben. Dik, dun, jong, oud; iedere vrouw is prachtig! En iedereen verdient het om deze vrijheid te voelen en te zijn. Letterlijk te zijn. Ik zou het graag nog eens willen meemaken. Dieke, wanneer kom je weer naar Nederland? ;).

Wat mij heel erg bijgebleven is, is het prachtige gedicht van Jeff Foster. Dit gedicht las Dieke voor tijdens de laatste meditatie. Ik deel ‘m graag met je:

LOVE SONG TO MYSELF.

You are the one I wake with every morning. The one I breathe with, the one whose every heart beat I feel as my own. You are the one I walk with, the one I speak and sing with, the one who stays with me through every waking moment of every sacred day. You are the one I get sick with, the one I cry with, the one whose anger and joy and doubt surges through me like fire. You are the one I will die with, the one whose arms I return to. You are the one I see in every face, shining through every pair of eyes, shimmering through the silences, the trails of dust and the spaces in the canopy. You are my constant companion, my home, my reason, my joy, my life. We cannot be divided, we cannot be two, and even 'One' is too far for us.

I sing this song to myself, disappearing into the song, and I am never alone.

- Jeff Foster

Na de naakt yoga voelde ik mij heel ontspannen. Door warme thee met chocolade kon mijn avond al helemaal niet meer stuk, haha! Deze ervaring zal ik niet snel vergeten, dankjewel Dieke!

Dieke woont nu weer heerlijk in Bali. Volg haar op Instagram @freedomseekster om deelgenoot te zijn van haar ervaringen, de reis die ze maakt en om op de hoogte te blijven van nieuwe Woman's Nude Yoga Journey workshops in Nederland én buitenland. Of check de website: www.freedomseekster.com.

Dit artikel is geschreven door Anita de Haas.

Awkward? Nee! Totale ontspanning en bevrijding.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.