Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Inge Bader en Esther de Brouwer

De zusjes Esther en Inge zijn de oprichters van bbb health boutique, een holistische gym (women only) met 10 studio's in Nederland.

Echte leefstijlverandering is alleen mogelijk door aandacht te geven aan body, food & mind.
Lees meer over Inge Bader en
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Een liefdesbrief aan jezelf.26 okt. 2018 09:00
Cut the Crap!04 feb. 2019 06:00
Houd van je lichamelijke imperfecties.21 dec. 2018 09:00
Mindset

Geluk kun je voor 40% zelf beïnvloeden.

21 feb. 2019 om 06:00

Voor een deel is een positieve levenshouding genetisch bepaald. Het zit in je DNA. Maar, voor zo’n 40 % kan je geluksgevoelens beïnvloeden met gedrag.

Loading...

Als je denkt aan geluk dan denk je waarschijnlijk eerst aan de dingen die je gelukkig maken. Je kinderen, je werk, je man of je fijne huis. Maar, deze dingen zorgen maar voor een heel klein deel voor je geluksgevoelens. Het grootste deel wordt bepaald door je levenshouding, verwachtingen en je mindset.

Sta jij positief in het leven?

Een positieve levenshouding is voor een deel genetisch bepaald, het is je blauwdruk. Voor zo’n 40 % kun je geluksgevoelens beïnvloeden met gedrag. Dat is best veel! Toch richten we ons voor een gelukkig leven vaak meer op het krijgen van fijne dingen, dan op het vergroten van geluksverhogend gedrag. In dit blog geven we je zes tips om je geluksgevoel te vergroten door je gedrag, mindset en je levenshouding.

1. Wat vind je écht belangrijk je?

Sta je weleens stil bij wat voor jou belangrijk is? Een betekenisvol leven leidt tot meer geluk en ook tot een betere wereld. Om te weten wat belangrijk voor je is, moet je eerste ruimte maken. Rust opzoeken. We worden zo vaak geleefd en hebben het zo druk dat we niet stilstaan bij wat we echt willen. We zitten in een rollercoaster. Terwijl in ruimte en stilte juist wijsheid ontstaat. Als het rustig is in je hoofd komen je diepste wensen en idealen tot bloei. Heb je inzichten en kun je je intuïtie aanspreken. Meer rust zorgt voor meer creativiteit, maar ook voor meer verbinding met anderen. Dat is ook te verklaren vanuit onze evolutie; wanneer je iets ongelooflijk saais doet, gaat je brein op zoek naar optimalisatie, naar iets zinvols. We gaan ons afvragen of hetgeen wat we doen nog wel verstandig, waardevol en passend is. Daarom krijgen we tijdens ‘niks doen’ juist de beste ideeën en voelen we wat echt belangrijk voor ons is. Als je continu afgeleid bent, geleefd wordt, gaat het leven dus letterlijk aan je voorbij. Je staat niet stil bij jouw behoeftes, wensen en dromen. Zoek de stilte op, neem rust en doe saaie dingen. Pas dan kom je erachter wat voor jou écht belangrijk is.

2. Stel je verwachtingen bij

Als je niet krijgt wat je verwacht, dan voel je je niet gelukkig. Onbewust kennen we onszelf veel rechten toe, die gaan dienen als voorwaarden voor geluk. Als je je beseft dat het leven nooit perfect zal zijn, dan zul je op een andere manier geluk beleven. Welke verwachtingen van het leven heb jij die jouw levensgeluk in de weg staan? Misschien denk je; ‘mijn leven moet leuk zijn, iedereen moet aardig tegen mij zijn of de wereld moet eerlijk zijn, pas dan kan ik echt gelukkig zijn.'Vraag jezelf eens af; is dit waar? En is dit helpend? Of sta je nu je eigen geluk in de weg? Stel je verwachtingen bij.

3. Je dagelijkse intentie

Start je dag met een goede intentie. Mediteer vijf minuten (of langer) waarin je jouw intentie voor de dag bepaalt. Zeg je intentie hardop of schrijf je intentie op voor meer impact. Bijvoorbeeld; vandaag ben ik lief voor mezelf en anderen, vandaag ben ik 100% mezelf, vandaag neem ik tijd om te ontspannen. Ook voor iedere yoga, balance of pilates-workout is het mooi om een intentie te plaatsen. Bij BBB maken we gebruik van intentiekaartjes voor een work-out; het opschrijven van je intenties werkt heel krachtig!

4. Mediteer

Ok, je wordt er mee doodgegooid momenteel en misschien denk je nu 'daar gaan we weer...' Maar, mediteren is ook ZO heilzaam en werkt eigenlijk echt voor alles! Door in jezelf te keren kom je losser te staan van negatieve gedachtes, ingesleten patronen en gewoontes. Je ontwikkelt helderheid en zelfliefde door steeds, zonder oordeel, te kijken naar wat er aanwezig is in je hoofd. Doordat je ontdekt dat je niet je gedachten bent, ervaar je meer rust en geluk. Dus hup, op je kussentje!

5. Loving kindness

Liefde is alles. Zonder liefde is er geen bal aan. Liefde geeft het leven zin en sprankels. Het is een beetje een trucje maar de meditatie ‘loving kindness’, zet je hart open. Bij deze meditatie concentreer je je op je adem en hartgebied en ga je liefde sturen naar jezelf, vrienden en zelfs.. naar je vijanden. Doen, het is mooi!

6. Dankbaarheid

Het is bewezen; leven in dankbaarheid vergroot je geluk. Een toename in dankbaarheidsgevoelens leidt direct tot een toename in geluk. Sta elke avond stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent. En nog beter; schrijf het op.

Dit artikel is geschreven door Inge Bader en Esther de Brouwer.

Geluk kun je voor 40% zelf beïnvloeden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.