Online women's health magazine

Online women's health magazine

Blog

Nynke Nijman

Drs. Nynke Nijman is psycholoog en relatietherapeut, met een specialisatie en grote interesse in seksuologie (NVVS geregistreerd). Al van jongs af aan kon ze zich verbazen over het gebrek aan kennis en misvattingen die er bestaan over seks.

Lees meer over Nynke
Categorieën
Alle artikelen
Lees ook
Van cup I naar cup C naar cup E. Nynke kreeg een borstverkleining toen ze 17 was.16 mrt. 2020 06:30
Slaapkamergeheimen: initiatief nemen.14 jan. 2019 00:00
Ben jij een goede minnares?21 mrt. 2019 12:00
Seks (en relaties)

Corona: mag je nog seks hebben?

16 mrt. 2020 om 17:56

Er is al zoveel geschreven en gezegd over het Corona Virus. Maar hoe zit het eigenlijk met seks en corona?! Mag je seks hebben, en hoe zorg je ervoor dat je dat nog wel wil met de partner die je de komende weken zoveel extra gaat zien?

Loading...

Sommige mensen, zeker in de zorg, zullen de komende weken overuren maken, maar de meeste mensen zullen niet hun volledige werkweek buitenshuis werken en veel thuis zijn. Bovendien komen alle overige afleidingen en activiteiten te vervallen. Dat betekent dat de meeste stellen elkaar heel veel meer zullen tegenkomen de komende weken.

Babyboom.

De eerste grapjes over een babyboom rondom December-Januari zijn al gemaakt: hoeveel Corrie’s, Cor’s of Corina’s zullen er geboren worden? Zien we over 30 jaar de rise of the quarenteeners? Maar, weet jij hoe het nu echt zit met seks en Corona?

In eerste instantie luidde het advies vanuit de RIVM om niet met meer dan 100 mensen tegelijk te zijn, ofwel: vrijpartijen met meer dan 100 mensen werden afgeraden en erotische feestjes werden massaal geannuleerd. Vervolgens was het advies om op 1,5 meter afstand blijven van het gezicht van een ander, waardoor er dus creatief moet worden omgegaan met seksuele standjes: een uitdaging voor degene die wat minder flexibel zijn, maar mogelijk een hele welkome variatie voor anderen. ;) Zoenen met vreemden, of niet zo bekenden, wordt afgeraden, laat staan op zoenafstand hoesten of proesten.

Onnodige seksuele contacten worden afgeraden.

Het huidige advies van het RIVM raadt onnodige seksuele contacten ten zeerste af: dat betekent dus ook seksuele contacten met anderen dan met wie je samenwoont.

Als je samenwoont en een van beide partners heeft het coronavirus, dan is de kans heel groot dat je elkaar besmet, ook als je geen zichtbare klachten hebt. Heb je geen klachten en ben je niet op de hoogte van een besmetting? Dan kan je gewoon seks hebben. Als je wel klachten hebt is het onverstandig, maar als jullie allebei besmet zijn zal dit verder niet van invloed zijn op het virus. Vermijd hoesten en proesten in elkaars gezicht, maar heel smakelijk is dat sowieso niet. Op het moment dat een van beide echt klachten vertoont of je wéét dat de ander besmet is, probeer dan om zoveel mogelijk gescheiden van elkaar te leven, maar binnen een huis wordt dat lastig en de ander alsnog besmetten (als dat nog niet is gebeurd) is dan heel makkelijk.

Corona en zwangerschap.

Er lijkt geen sprake te zijn van overdracht van het virus van moeder op kind, maar corona is een nieuw virus en door het kleine aantal ‘cases’ dat er nu zijn, kunnen er nog geen definitieve conclusies getrokken worden.

Wil je zwanger worden? Denk dan ook even aan je relatie. Slechts een klein detail voor als je samen een kind wil opvoeden, maar een cruciaal aspect van de komende weken: als alle sociale activiteiten (sporten, vrienden, de kroeg, werk in zijn volledige hoedanigheid, uitjes etc.) weg komen te vallen, en er is niks anders dan stilte en thuis zijn, dan ben je ineens heel veel tijd samen. Gewoon thuis. Zonder afleiding. En wat doe je dan?

De Relatie APK.

Mijn tip? Koop mijn boek De Relatie APK. Relaties zijn onwijs fijn en leuk, maar vooral als ze voor jou werken en echt van toegevoegde waarde zijn. In het boek staan allerlei thema’s beschreven, met herkenbare voorbeelden en achterliggende informatie. Het zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met jezelf, met je partner en jullie relatie. Wil jij meer tijd voor jezelf? Om te sporten of om met vriendinnen af te spreken? Wil je meer intiem kunnen zijn, of je seksuele relatie anders vormgeven? Heb je last van de familie van je man, of hebben de kinderen een te grote impact gehad op jullie als partners? Geeft je vriend teveel geld uit, of is hij in de loop der tijd minder aantrekkelijk geworden? Al deze thema’s komen aan bod. Een absolute must have dus als je de komende weken toch extra tijd hebt en op elkaars lip zit. Je geeft je relatie weer bewust de aandacht die het nodig heeft. Alles wordt mooier als je er bewuste aandacht aan geeft.

Dit artikel is geschreven door Nynke Nijman.

Onnodige seksuele contacten worden door het RIVM afgeraden.

Deel dit artikel


A Pocket Full Of Pink

Gratis e-book

Loading...

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK MET 160 TIPS VOOR VROUWEN.

Wat kun je doen om meer energie te krijgen? Om van die buikpijn af te komen als je ongesteld bent, hoe houd je je seksleven leuk, hoe breng je je hormonen in balans en wat doe je als je een vaginale schimmelinfectie hebt? Hoe houd je mediteren vol en hoe verminder je stress?

We vroegen meer dan 55 experts om hun drie gouden tips voor vrouwen te delen. Het resultaat is een compleet overzicht met de beste no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips om de mooiste, gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden. Klik op de button hieronder om het e-book in je mailbox te ontvangen.

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.

Download PDF (gratis)

Deel deze pagina

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK

GRATIS E-BOOK A POCKET FULL OF PINK.

Loading...

160 no-nonsense, eerlijke en verfrissende tips voor vrouwen die zich gezond en gelukkig willen voelen. 229 pagina, geschreven door 57 experts. (o.a. Thijs Lindhout, Richard de Leth, Amber Albarda, Isa Hoes en Medina Schuurman, Wouter de Jong, Green Happiness, Charlotte Labee, Sarai Pannekoek en many more).

Waar kunnen we het e-book naartoe sturen?

Ja! *

Met het downloaden van het e-book geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.